Opleiding rijinstructeur auto

Denk je na over een nieuwe toekomst? Met de rijinstructeur opleiding van De VerkeersAcademie zet je de eerste stap. Je hebt direct een streepje voor op de rest wanneer je start met de opleiding rijinstructeur bij De VerkeersAcademie.

Omscholen tot rijinstructeur kan al in 4 maanden

Uit gegevens van examenbureau IBKI blijkt dat De VerkeersAcademie het allerhoogste slagingspercentage heeft gehaald. Kies ook voor kwaliteit en word rijinstructeur in 4 a 7 maanden.

100% baangarantie

Na je opleiding rijinstructeur kun je dan ook direct aan de slag bij een rijschool bij jou in de buurt. Of is het je droom je eigen rijschool te starten? Ook dat kan direct na het succesvol afronden van je opleiding. De VerkeersAcademie loopt voorop in de branche wanneer het gaat om de lessen, het lesmateriaal en innovaties. De meeste studenten slagen bij ons dan ook keurig in 1 keer!

Na het behalen van je diploma kun je direct van start gaan. Je kunt zowel je eigen rijschool starten als in dienst bij een leuke rijschool bij jou in de buurt. Rijscholen hadden nog nooit zoveel vacatures als nu. Wil je meer weten over de baangarantie na het volgen van je opleiding tot rijinstructeur? Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek of meld je aan voor één van onze informatieavonden.

Veel gestelde vragen rijinstructeur opleiding

Hoe lang duurt de opleiding rijinstructeur?

De opleiding duurt 5 tot 7 maanden via klassikaal les en blended learning. Via online studeren is het mogelijk om in 4 maanden je diploma te halen.

Wat kost de rijinstructeur opleiding?

Je kunt al de opleiding volgen vanaf €3375,- (online studeren) Blended learning kost €4125,- De klassikale opleiding kost €5250,- Je kunt eenvoudig in maandelijkse termijnen betalen.

Op zoek naar een baan? Veel rijscholen met wie wij contact hebben zijn bereid om mee te betalen aan je opleiding. Plan een persoonlijk adviesgesprek in, en wij vertellen je alles over de kosten en hoe deze kwaliteitsopleiding voor iedereen betaalbaar blijft.

Wat verdient een rijinstructeur na de opleiding?

Je verdient in loondienst tussen de €2200,- en €2560,- bruto per maand (gemiddeld genomen). Wanneer je je eigen rijschool begint, kunnen je verdiensten een stuk hoger liggen. Wij rekenen het graag aan je voor en adviseren je in wat er het best bij je past in een persoonlijk adviesgesprek.

Kan iedereen de opleiding rijinstructeur volgen?

Werk je graag met mensen? Vind je het leuk om kennis over te dragen? Houd je van autorijden? Zoek je afwisselend en zinvol werk? Dan past het vak rijinstructeur wellicht heel goed bij je! Of je nu 22 of 62 bent, dit vak kent geen leeftijdsgrenzen. Spreekt voorgaande aan en ben je in het bezit van een middelbare schooldiploma (minimaal VMBO gl of tl) en een rijbewijs B? Dan nodigen we je graag uit voor een persoonlijk adviesgesprek om jouw mogelijkheden te bespreken en al je vragen te beantwoorden. Voorafgaand aan de opleiding dien je nog een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan te vragen.

Succesverhalen van onze studenten

Al sinds 1971 weten mensen die rijinstructeur willen worden de weg te vinden naar De VerkeersAcademie. Velen zijn hun eigen rijschool begonnen of hebben eindelijk de baan gevonden, die perfect bij ze past.

Ook in 2022 hebben alweer veel studenten de opleiding rijinstructeur succesvol afgerond. In ons blog lees je een aantal succesverhalen. Sta jij er binnenkort ook tussen?

 

Opleidingslocaties in heel Nederland

Je kunt deze opleiding tot rijinstructeur auto volgen in heel Nederland. Wij verzorgen klassikale lessen op onze opleidingslocaties in Nieuwegein, Best, Zwolle, Amsterdam, Delft en Arnhem. Je kunt bij onze rijinstructeur opleiding ook kiezen voor e-learning en studeren vanuit huis.

Compleet aanbod instructeursopleidingen

We bieden het complete pakket aan opleidingen en alle WRM bijscholingen. Daardoor bieden we je volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen of aanvullende bevoegdheden halen, zoals bijvoorbeeld motorinstructeur, vrachtwagen instructeur of rij instructeur aanhanger. Je opleiding tot rijinstructeur is eigenlijk pas het begin waarmee je de basis legt voor je verdere carrière en ontwikkeling.

Groot tekort aan rijinstructeurs

Er is sprake van topdrukte in de rijschoolbranche. Dus nu is hét moment om rijinstructeur te worden. Kies je er nu voor om een rijinstructeur opleiding te volgen, dan ben je verzekerd van ontzettend leuk en afwisselend werk bij een leuke en professionele rijschool bij jou in de buurt. We ontvangen dagelijks nieuwe vacatures van de leukste rijscholen uit heel Nederland die op zoek zijn naar rijinstructeurs categorie B. School je om via De VerkeersAcademie en maak gebruik van onze baangarantie. Of wil je direct je eigen rijschool starten? Dat kan natuurlijk ook want ook voor nieuwe rijschoolhouders zijn de omstandigheden enorm positief. Dus wil je van rijinstructeur je beroep maken? Nu is het moment!

