Klaar voor de toekomst!

Rijopleiding in Stappen (RIS) is een opleidingsmethodiek waarbij jij jouw leerling stap-voor-stap leert rijden. Hiermee wordt hij/zij nog beter voorbereid op deelname aan het verkeer. Omdat wij enkel het beste willen voor onze studenten hebben we de RIS inmiddels standaard opgenomen in onze basisopleiding voor rijinstructeurs. Ook zal dankzij de voorstellen van de Commissie Roemer het nieuwe rijexamen van het CBR ingericht zijn volgens het hele principe van modulair lesgeven, zoals de RIS.

Voor wie al rijinstructeur is bieden wij de Rijopleiding in Stappen aan als vervolgopleiding voor rijinstructeurs die nog klassiek geschoold zijn. Sinds het CBR gestopt is als opleider heeft zij deze opleiding onder meer aan De VerkeersAcademie overgedragen. Aangezien de Rijopleiding in Stappen tevens gelijk staat aan twee dagen theoriebijscholing en het examen een praktijkbegeleiding is, sla je ook nog eens drie vliegen in één klap.

Examen telt mee als praktijkbegeleiding

De opleiding wordt afgesloten met een certificeringsaudit door het CBR. Deze audit vindt plaats op de zesde lesdag en telt mee als praktijkbegeleiding. Na het behalen van de audit ontvang je een certificaat van het CBR en De VerkeersAcademie en mag je jezelf officieel RIS-instructeur noemen.

Lestijden en startdata

De opleiding neemt 4,5 theoriedagen in beslag en gedurende 1,5 dag brengen we het geleerde in de praktijk.

Opleidingskosten

De opleidingskosten bedragen € 899,-

STAP-budget aanvragen voor je opleiding

Sinds 1 maart 2022 kun je het STAP-budget bij het UWV aanvragen van maximaal € 1.000,- per jaar voor een opleiding. Bezoek de pagina voor meer informatie en het aanvragen van het STAP-budget.