Lesmethodes

Hoe wil jij studeren?

De VerkeersAcademie biedt je de mogelijkheid om te studeren zoals jij dat wilt. We kennen daarbij drie unieke lesmethodes. Hieronder leggen we de verschillen tussen de lesmethodes uit. Kies de methode die het beste bij je past.

Klassikaal onderwijs

Je kunt kiezen uit een dagopleiding, zaterdagopleiding en avondopleiding. Overdag zijn de lestijden van 08.30 tot 15.00 uur en bij de avondopleiding is dat van 19.00 tot 22.00 uur. De opleiding duurt vijf maanden in het geval van een dagopleiding en 7 maanden als je kiest voor een zaterdag- of avondopleiding. Klassikaal onderwijs van De Verkeers

Het voordeel van klassikaal studeren is dat je, afhankelijk van de keuze die je maakt, één of twee keer per week naar school komt. Dat betekent een stok achter de deur en ook contact met je medestudenten en je docent.

Voordat je naar school toe komt heb je je huiswerk al gemaakt. Dat huiswerk maak je online en bestaat uit het verwerken van teksten, het bekijken van interessante video’s over bijvoorbeeld lesgeven en het maken van oefeningen en toetsen. Die toetsen tellen nergens voor mee, maar geven jou en de docent inzicht in hoe jij ervoor staat. Op die manier kunnen wij jou de ondersteuning bieden die jij nodig hebt. Want ook tijdens het maken van je huiswerk kun je de hulp van je docent inschakelen.

In het leslokaal werken we daarna samen aan praktijkopdrachten. Daarbij maken we ook gebruik van de rijlessimulator. Dankzij de rijlessimulator zet je de theorie direct om in de praktijk. Lesgeven leer je namelijk niet uit een boekje. Oefenen op de rijlessimulator gaat niet ten koste van oefeningen in de lesauto. Het is juist een goede voorbereiding daarop. Het maakt je opleiding boeiender, afwisselender en effectiever.

Al voordat je aan de opleiding begint installeer je een app op je telefoon, waardoor je elke dag vragen over de lesstof kunt beantwoorden. Zo bereid je je ook spelenderwijs voor op je examens.

Klassikaal onderwijs is nog steeds de meestgekozen studievariant door onze studenten.

Blended Learning

Je kunt kiezen uit een dagopleiding en een zaterdagopleiding. Bij een dagopleiding kom je één dag per twee weken naar school en dan duurt de opleiding vijf maanden. Bij een zaterdagopleiding kom je één dag per drie weken naar school. De opleiding duurt in dat geval zeven maanden.

Blended Learning staat voor de ideale studiemix van klassikaal onderwijs en online studeren. Je gebruikt hetzelfde lesmateriaal als bij klassikaal onderwijs. Je komt ook regelmatig naar school, waardoor je ook contact hebt met medestudenten en je docent. Je weet welk huiswerk je moet doen en wanneer je dat af moet hebben.

Het huiswerk wordt behandeld tijdens de klassikale bijeenkomsten. Op zo’n bijeenkomst kun je je vragen stellen en gaan we dieper in op de leerstof. Voor de praktijklessen stellen we in overleg met jou een apart rooster op.

Blended learning wordt gekozen door studenten die niet elke week ruimte in de agenda hebben om naar school te kunnen komen en toch gebruik willen maken van de mogelijkheid om naar school te komen.

Online Studeren

Deze lesmethode is uniek in de rijschoolbranche. Studeren via internet is de ideale manier om thuis te studeren.

Je kunt elke dag beginnen met je online studie. Je bepaalt daarbij je eigen studietempo. Er zijn studenten die de opleiding in slechts vier maanden hebben afgerond, maar gemiddeld doen studenten er 6-7 maanden over om de opleiding online af te ronden.

Je lesmateriaal is, anders dan bij boeken, altijd up-to-date. Alle toetsen maak je online. De antwoorden vind je direct op je scherm. Je weet dus direct of je de leerstof beheerst. Je mentor is dagelijks bereikbaar voor vragen. Je komt dan wel niet naar school voor de theoriemodules, maar voor de praktijk krijg je net zoveel lessen als de studenten die voor klassikaal onderwijs of blended learning kiezen. Voor de praktijkmodules maken we in overleg met jou een rooster.

Studenten kiezen voor online studeren wanneer ze bijvoorbeeld onregelmatige werktijden hebben. Zo leiden we heel veel studenten op voor de verschillende hulpdiensten zoals ambulance, brandweer en politie. Anderen kiezen ervoor, omdat ze snel willen beginnen. Ga voor jezelf na of online studeren iets voor jou is. Mocht je er tijdens je studie achter komen dat het voor jou beter is om naar school te komen is overstappen altijd mogelijk.

Wij hebben Goud!

Wow! Onze OGS+instructeursopleiding is in de prijzen gevallen. Wij zijn de winnaar van de aNewSpring award 2023 in de categorie ‘Most impactful learning journey’. De internationale vakjury prijst vooral de didactische aanpak. Het gaat om de opleiding tot instructeur voor het rijden met optische en geluidssignalen -waaronder ambulances en brandweerauto’s -, die we in samenwerking met Onlinstuderen.com hebben ontwikkeld.