Denk je na over een nieuwe toekomst als OGS instructeur? Met de complete opleiding OGS instructeur van De VerkeersAcademie heb je echt een streepje voor op de rest. Met ruim 50 jaar ervaring in het opleiden van rijinstructeurs hebben wij bij uitstek de kennis én ervaring om van jou een echte professional te maken op het gebied van OGS opleidingen. We bieden daarom de opleiding OGS volledig aan.

Groot tekort aan OGS instructeurs

Er is een grote behoefte aan goede OGS instructeurs. Bij De VerkeersAcademie kiezen we ervoor om alleen een opleiding van hoog niveau aan te bieden. Want OGS opleidingen verzorgen vergt meer dan lesgeven aan rijbewijsleerlingen.

Bij voorkeur beschik je daarom zelf over voldoende rijervaring met optische en geluidssignalen.

Wij maken leren leuk

Tijdens je studie leer je met de tablet, laptop of papier. Je ontvangt vooraf de lesstof die we behandelen in de volgende les. Deze bereid je thuis voor. Tijdens de klassikale lessen toetsen we de lesstof en brengen we het geleerde meteen in de praktijk door gerichte oefeningen met trainingsacteurs of op onze gloednieuwe rijsimulator.

Bekijk hier onze unieke leeromgeving.

Opzet van de opleiding

We bereiden je niet alleen voor op het theorie- en praktijkexamen bij het IBKI. We gaan verder. Daarom hebben we de opleiding opgesplitst in 3 fases. Onder het tabblad “Programma” kun je de opzet van de opleiding lezen. De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen bij IBKI en met een eindopdracht bij De VerkeersAcademie. De studiebelasting naast de klassikale en praktische lessen is ongeveer 6 uur per week.

Wij hebben Goud!

Wow! Onze OGS+instructeursopleiding is in de prijzen gevallen. Wij zijn de winnaar van de aNewSpring award 2023 in de categorie ‘Most impactful learning journey’. De internationale vakjury prijst vooral de didactische aanpak. Het gaat om de opleiding tot instructeur voor het rijden met optische en geluidssignalen -waaronder ambulances en brandweerauto’s -, die we in samenwerking met Onlinstuderen.com hebben ontwikkeld.

Leren door doen!

De VerkeersAcademie biedt je als enige in Nederland een praktijkgericht onderwijsprogramma over didactische vaardigheden voor OGS instructeurs. Je maakt niet alleen veel praktijkopdrachten. Ook train je met behulp van een trainingsacteur je vaardigheden aan mensen, die stress ervaren tijdens het rijden met optische en geluidssignalen. Ook zetten we een gloednieuwe rijsimulator in, zodat we de opdrachten in de klas direct kunnen toepassen in een praktische les.

Persoonlijke begeleiding

Bij ons studeer je met intensieve begeleiding en krijg je een persoonlijke studiecoach toegewezen, die je helpt in de klas en als je thuis oefent of lessen voorbereidt. Je kunt je coach bij vragen gewoon bellen of mailen. Doordat jouw coach je persoonlijk kent en werkzaam is in het werkveld van OGS, weet hij/zij precies waar je mee bezig bent.

Nieuw: OGS Rijsimulator

Tot slot beschikken we over een gloednieuwe OGS-rijsimulator. Hiermee ga je praktijkgericht oefenen met lesgeven, zelfs als je dit nog niet op de openbare weg mag doen. Zo krijg je snel ervaring. En dat is natuurlijk wat we willen: topkandidaten opleiden, die direct inzetbaar zijn bij OGS-opleidingen!

Toelatingseisen instructeursopleiding

  • Een WRM-bevoegdheidspas B
  • Een geldig rijbewijs
  • Een Verklaring omtrent gedrag

OGS-opleidingen verzorgen vraagt meer van een instructeur dan rijles geven. Het heeft daarom onze sterke voorkeur, dat deelnemers ervaring hebben in het rijden met optische en geluidssignalen.

Opleidingsduur

Klik op het tabblad “Leervormen” voor een toelichting van de OGS volledig opleiding.

OGS volledig * 3 maanden

Je komt 1 dag per week naar school. Lesdagen zijn van 08.30 uur tot 16.00 uur. Meer informatie? Bel 030-6042514 en vraag naar Gijs of Irene. Download ook de studiegids:

Download studiegids