Klaar voor de toekomst!

Rijopleiding in Stappen (RIS) is een opleidingsmethodiek waarbij jij jouw leerling stap-voor-stap leert rijden. Hiermee wordt hij/zij nog beter voorbereid op deelname aan het verkeer. Omdat wij enkel het beste willen voor onze studenten hebben we de RIS inmiddels standaard opgenomen in onze basisopleiding voor rijinstructeurs. Ook zal dankzij de voorstellen van de Commissie Roemer het nieuwe rijexamen van het CBR ingericht zijn volgens het hele principe van modulair lesgeven, zoals de RIS. In 2022 heeft de RIS onder leiding van het CBR op belangrijke onderwerpen een update gehad naar RIS 2.0.

Voor wie al rijinstructeur is bieden wij de Rijopleiding in Stappen aan als vervolgopleiding voor rijinstructeurs die nog klassiek geschoold zijn. Sinds het CBR gestopt is als opleider heeft zij deze opleiding onder meer aan De VerkeersAcademie overgedragen. Aangezien de Rijopleiding in Stappen tevens gelijk staat aan twee dagen theoriebijscholing en het examen een praktijkbegeleiding is, sla je ook nog eens drie vliegen in één klap.

Examen telt mee als praktijkbegeleiding

De opleiding wordt afgesloten met een certificeringsaudit door het CBR. Deze audit vindt plaats na de zesde lesdag en telt mee als praktijkbegeleiding. Na het behalen van de audit ontvang je een certificaat van het CBR en De VerkeersAcademie en mag je jezelf officieel RIS-instructeur noemen.

Lestijden en startdata

De opleiding neemt 4 theoriedagen in beslag en gedurende 2 dagen brengen we het geleerde in de praktijk.

Opleidingskosten

De opleidingskosten bedragen € 1.113,-. Dat is exclusief het examen door het CBR.