Transportplanner opleiding

Jij denkt na over een opleiding wegtransport? Met de opleiding transportplanner van De VerkeersAcademie heb je een behoorlijk streepje voor op anderen wanneer je gaat solliciteren. Schrijf je nu in voor de transportplanner opleiding en ontvang tot 13 juli 2024 een korting van €250,- op de opleidingskosten. Je betaalt slechts €1745,- i.p.v. €1999,-

Inschrijven met €250,- korting

De VerkeersAcademie timmert al sinds 1971 aan de weg en staat hoog aangeschreven binnen de verkeersbranche en daar buiten. Dankzij onze persoonlijke begeleiding weet je ook zeker dat je zo goed mogelijk bent voorbereid op zowel je transportplanner examen als je toekomstige werkomgeving.

Transportplanner worden?

Onze studenten kiezen de opleiding transportplanner om uiteenlopende redenen. Sommigen zijn vrachtwagenchauffeur en willen doorgroeien naar de functie van transport planner. Anderen hebben al enige ervaring als planner opgedaan, maar hebben daarvoor nooit een opleiding gevolgd of willen zich juist verder ontwikkelen.

Ook zijn er cursisten die volledig van carrière willen veranderen en in de wereld van de logistiek willen stappen. De opleiding transportplanner is ook voor hen een ideale instap.

Baanzekerheid

Met je diploma Transportplanner van De VerkeersAcademie op zak ben je klaar voor het echte werk. Binnen het bedrijfsleven is een flink tekort aan transportplanners en vervoerders hadden nog nooit zoveel vacatures als nu. Daarnaast is werken als transport planner zelfs uitgeroepen tot kansberoep: een baan waarbij je kans op werk bovengemiddeld groot is.

Moeite met theorie?

We horen van studenten dat zij soms moeite hebben met de theorie. Het is natuurlijk zo dat bij een nieuw beroep een stuk theoretische kennis hoort. Desondanks willen wij al onze mogelijkheden zoveel mogelijk benutten om de lessen zo praktijkgericht mogelijk te verzorgen. ‘Leren door doen’ is onze insteek! We steken de handen uit de mouwen en werken groepsgewijs aan praktijkopdrachten die in de lessen verweven zijn.

Dit doe je allemaal onder begeleiding van je eigen mentor. Deze mentor verzorgt de klassikale lessen en zorgt ook voor begeleiding tijdens huiswerkopdrachten. Dat zorgt ervoor dat je opleiding tot transportplanner of één van onze andere transportopleidingen volledig soepel verloopt.

Al deze zaken zorgen ervoor dat ons slagingspercentage van de opleiding transportplanner rond de 80% ligt!

Alles wat je moet weten ten tijde van het examen komt uit onze online omgeving waar je toegang tot krijgt en van een aantal aanvullende readers.

transportplanner opleiding

Inhoud opleiding Planner Wegtransport

De opleiding Planner Wegtransport van De VerkeersAcademie onderscheidt zich van anderen op verschillende vlakken. Zo nemen we bij elk vak de volgende uitgangspunten: je eigen ontwikkeling van leidinggevende vaardigheden van jou als planner nemen we zeer hoog op, milieu-aspecten waar de transportwereld zich op moet richten worden van dichtbij onder de loep genomen en ook krijg je een goede onderbouwing om je werk ook vanuit kostenperspectief goed te doorgronden. Dat maakt de opleiding praktijkgericht.

Onder andere de volgende onderdelen komen aan bod:

  • De Nederlandse en Europese vervoerswereld
  • Vervoer goederen over de weg
  • Vrachtbehandeling
  • Milieu en veiligheid
  • Organisatie en management
  • Personeelsmanagement
  • Planning en transport
  • Routeplanning nationaal en internationaal
  • Bedrijfseconomisch inzicht
  • Transportanalyse

Je doet bij De VerkeersAcademie examen in al deze onderdelen in de vorm van een meerkeuzetoets aan het eind van de opleiding tot transportplanner.

Hoe lang duurt de opleiding transportplanner?

In totaal kom je 10 zaterdagen naar school. De lestijden zijn van 08.30 – 15.00 uur. De studiebelasting tijdens de opleiding transportplanner is ongeveer 5-7 uur per week.