Algemene informatie

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. In het verkeer kom je tijdens de rijles een voorrangsvoertuig tegen. De leerling raakt licht in paniek en weet niet wat te doen. Dat gebeurt dus veel vaker. Het onvoorspelbare gedrag van weggebruikers is een groot probleem voor hulpdiensten.

Niet alleen rijschoolleerlingen, maar ook ervaren automobilisten raken in verwarring wanneer ze in aanraking komen met een voorrangsvoertuig in het verkeer. Voorlichting en educatie zijn daarom heel belangrijk. Rijinstructeurs helpen daarbij. Daarom heeft De VerkeersAcademie voor hen de bijscholing ‘Omgaan met voorrangsvoertuigen’ ontwikkeld.

Opzet opleiding

Deze eendaagse bijscholing telt mee voor 2 dagdelen theoriebijscholing.

Het doel van deze leuke en leerzame bijscholing is de rijinstructeurs bij te scholen hoe te handelen als er een voorrangsvoertuig nadert. Je krijgt als rijinstructeur inzicht in de voorrangsvoertuigen en de verschillen hierin. We reiken je tips aan over hoe je dit aan je leerlingen kunt overbrengen.

Werken met specialisten

Deze bijscholing wordt verzorgd door echte specialisten. De docenten komen uit het werkveld en zijn werkzaam bij veiligheidsregio’s en de Koninklijke Marechaussee. Wij zijn ervan overtuigd, dat alleen op deze manier de leerstof praktijkgericht overgebracht kan worden. Met echte voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Deze bijscholing kost € 230 inclusief aan- en afmeldkosten IBKI.