Opleiding rijinstructeur

Denk je na over een nieuwe toekomst als rijinstructeur? Met de rijschoolhouder / rijinstructeur opleiding van De VerkeersAcademie heb je echt een streepje voor op de rest. Uit gegevens van examenbureau IBKI blijkt dat De VerkeersAcademie het allerhoogste slagingspercentage heeft gehaald. Je kunt de opleiding rijinstructeur volgen in Nieuwegein, Best, Zwolle, Amsterdam, Delft, Arnhem en via e-learning. Na het behalen van je diploma kun je direct van start gaan. Met je eigen rijschool of in dienst bij een leuke rijschool bij jou in de buurt. Rijscholen hadden nog nooit zoveel vacatures als nu. We bieden het complete pakket aan opleidingen en bijscholingen. Daardoor bieden we je volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen of aanvullende bevoegdheden halen, zoals motorinstructeur.

Groot tekort aan rijinstructeurs

Er is sprake van topdrukte in de rijschoolbranche. Kies je er nu voor om een rijinstructeur opleiding te volgen, dan ben je verzekerd van ontzettend leuk en afwisselend werk. We ontvangen dagelijks nieuwe vacatures van de leukste rijscholen uit heel Nederland die op zoek zijn naar rijinstructeurs. Dus wil je rijinstructeur worden? Nu is het moment!

Wij maken leren leuk

Tijdens je studie leer je met de tablet, laptop of papier. Je ontvangt vooraf de lesstof die we behandelen in de volgende les. Deze bereid je thuis voor. Tijdens de klassikale lessen toetsen we de lesstof en bespreken we de resultaten. Bekijk hier onze unieke leeromgeving.

Duurzaam, milieubewust en geavanceerd

De VerkeersAcademie blijft graag naar de toekomst kijken. Niet alleen als het gaat om moderne lesmethodes in de vorm van klassikale, blended en e-learning rijinstructeur opleidingen, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Daarom is het volledige wagenpark inmiddels vervangen door elektrische Opels Ampera. Ook als het gaat om rijhulpsystemen wil de VerkeersAcademie vooroplopen. Daarom worden alle praktijklessen gedaan in onze nieuwe lesauto’s, die boordevol ADAS-systemen zitten. Drive the future!

ADAS verplicht in rijexamen

Met ingang van 2022 wordt het gebruik van ADAS verplicht in het rijexamen. De VerkeersAcademie is daar nu al klaar voor. Wij hebben ons hele wagenpark ingeruild voor lesauto’s die volledig voorzien zijn van de nieuwste rijhulpsystemen. Zo leren wij jou tijdens je opleiding tot rijinstructeur alles op het gebied van ADAS, zowel in de theorie als in de praktijk als bestuurder en als rijinstructeur. Zodat jij na je opleiding helemaal up-to-date bent opgeleid.

Leren door doen!

De VerkeersAcademie biedt je als enige in Nederland een praktijkgericht onderwijsprogramma. Je maakt veel praktijkopdrachten, waardoor je de geleerde theorie meteen om kunt zetten in de praktijk.

Persoonlijke begeleiding

Bij ons studeer je met intensieve begeleiding en krijg je een persoonlijke mentor toegewezen die je helpt in de klas. Daarnaast staat je mentor ook voor je klaar als je thuis oefent of lessen voorbereidt. Je kunt je hem/haar bij vragen gewoon bellen of mailen. Doordat jouw mentor je persoonlijk kent, weet hij/zij precies waar je mee bezig bent.

Rijinstructeur opleiding met het hoogste slagingspercentage

Al deze extra’s en extra begeleiding hebben ertoe geleid, dat De VerkeersAcademie over heel 2019 voor het derde jaar op rij de allerhoogste slagingspercentages heeft gehaald. Het enige onafhankelijke vakblad Rij-instructie noemde dat een “uitzonderlijke prestatie om als grootste opleider ook als beste uit de bus te komen.” Daar zijn we enorm trots op. Net zoals onze klantwaardering van 9,0. Vergelijk hier onze percentages met die van alle andere erkende opleiders.

Rijlessimulator

Tot slot zijn wij de enige opleider voor rijscholen in Nederland die beschikken over een rijlessimulator. Hiermee kun je wanneer je kiest voor de klassikale rijinstructeur opleiding praktijkgericht oefenen met lesgeven, zelfs als je dit nog niet op de openbare weg mag doen. Dit vergroot je slagingskans aanzienlijk. En dat is natuurlijk wat we willen: dat je in één keer slaagt!

Rijopleiding in Stappen

Omdat wij enkel het beste willen voor onze studenten hebben we de Rijopleiding In Stappen (RIS) standaard opgenomen in ons basisopleiding voor rijinstructeurs. Deze moderne rijopleiding, ontwikkeld door het CBR, wordt als uitgangspunt genomen voor het nieuwe rijexamen. Daarmee kun je straks jouw leerlingen nog beter voorbereiden op deelname aan het verkeer en ben je al klaar voor het nieuwe rijexamen dat nu ontwikkeld wordt. Klaar voor de toekomst. Een mooi extraatje dat studeren aan De VerkeersAcademie uniek maakt.

LifestyleXperience

Het RTL4-programma LifestyleXperience heeft een reportage gemaakt over De VerkeersAcademie en onze rijinstructeur opleiding. We zijn hier erg trots op. Je kunt de reportage hieronder terugzien.

Toelatingseisen rijinstructeur opleiding

  • Schooldiploma op VMBO-gl of -tl-niveau of een vergelijkbaar buitenlands diploma
  • In het bezit van je rijbewijs B
  • Een verklaring omtrent gedrag (vog)

Opleidingsduur

Dagopleiding * 5 maanden
Zaterdagopleiding 7 maanden
Avondopleiding 7 maanden
Blended Learning weekdag 5 maanden
Blended Learning zaterdag 7 maanden
Online studeren Vanaf 4 maanden Meer informatie

Bij een dagopleiding kom je regelmatig twee dagen per week naar school.

In Nieuwegein en Zwolle is dat dinsdag en donderdag.
In Amsterdam, Arnhem, Delft en Best is dat woensdag en vrijdag.