Een eigen rijschool starten

Elk jaar starten 55-60% van onze studenten een eigen rijschool. Anderen gaan in loondienst. Vaak met het idee om op termijn alsnog een eigen rijschool te beginnen. Ongeveer 85% van de rijscholen is dan ook een eenmansrijschool of bestaat de rijschool uit man-vrouw, moeder-zoon of vader-dochter. De VerkeersAcademie helpt startende ondernemers om klaar te zijn om te ondernemen.

Rijschoolmarketing

Zo volg je de module rijschoolmarketing. We leren je dan exact hoe je aan leerlingen komt. Handige weetjes, maar ook de laatste stand van zaken op het gebied van social media en adverteren op Google. Zeker in het begin moet je daar tijd en energie in steken. Dankzij deze module weet je wat je moet doen om leerlingen te trekken. Zodra je je eerste 15 leerlingen hebt, zul je zien dat je steeds minder aandacht aan marketing hoeft te besteden, omdat mond-tot-mondreclame het werk dan voor je gaat doen.

Startersdag

Twee keer per jaar organiseren wij De Startersdag. Deze dag verzorgen wij met experts van binnen en buiten de branche interactieve workshops om antwoord te geven op vragen die je hebt. Zoals: moet je een lesauto kopen of leasen? Hoe schrijf je je rijschool in bij de Kamer van Koophandel en het CBR? Hoe vraag je een rijexamen aan? En meer zoals verzekeringen, dubbele bedieningen, theorieboekjes. Kortom: alles wat je weten moet.

Tijdens deze dag zijn er ook netwerksessies, waarbij je aan diverse experts je eigen vragen kunt stellen. Een betere start van je eigen rijschool is er niet.

Deelname is gratis voor alle studenten van De VerkeersAcademie.

Rijschoolondernemer

Wil je alles weten over ondernemen, dan is deze opleiding een must. Twee dagen gaan we de verdieping in en leer je alles over boekhouding, belastingen, het berekenen van je lesprijs, en dergelijke. En dat allemaal onder de deskundige begeleiding van ervaren rijschoolondernemers.