Heb jij ook wel eens dat je even niet goed weet wat nu handig is om te zeggen als je een lastig gesprek met een leerling moet voeren? Of als je een boze ouder aan de telefoon hebt omdat de leerling nog niet klaar is om af te rijden?

Meld je dan aan voor deze unieke training Gesprekstechnieken.

In deze training gesprekstechnieken is ons uitgangspunt de dagelijkse praktijk van jou als rijinstructeur. We verdiepen ons in 2 dagdelen in het aanscherpen van jouw gesprekstechnieken. Naast theorie gaan we ook veel oefenen met behulp van een professionele trainingsacteur. Leren door doen is namelijk de leukste manier van leren!

Onder leiding van een ervaren trainer richten we ons op de soms lastige en moeilijke gesprekken die je als rijinstructeur voert met leerlingen, ouders en examinatoren. Na deze training ben je beter in staat om deze effectiever en prettiger te laten verlopen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
• De kunst van het stellen van de goede vragen.
• Non-verbale communicatie.
• Luisteren, samenvatting en doorvragen
• Feedback geven en ontvangen.

In de middag oefenen we met de trainingsacteur met voeren van lastige gesprekken.

Na afloop van deze boeiende training heb je inzicht in je stijl van communiceren en kun je deze aanpassen om je gewenste doel en resultaat te bereiken. Je bent beter in staat om je persoonlijke boodschap over te brengen. Daarnaast kun je goed luisteren en begrijp je waarom communicatie soms stroef verloopt en kun je dit oplossen.