Algemeen

De VerkeersAcademie verzorgt sinds 1 mei 2015 de opleiding WRM-T Trekkerinstructeur voor diegenen die rijles willen geven voor het behalen van het trekkerrijbewijs. De opleiding is te volgen als e-learning. Daarnaast verzorgen we de opleiding ook regelmatig in company en op maat gemaakt. We bieden 2 verschillende WRM-T opleidingen aan, te weten:

  • Een basis WRM-T voor wie nog niet in het bezit is van een WRM-certificaat;
  • Een WRM-T voor wie al rijinstructeur is in de categorie B of CE

Inhoud van de opleiding

In onderstaand schema staan de onderdelen van de opleiding. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in drie groepen deelnemers.

Nog geen rij-instructeur Instructeur B Instructeur CE
Fase 1A ja ja ja
Fase 1B ja ja ja
Fase 2A ja nee nee
Fase 2B ja nee nee
Fase 3 ja ja nee

Stage

Als je nog geen rijinstructeur bent of niet beschikt over de bevoegdheidspas CE moet je tijdens fase 3 25 uur stage lopen. Daarvan moeten 15 actieve uren worden afgelegd op een oefenterrein en 10 uren op de openbare weg. Je stagementor beschikt over de lesbevoegdheids WRM-T. Als CE-instructeur ben je vrijgesteld van het volgen van een stage. Zodra je fase 1 hebt afgerond, beschik je over je lesbevoegdheid WRM-T.

Wij maken leren leuk

Bij ons leer je met de tablet, laptop of papier. Je ontvangt vooraf de lesstof die we behandelen in de volgende les. Deze bereid je thuis voor. Als je moeite hebt met lezen, kun je de stof voor laten lezen. Tijdens de klassikale lessen toetsen we de lesstof en bespreken we de resultaten. We doen veel praktijkopdrachten, zodat je de geleerde theorie meteen om kunt zetten in de praktijk. Om het leren nog makkelijker en leuker te maken hebben we de unieke VerkeersAcademie app ontwikkeld. Via deze handige app (of per e-mail) ontvang je dagelijks 5 vragen waarmee we je kennis toetsen. Zo blijf je scherp.

Toelatingseisen

Als je nog geen rijinstructeur bent, dan moet je bij het aanvragen van de examens de volgende stukken overleggen:

  • Schooldiploma op VMBO-TL-niveau of een vergelijkbaar buitenlands diploma
  • Rijbewijs B
  • Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Je kunt natuurlijk ook eerst onze rijinstructeur opleiding volgen.