Rijinstructeur worden?

Zoek jij een afwisselende baan en wil je wellicht rijinstructeur worden? Een baan waar niet één dag hetzelfde is en je elke dag weer nieuwe mensen ontmoet. Een baan waar je alle vrijheid van de wereld hebt, omdat je zelf je werktijden kunt bepalen. Een baan als rijinstructeur. In loondienst of als ondernemer.

Hoe word je rijinstructeur?

Om rijinstructeur te worden ben je bij De VerkeersAcademie aan het juiste adres. Al sinds 1971 leiden wij rijinstructeurs op. En blijkbaar doen we dat heel goed. Niet alleen zijn we het grootste opleidingsinstituut van Nederland met een enorm netwerk. Uit cijfers van het exameninstituut IBKI blijkt dat wij veruit de hoogste slagingspercentages hebben. Als je de rijinstructeur opleiding begint, weet je ook dat je bij De VerkeersAcademie slaagt.

We hebben een drietal studievarianten. Er is altijd een opleiding die past in jouw agenda.

  • Klassikale lessen: als je kiest voor klassikale lessen, dan kom je één of twee maal per week naar school. Dit kan doordeweeks, in de avonduren en op zaterdag. Dankzij onze leeromgeving kom je goed voorbereid naar school. Je persoonlijke mentor, die je begeleidt tijdens je huiswerk, staat ook voor de klas als jij er bent. Heb je eerder hup nodig? Dan kun je jouw docent gewoon mailen of bellen.
  • Blended learning: blended learning staat voor de ideale studiemix tussen klassikaal onderwijs en studeren via het internet. Je komt eens per twee of drie weken naar school. Dat kan doordeweeks. Ben je dan te druk? Dan is het ook mogelijk om op zaterdag naar school te komen. In de tussentijd bereid je jezelf thuis voor op de volgende les en maak je huiswerk.
  • E-learning: Met de e-learning bepaal je zelf waar en wanneer je leert. Het lesmateriaal is hetzelfde als bij klassikaal onderwijs. Alle toetsen maak je online. De antwoorden krijg je direct op je scherm te zien. Zo weet je meteen of je de leerstof voldoende beheerst. Je krijgt net zoveel praktijklessen als studenten die klassikaal studeren of via blended learning de opleiding volgen.

taxichauffeur

Meer weten?

We nodigen je graag uit voor een informatiebijeenkomst of een gratis persoonlijk adviesgesprek. Je maakt dan persoonlijk kennis met De VerkeersAcademie en je komt dan alles te weten over het vak rijinstructeur en hoe jouw toekomst in de rijschoolbranche eruit kan zien.

Toelatingseisen instructeursopleiding

Wanneer je rijinstructeur wilt worden en wilt beginnen met de instructeursopleiding categorie B, dien je in het bezit te zijn van het volgende:

  • Een schooldiploma op minimaal VMBO-gl of tl-niveau; of
  • Een vergelijkbaar buitenlands diploma (vertaald en gewaardeerd naar het Nederlandse onderwijssysteem); en
  • Een kopie van je rijbewijs;
  • Je zult bij de aanvraag van de stagepas ook een Verklaring omtrent gedrag (VOG) moeten kunnen overleggen.

Opleiding

Hoe de opleiding is opgebouwd lees je hier. In de video bekijk je onze unieke leeromgeving.

Kwaliteit telt!

Als je de opleiding wil gaan doen, dan wil je zeker weten dat je je diploma gaat halen. Kijk daarom goed naar de slagingspercentages van de opleiding rijinstructeur. Het exameninstituut IBKI heeft ze voor jou keurig op een rijtje gezet.

Rijinstructeur worden

Voor rijinstructeurs is volop werk. Door de toenemende drukte neemt het aantal vacatures in snel tempo toe. Het CBR heeft het bijvoorbeeld nog nooit zo druk gehad. Wil je na het lezen van dit artikel ook rijinstructeur worden of nog meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Onze studentenservice is bereikbaar op het telefoonnummer 030 – 604 25 14. Je kunt ook een mail sturen naar info@deverkeersacademie.nl. We staan je graag te woord.

Informatiebijeenkomsten

Locatie
Datum
Tijd
Delft:
di. 18 mei 2021
10:00 - 12:00 uur
Zwolle:
do. 20 mei 2021
19:30 - 21:30 uur
Online webinar:
za. 29 mei 2021
10:00 - 12:00 uur
Online webinar:
di. 22 jun. 2021
10:00 - 12:00 uur
Nieuwegein:
za. 28 aug. 2021
13:30 - 15:30 uur
Best:
za. 11 sep. 2021
13:30 - 15:30 uur

Rijinstructeur worden? Vraag hieronder onze gratis studiegids aan.