Een goede rijinstructeur is nog geen ondernemer

Het werk van een rijinstructeur is boeiend, uitdagend en afwisselend. Daarom is het animo voor de opleiding tot rijinstructeur zo groot. Een ander aantrekkelijk aspect van het vak rijinstructeur is de mogelijkheid om een eigen rijschool te beginnen. Een eigen rijschool betekent immers nóg meer vrijheid. Bereid jezelf goed voor op je nieuwe toekomst als ondernemer met de ondernemersopleiding rijschoolhouder van De VerkeersAcademie. Deze opleiding is exclusief erkend door de rijschoolafdeling van de Bovag. Je maakt dus meteen een goede start.

Algemene informatie

De opleiding richt zich niet enkel op startende rijinstructeurs. Ook ervaren rijschoolondernemers kunnen bij ons terecht om bijvoorbeeld hun ondernemersvaardigheden te verbeteren. Zij leren ook over de nieuwste veranderingen in de sociale zekerheid en wetgeving.Er zit namelijk een groot verschil tussen het geven van rijlessen en het leiden van een eigen rijschool. Heb je al eens stil gestaan bij de boekhouding? Als je rijschool groeit, weet je dan met personeel om te gaan? Hoe zit het met belastingen? Ineens ben je niet meer alleen bezig met het begeleiden van leerlingen, maar moet je je ook bezig houden met zakelijke dingen. Om je voor te bereiden op belangrijke zaken, die een eigen rijschool met zich brengt, heeft De VerkeersAcademie in opdracht van Bovag de opleiding Rijschoolhouder ontwikkeld. De opleiding bestaat uit twee dagen waarbij we ingaan op de bedrijfsvoering van een kleine tot middelgrote rijschool. Je krijgt de volgende modules:

  • Stichten van een onderneming;
  • Een lesauto kopen of leasen;
  • Hoe houd je je boekhouding bij;
  • Belastingen en aftrekposten;
  • Lesprijscalculatie;
  • Rijschoolmarketing.

De lessen zijn op MBO-niveau. Na de opleiding ontvang je het getuigschrift “Rijschoolondernemer”. Er wordt geen examen afgenomen.

Toelatingseisen

Het is noodzakelijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Het is niet nodig dat je in het bezit bent van een geldig instructeurscertificaat. In de praktijk komt het regelmatig voor dat de partner van de rijschoolhouder de rijschool achter de schermen leidt. Dit geeft als voordeel dat de rijschoolhouder zich volledig kan richten op zijn/haar belangrijkste taak: het geven van goede rijlessen.