Rijinstructeur worden?

Wil jij ook rijinstructeur worden? Dan kies je voor een afwisselend en zinvol beroep en er is werk genoeg.

Als rijinstructeur heb je veel vrijheid. Het rijbewijs halen is een belangrijke mijlpaal in iemands leven. Rijinstructeur is dan ook een beroep waar niet één dag hetzelfde is. Elke dag ontmoet je nieuwe mensen en doe je nieuwe ervaringen op. Het is een beroep waar je alle vrijheid van de wereld hebt, omdat je zelf je werktijden kunt bepalen.

100% baangarantie

Na de opleiding bij De VerkeersAcademie ben je verzekerd van een baan bij een rijschool, maar je kunt natuurlijk ook je eigen rijschool beginnen.

Wij vertellen je in dit artikel wat de eisen zijn om rijinstructeur te worden en welke opleiding je nodig hebt.

Eisen vooropleiding

Wanneer je rijinstructeur wilt worden dien je eerst rijinstructeur opleiding te volgen. Wil je meer weten over deze opleiding? Bekijk de opleidingspagina of vraag direct een gratis adviesgesprek aan. Wij vertellen je graag meer over het beroep, de opleiding en onze baangarantie.

Om te kunnen starten met de opleiding, dien je in het bezit te zijn van het volgende:

  • Een schooldiploma op minimaal VMBO-gl of tl-niveau; of
  • Een vergelijkbaar buitenlands diploma (vertaald en gewaardeerd naar het Nederlandse onderwijssysteem); en
  • Een kopie van je rijbewijs;
  • Je zult bij de aanvraag van de stagepas ook een Verklaring omtrent gedrag (VOG) moeten kunnen overleggen.

Hoe word je rij instructeur?

Wil je rijinstructeur worden (loondienst of eigen rijschool), dan ben je bij De VerkeersAcademie aan het juiste adres. Al sinds 1971 leiden wij rijinstructeurs op. En blijkbaar doen we dat heel goed. Niet alleen zijn we het grootste opleidingsinstituut van Nederland met een enorm netwerk. Uit cijfers van het exameninstituut IBKI blijkt dat wij veruit de hoogste slagingspercentages hebben. Als je de rijinstructeur opleiding begint, weet je ook dat je bij De VerkeersAcademie slaagt voor je praktijkexamen en theorie examen.

We hebben een drietal studievarianten voor mensen die graag rijinstructeur worden. Er is altijd een opleiding die past in jouw agenda.

  • Klassikale lessen: wanneer je rijinstructeur wilt worden en je kiest voor klassikale lessen, dan kom je één of twee maal per week naar school. Dit kan doordeweeks, in de avonduren en op zaterdag. Dankzij onze leeromgeving kom je goed voorbereid naar school. Je persoonlijke mentor, die je begeleidt tijdens je huiswerk, staat ook voor de klas als jij er bent. Heb je eerder hup nodig? Dan kun je jouw docent gewoon mailen of bellen.
  • Blended learning: blended learning staat voor de ideale studiemix tussen klassikaal onderwijs en studeren via het internet. Je komt eens per twee of drie weken naar school. Dat kan doordeweeks. Ben je dan te druk? Dan is het ook mogelijk om op zaterdag naar school te komen. In de tussentijd bereid je jezelf thuis voor op de volgende les en maak je huiswerk.
  • E-learning: Met de e-learning bepaal je zelf waar en wanneer je leert. Het lesmateriaal is hetzelfde als bij het reguliere onderwijs. Alle toetsen maak je online. De antwoorden krijg je direct op je scherm te zien. Zo weet je meteen of je de leerstof voldoende beheerst. Je krijgt net zoveel praktijklessen als studenten die klassikaal studeren of via blended learning de rij instructeur opleiding volgen.

rijles

Hoe lang duurt het om rijinstructeur te worden?

Het duurt ongeveer 5 tot 7 maanden om rijinstructeur te worden. Kies je voor volledig online studeren, dan kun je in 4 maanden je opleiding al afronden. Dus lang hoef je de schoolbanken niet in en je hoeft geen jarenlange omscholingstrajecten te doorlopen. Wanneer je nu besluit om rijinstructeur te worden, kun je over een half jaar een leuke baan hebben bij een rijschool bij jou in de buurt of zelfs eigenaar zijn van je eigen rijschool.

