Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen over studeren aan De VerkeersAcademie. Staat jouw vraag er niet tussen neem dan contact met ons op via 030-6042514 of info@deverkeersacademie.nl.

Welke toelatingseisen zijn er?

De toelatingseisen staan in onze studiegids en per opleiding op deze website. Twijfel je of je aan de toelatingseisen voldoet, neem dan contact op met onze collega’s van de studentenservice. Zij kunnen je vraag meteen beantwoorden. Je kunt ze bereiken via 030-6042514.

Ik kan mijn schooldiploma niet vinden. Wat nu?

Als je rijinstructeur wilt worden, moet je een schooldiploma op minimaal VMBO-GL of TL (voorheen MAVO) kunnen overleggen. Dat kan een buitenlands diploma zijn wanneer dit vertaald is in het Nederlands en door een erkende organisatie gewaardeerd is naar minimaal VMBO-GL of TL.

Heb je je schooldiploma gehaald, maar kun je het niet meer vinden? Dan kun je contact opnemen met DUO, de Dienst Uitvoering Onderwijs. Op https://duo.nl/particulier/diploma-kwijt.jsp kun je een vervangend document opvragen.

Ik heb geen schooldiploma. Wat nu?

Als je rijinstructeur wilt worden, moet je een schooldiploma op minimaal VMBO-GL of TL (voorheen MAVO) kunnen overleggen. Heb je geen schooldiploma, dan kun je via De VerkeersAcademie een geschiktheidstest aanvragen. Dit is een beroepscompetentietest die je aflegt bij het exameninstituut IBKI. De kosten voor deze test bedragen € 130. Beschik je over de competenties om rijinstructeur te worden, zoals geduld, sociale vaardigheden en flexibiliteit, dan word je toegelaten tot de opleiding.

Wil je de geschiktheidstest aanvragen, neem dan contact op met de collega’s van onze studentenservice. Zij zijn bereikbaar op 030-6042514.

Kan ik vrijstelling aanvragen?

Alleen voor de opleidingen transportondernemer en busondernemer zijn vrijstellingen aan te vragen voor bepaalde modules. Dat is het geval wanneer je bijvoorbeeld een opleiding op HBO-niveau hebt gevolgd op het gebied van Commerciële Economie of Bedrijfskunde.

Meer weten? Ga dan naar de website van het CBR.

Kan ik in termijnen betalen?

Per opleiding is aangegeven of je de opleiding in termijnen kunt betalen.

Wanneer ontvang ik mijn lesmateriaal?

Bij klassikale opleidingen en blended learning ontvang je het lesmateriaal op de eerste studiedag. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de digitale leeromgeving, ontvang je 10 tot 14 dagen voorafgaand aan de eerste studiedag de inlogcodes toegestuurd.

Aangezien wij de grootste zorg aan de ontwikkeling en verbetering van het studiemateriaal besteden, zorgen wij ervoor dat dat materiaal altijd up-to-date is. Om die reden is het dan ook niet mogelijk om de studieboeken eerder te ontvangen.

Staat je vraag hier niet tussen?

Mail dan je vraag naar info@deverkeersacademie.nl of bel ons via 030-6042514.