Wij maken leren leuk

Tijdens je opleiding tot rijinstructeur leer je met de tablet, laptop of papier. Je ontvangt vooraf de lesstof die we behandelen in de volgende les. Deze bereid je thuis voor. Tijdens de klassikale lessen toetsen we de lesstof en bespreken we de resultaten. Bekijk hier onze unieke leeromgeving.

Rijopleiding in Stappen opleiding

Wij hebben Goud!

Wow! Onze OGS+instructeursopleiding is in de prijzen gevallen. Wij zijn de winnaar van de aNewSpring award 2023 in de categorie ‘Most impactful learning journey’. De internationale vakjury prijst vooral de didactische aanpak. Het gaat om de opleiding tot instructeur voor het rijden met optische en geluidssignalen -waaronder ambulances en brandweerauto’s -, die we in samenwerking met Onlinstuderen.com hebben ontwikkeld.

Duurzaam, milieubewust en geavanceerd

De VerkeersAcademie blijft graag naar de toekomst kijken. Niet alleen als het gaat om moderne lesmethodes in de vorm van klassikale, blended en e-learning rijinstructeur opleidingen, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Daarom is het volledige wagenpark inmiddels vervangen door elektrische Opels Ampera. Ook als het gaat om rijhulpsystemen wil de VerkeersAcademie vooroplopen. Daarom worden alle praktijklessen gedaan in onze nieuwe lesauto’s, die boordevol ADAS-systemen zitten. Drive the future!

ADAS verplicht in rijexamen

Met ingang van 2022 wordt het gebruik van ADAS verplicht in het rijexamen. De VerkeersAcademie is daar nu al klaar voor. Wij hebben ons hele wagenpark ingeruild voor lesauto’s die volledig voorzien zijn van de nieuwste rijhulpsystemen. Zo leren wij jou tijdens je opleiding tot rijinstructeur auto alles op het gebied van ADAS, zowel in de theorie als in de praktijk als bestuurder en als rij instructeur. Zodat jij na je opleiding helemaal up-to-date bent opgeleid.

opleiding rijinstructeur met adas

Leren door doen!

De VerkeersAcademie biedt je als enige in Nederland een praktijkgericht onderwijsprogramma. Je maakt veel praktijkopdrachten, waardoor je de geleerde theorie meteen om kunt zetten in de praktijk.

Persoonlijke begeleiding

Bij ons studeer je met intensieve begeleiding en krijg je een persoonlijke mentor toegewezen die je helpt in de klas. Daarnaast staat je mentor ook voor je klaar als je thuis oefent of lessen voorbereidt. Je kunt je hem/haar bij vragen gewoon bellen of mailen. Doordat jouw mentor je persoonlijk kent, weet hij/zij precies waar je mee bezig bent.

Rijinstructeur opleiding met het hoogste slagingspercentage

Al deze extra’s en extra begeleiding hebben ertoe geleid, dat De VerkeersAcademie over heel 2021 voor het vierde jaar op rij de allerhoogste slagingspercentages heeft gehaald. Het enige onafhankelijke vakblad Rij-instructie noemde dat een “uitzonderlijke prestatie om als grootste opleider ook als beste uit de bus te komen.” Daar zijn we enorm trots op. Net zoals onze klantwaardering van 9,0. Vergelijk hier onze percentages met die van alle andere erkende opleiders.

Rijlessimulator inclusief in onze opleiding tot rijinstructeur

Tot slot zijn wij de enige opleider voor rijscholen in Nederland die beschikken over een diverse soorten rijlessimulatoren. Hiermee kun je tijdens de klassikale rijinstructeur opleiding praktijkgericht oefenen met lesgeven, zelfs als je dit nog niet op de openbare weg mag doen. Dit vergroot je slagingskans aanzienlijk. En dat is natuurlijk wat we willen: dat jij in één keer slaagt!

Rijopleiding in Stappen

Omdat wij enkel het beste willen voor onze studenten hebben we de Rijopleiding In Stappen (RIS) methodiek standaard opgenomen in ons basisopleiding voor rijinstructeurs. Deze moderne rijopleiding, ontwikkeld door het CBR, wordt als uitgangspunt genomen voor het nieuwe rijexamen, dat nu ontwikkeld wordt. Daarmee kun je straks jouw leerlingen nog beter voorbereiden op deelname aan het verkeer en ben je al klaar voor het nieuwe rijexamen. Jouw leerlingen slagen sneller en zijn als beginnend bestuurder minder vaak betrokken bij ernstige verkeersongevallen. Je behaalt je RIS bevoegdheid door bij ons de 7-daagse RIS-opleiding te volgen en aansluitend het examen te behalen.

Toelatingseisen opleiding rijinstructeur

  • Schooldiploma op VMBO-gl of -tl-niveau of een vergelijkbaar buitenlands diploma
  • In het bezit van je rijbewijs B
  • Een verklaring omtrent gedrag (vog)

Opleidingsduur

Dagopleiding * 5 maanden
Zaterdagopleiding 7 maanden
Avondopleiding 7 maanden
Blended Learning weekdag 5 maanden
Blended Learning zaterdag 7 maanden
Online studeren Vanaf 4 maanden Meer informatie

Bij een dagopleiding kom je regelmatig twee dagen per week naar school.

In Nieuwegein en Zwolle is dat dinsdag en donderdag.
In Amsterdam, Arnhem, Delft en Best is dat woensdag en vrijdag.