Vrachtwagen instructeur opleiding

Ook voor de categorieën vrachtauto (C) verzorgt De VerkeersAcademie vervolgopleidingen. Wordt ook instructeur vrachtwagen! Met certificaten voor deze categorie verruim je jouw kennis en vergroot je de doelgroep waarop je kunt richten. Er is immers een grote vraag naar vrachtauto-instructeurs. Iedere vrachtauto- en buschauffeur moet jaarlijks nog een dag naar school om zijn code95 te behouden. Deze vervolgopleiding is dus zeker de moeite waard. Het is ook mogelijk om voor een gecombineerde opleiding C+D kiezen. Dit levert je, naast een flinke tijdsbesparing, ook een aanzienlijk financieel voordeel op.

Fase 1

Je start met fase 1. Tijdens deze word je alles bijgebracht over competente verkeersdeelname. Je krijgt theorie van de rijtaak (1.A) en voertuigbeheersing (1.B).

Fase 3

Wie geslaagd is voor fase 1, kan aan fase 3 beginnen, aangezien je voor fase 2 vrijstelling krijgt. Dit onderdeel van de rijinstructeur vrachtwagen opleiding neemt twee maanden in beslag. Tijdens fase 3 leer je hoe je een praktijkles hoort te geven. En voordat je op stage gaat, vertellen wij je uitgebreid wat je kunt verwachten. Je gaat dus goed voorbereid op stage.

Examen

De opleiding vrachtwagen instructeur sluit af met een staatsexamen, dat wordt afgenomen door IBKI, het officiële exameninstituut voor de Nederlandse rijschoolwereld.

Toelatingseisen

Om aan de opleiding tot vrachtauto instructeur te kunnen deelnemen dien je in het bezit te zijn van een geldige bevoegdheidspas voor rijinstructeurs (zie ook onze opleiding rijinstructeur) en het rijbewijs C.