Bijscholing voor rijinstructeurs

Succesvolle rijinstructeurs blijven hun vakbekwaamheid verder ontwikkelen. Ze willen up-to-date blijven en volgen de bijscholingen voor rijsintructeurs om hun leerlingen tot verkeersveilige weggebruikers op te kunnen leiden. De VerkeersAcademie biedt jou up-to-date bijscholingscursussen op hoog niveau; leerzaam en zinvol.

Je dient elke 5 jaar opnieuw vóór de verloopdatum van je bevoegdheidspas zes dagdelen theorie bijscholing te volgen. Daarnaast doe je ook één keer praktijkbegeleiding bij het IBKI of CBR. Stel de geldigheid van je bevoegdheidspas verloopt op 1 augustus 2022, dan moet je dus vóór 1 augustus 2022 zes dagdelen (3 dagen) theoriebijscholing en 1 keer praktijkbegeleiding hebben gevolgd. Daarna heb je weer 5 jaar (tot 1 augustus 2027) de tijd om nieuwe bijscholingscursussen te volgen.

Theoriebijscholing

Hieronder vind je een overzicht van de populairste bijscholingsonderwerpen. In de middelste kolom staat het aantal dagdelen dat de training duurt. Een theoriebijscholing dient minimaal twee dagdelen te duren. Stagementor, het geven van een theorieles, NLP en de opleiding tot RIS-instructeur staan gelijk voor twee dagen theoriebijscholing. Per groep mogen volgens de richtlijnen van IBKI niet meer dan 15 personen worden toegelaten. Wacht dus niet te lang.