Opleiding rijinstructeur bus

Ook voor de categorie bus (D) verzorgt De VerkeersAcademie vervolgopleidingen. Wil je ook rijinstructeur bus worden? Lees dan snel verder.

Met een bevoegdheid voor deze categorie verruim je jouw kennis en vergroot je de doelgroep waarop je kunt richten. Zo’n vervolgopleiding is dus zeker de moeite waard. Het is ook mogelijk om voor een gecombineerde opleiding C+D kiezen. Dit levert je, naast een flinke tijdsbesparing, ook een aanzienlijk financieel voordeel op.

Fase 1

Je start met fase 1. Tijdens deze word je alles bijgebracht over competente verkeersdeelname. Je krijgt theorie van de rijtaak (1.A) en voertuigbeheersing (1.B).

Fase 3

Wie geslaagd is voor fase 1, kan aan fase 3 beginnen, aangezien je voor fase 2 vrijstelling krijgt. Dit onderdeel van de opleiding neemt twee maanden in beslag. Tijdens fase 3 leer je hoe je een praktijkles hoort te geven. En voordat je op stage gaat, vertellen wij je uitgebreid wat je kunt verwachten. Je gaat dus goed voorbereid op stage.

Examen

De opleiding bus instructeur sluit af met een staatsexamen, dat wordt afgenomen door IBKI, het officiële exameninstituut voor de Nederlandse rijschoolwereld.

Toelatingseisen

Om aan de opleiding tot vrachtauto- en/of businstructeur te kunnen deelnemen dien je in het bezit te zijn van een geldige bevoegdheidspas voor rijinstructeurs (zie ook onze rijinstructeur opleiding) en het busrijbewijs.

Lestijden en startdata

De theorie volg je in Nieuwegein op donderdag. De praktijklessen voor fase 1 en fase 3 plannen we samen in op de dagen die jou het beste uitkomen. Die lessen kunnen plaatsvinden in Nieuwegein.