Wat zijn de kosten?

Je kunt al rijinstructeur worden en je opleiding volgen vanaf €2995,- Een uitgebreid kosten overzicht kun je vinden op de pagina van de opleiding rijinstructeur. Onze opleidingskosten zijn all-in tarieven. Je komt dus niet voor verrassingen achteraf te staan wegens allerlei bijkomende kosten. Betalen in termijnen is natuurlijk gewoon mogelijk. Daarnaast hebben wij ook het hoogste slagingspercentage van alle opleiders! In 1 x slagen scheelt je niet alleen veel tijd, maar ook veel geld!

Bezoek de infodag of plan een adviesgesprek

Ben je enthousiast over de geboden informatie en wil je graag rijinstructeur worden of zelfs een eigen rijschool beginnen? We nodigen je graag uit voor een informatiebijeenkomst of een gratis persoonlijk adviesgesprek. Je maakt dan persoonlijk kennis met De VerkeersAcademie en je komt dan alles te weten over het vak, de opleiding rijinstructeur en hoe jouw toekomst in de rijschoolbranche eruit kan zien.

Opleiding rij instructeur volgen

Lees hier alles over de opbouw van onze rijinstructeur opleiding. In onderstaande video bekijk je onze unieke leeromgeving.

Kwaliteit telt!

Als je de opleiding tot rijinstructeur wil gaan doen, dan wil je zeker weten dat je je diploma gaat halen. Kijk daarom goed naar de slagingspercentages van de opleiding rijinstructeur van de verschillende aanbieders. Het exameninstituut IBKI heeft ze voor jou keurig op een rijtje gezet. Wij zijn er trots op dat we al jaar in jaar uit het hoogste slagingspercentage van alle opleiders hebben. Meer dan 70% van alle cursisten slaagt bij ons in één 1! Dat is een ongekend hoog percentage!

Door in 1 x te slagen bespaar je jezelf niet alleen een hoop tijd (voor elk herexamen geldt er weer een wachttijd), maar ook geld.

Kies je net als de meeste anderen die rij instructeur willen worden voor De VerkeersAcademie, dan kies je voor een opleidingsinstituut dat voorop loopt wanneer het gaat om de kwaliteit van de opleiding en begeleiding.

Rijinstructeur worden? Vacatures in overvloed!

Wil je rijinstructeur worden? Dan is er voor jou volop werk. Een rijbewijs B is voor de meeste mensen immers onmisbaar. Door de toenemende drukte neemt het aantal vacatures in snel tempo toe. Het CBR heeft het bijvoorbeeld nog nooit zo druk gehad. Wil je na het lezen van dit artikel ook rijinstructeur worden of nog meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Onze studentenservice is bereikbaar op het telefoonnummer 030 – 604 25 14. Je kunt ook een mail sturen naar info@deverkeersacademie.nl. We staan je graag te woord en vertellen je meer over de baangaranties in de branche.

Gratis informatiebijeenkomsten

Wanneer je erover denkt om rijinstructeur te worden of je eigen rijschool te starten, raden we je aan één van onze informatiebijeenkomsten te bezoeken of een online webinar te volgen. Deze bijeenkomsten zijn gratis en vrijblijvend. Je krijgt een goed beeld van de mogelijkheden die er voor jou zijn en wat het vak rijinstructeur precies inhoud.

Tijdens de bijeenkomst kun je natuurlijk al je vragen stellen. Meld je hieronder aan voor een bijeenkomst bij jou in de buurt. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en verdere informatie. Staat er geen geschikte datum voor je bij? Meld je dan aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Locatie
Datum
Tijd
Online webinar:
wo. 21 aug. 2024
19:00 - 21:00 uur
Nieuwegein:
wo. 28 aug. 2024
14:00 - 16:00 uur
Best:
wo. 04 sep. 2024
11:00 - 13:00 uur
Delft:
wo. 18 sep. 2024
11:00 - 13:00 uur
Amsterdam:
wo. 25 sep. 2024
11:00 - 13:00 uur
Zwolle:
wo. 02 okt. 2024
11:00 - 13:00 uur

Ook rijinstructeur worden? Gratis studiegids

Vraag hieronder onze studiegids aan. Deze ontvang je gratis en vrijblijvend in je mailbox. Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt wanneer rijinstructeur worden iets is waar je momenteel over nadenkt.