Rijinstructeur worden?

Wil je rijinstructeur worden? Dan kies je voor een afwisselend en zinvol beroep. Rijinstructeur is een beroep waar niet één dag hetzelfde is. Elke dag ontmoet je nieuwe mensen en doe je nieuwe ervaringen op. Het is een beroep waar je alle vrijheid van de wereld hebt, omdat je zelf je werktijden kunt bepalen. Je kan rij instructeur worden in loondienst maar je kan ook je eigen rijschool beginnen.

Hoe word je rijinstructeur?

Wil je rijinstructeur worden, dan ben je bij De VerkeersAcademie aan het juiste adres. Al sinds 1971 leiden wij rijinstructeurs op. En blijkbaar doen we dat heel goed. Niet alleen zijn we het grootste opleidingsinstituut van Nederland met een enorm netwerk. Uit cijfers van het exameninstituut IBKI blijkt dat wij veruit de hoogste slagingspercentages hebben. Als je de opleiding begint, weet je ook dat je bij De VerkeersAcademie slaagt.

We hebben een drietal studievarianten voor mensen die graag rijinstructeur worden. Er is altijd een opleiding die past in jouw agenda.

  • Klassikale lessen: wanneer je rijinstructeur wilt worden en je kiest voor klassikale lessen, dan kom je één of twee maal per week naar school. Dit kan doordeweeks, in de avonduren en op zaterdag. Dankzij onze leeromgeving kom je goed voorbereid naar school. Je persoonlijke mentor, die je begeleidt tijdens je huiswerk, staat ook voor de klas als jij er bent. Heb je eerder hup nodig? Dan kun je jouw docent gewoon mailen of bellen.
  • Blended learning: blended learning staat voor de ideale studiemix tussen klassikaal onderwijs en studeren via het internet. Je komt eens per twee of drie weken naar school. Dat kan doordeweeks. Ben je dan te druk? Dan is het ook mogelijk om op zaterdag naar school te komen. In de tussentijd bereid je jezelf thuis voor op de volgende les en maak je huiswerk.
  • E-learning: Met de e-learning bepaal je zelf waar en wanneer je leert. Het lesmateriaal is hetzelfde als bij klassikaal onderwijs. Alle toetsen maak je online. De antwoorden krijg je direct op je scherm te zien. Zo weet je meteen of je de leerstof voldoende beheerst. Je krijgt net zoveel praktijklessen als studenten die klassikaal studeren of via blended learning de opleiding volgen.

rijinstructeur worden

Hoelang duurt het en wat kost het?

Wanneer je nadenkt over rijinstructeur worden en het volgen van de opleiding, wil je natuurlijk weten hoe lang je erover doet en wat de kosten zijn. Je hoeft niet lang de schoolbanken in, want binnen 5 a 7 maanden kun jij al rij instructeur worden. Een uitgebreid kosten overzicht kun je vinden op de pagina van de opleiding rijinstructeur. Je kunt al je opleiding volgen vanaf €2995,- Onze opleidingskosten zijn all-in tarieven. Je komt dus niet voor verrassingen achteraf te staan wegens allerlei bijkomende kosten. Betalen in termijnen is natuurlijk gewoon mogelijk.

Meer weten over rijinstructeur worden?

Ben je enthousiast over de geboden informatie en wil je graag rijinstructeur worden? We nodigen je graag uit voor een informatiebijeenkomst of een gratis persoonlijk adviesgesprek. Je maakt dan persoonlijk kennis met De VerkeersAcademie en je komt dan alles te weten over het vak rijinstructeur en hoe jouw toekomst in de rijschoolbranche eruit kan zien.

Hoe word je rijinstructeur?

Wanneer je rijinstructeur wilt worden en wilt beginnen met de instructeursopleiding categorie B, dien je in het bezit te zijn van het volgende:

  • Een schooldiploma op minimaal VMBO-gl of tl-niveau; of
  • Een vergelijkbaar buitenlands diploma (vertaald en gewaardeerd naar het Nederlandse onderwijssysteem); en
  • Een kopie van je rijbewijs;
  • Je zult bij de aanvraag van de stagepas ook een Verklaring omtrent gedrag (VOG) moeten kunnen overleggen.

Opleiding

Lees hier alles over de opbouw van onze rijinstructeur opleiding. In onderstaande video bekijk je onze unieke leeromgeving.

Kwaliteit telt!

Als je de opleiding wil gaan doen, dan wil je zeker weten dat je je diploma gaat halen. Kijk daarom goed naar de slagingspercentages van de opleiding rijinstructeur. Het exameninstituut IBKI heeft ze voor jou keurig op een rijtje gezet. Kies je net als de meeste anderen voor De VerkeersAcademie, dan kies je voor een opleidingsinstituut dat voorop loopt wanneer het gaat om de kwaliteit van de opleiding en begeleiding.

Word ook rijinstructeur! Vacatures in overvloed!

Wil je rijinstructeur worden? Dan is er voor jou volop werk. Door de toenemende drukte neemt het aantal vacatures in snel tempo toe. Het CBR heeft het bijvoorbeeld nog nooit zo druk gehad. Wil je na het lezen van dit artikel ook rijinstructeur worden of nog meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Onze studentenservice is bereikbaar op het telefoonnummer 030 – 604 25 14. Je kunt ook een mail sturen naar info@deverkeersacademie.nl. We staan je graag te woord.

Gratis informatiebijeenkomsten

Wanneer je erover denkt om rijinstructeur te worden, raden we je aan één van onze informatiebijkomsten te bezoeken. Deze bijeenkomsten zijn gratis en vrijblijvend. Meld je hieronder aan voor een bijeenkomst bij jou in de buurt. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en verdere informatie.

Locatie
Datum
Tijd
Online webinar:
di. 09 nov. 2021
12:30 - 14:30 uur
Delft:
do. 02 dec. 2021
10:30 - 12:30 uur
Best:
vr. 10 dec. 2021
10:30 - 12:30 uur
Nieuwegein:
za. 11 dec. 2021
10:30 - 12:30 uur
Nieuwegein:
di. 11 jan. 2022
13:00 - 15:00 uur
Online webinar:
di. 11 jan. 2022
19:00 - 21:00 uur
Zwolle:
vr. 28 jan. 2022
11:00 - 13:00 uur

Studiegids rijinstructeur worden

Vraag hieronder onze studiegids aan. Deze ontvang je gratis en vrijblijvend in je mailbox. Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt wanneer rijinstructeur worden iets is waar je momenteel over nadenkt.