Opleiding taxichauffeur

Wil je taxichauffeur worden? Dan ben je bij De VerkeersAcademie aan het juiste adres. Wij bieden je een uitgebreide chauffeursopleiding aan waarbij de nadruk wordt gelegd op het verwerven van kennis op het gebied van veiligheid, sociale vaardigheden, rijstijl en wet- en regelgeving. Tijdens de opleiding krijg je op een persoonlijke en praktijkgerichte manier les door docenten die ook zelf al jarenlang actief zijn in de taxibranche. Ook krijg je een mentor toegewezen die verantwoordelijk is voor een soepel verloop van je opleiding. Als je vragen hebt kun je altijd bij je mentor terecht. De opleiding tot taxichauffeur is wettelijk verplicht en is bij ons door heel Nederland te volgen.

Toelatingseisen

  • Een Verklaring omtrent Gedrag (gemeentehuis)
  • Een geneeskundige verklaring te overleggen (arbo-arts)

Opzet opleiding taxuchauffeur

De opleiding tot taxichauffeur duurt drie dagen, waarvan je twee dagen theorieles krijgt. Daarnaast leer je ook in de praktijk hoe je een professionele rit uitvoert. Een rit, waarbij je klant zich comfortabel voelt en waarna de klant op de afgesproken bestemming aankomt. Je doet twee keer examen bij het CBR. Je legt daar een theorie-examen en een praktijkexamen af. Het is mogelijk om tijdens de opleiding en het examen gebruik te maken van een voertuig van De VerkeersAcademie. Hieronder vind je een video over het taxipraktijkexamen.

 

Extra begeleiding

De VerkeersAcademie heeft een speciale lesmethode ontwikkeld. Deze methode is bijzonder geschikt voor mensen die speciale aandacht behoeven. Dat kan zijn omdat men wat lager is opgeleid of omdat het al enige tijd geleden is dat men in de schoolbanken heeft gezeten. Ook is onze manier van lesgeven bijzonder geschikt voor mensen die kampen met moeilijkheden op het gebied van het lezen en spreken van de Nederlandse taal. Bij deze aanpak staat niet alleen het leren centraal. Dankzij de persoonlijke begeleiding wordt ook gewerkt aan zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Baangarantie

Dankzij ons zeer uitgebreide netwerk van taxibedrijven in geheel Nederland kunnen wij de opleiding aanbieden inclusief baangarantie. Je volgt dan ook de twee modules Sociale Vaardigheden en Doelgroepenvervoer. Na het behalen van je diploma ga je gedurende een half jaar minimaal 18 uur per week aan de slag als taxichauffeur. Een leuke en afwisselende baan in het groepsvervoer of vervoer van zieken en gehandicapten. En dat voor een meerprijs van slechts € 495,-

Kom naar de informatiebijeenkomst

Binnenkort organiseren wij op ons hoofdkantoor in Nieuwegein een informatiebijeenkomst. Wij geven dan uitgebreid uitleg over de opleiding tot taxichauffeur. Ook bieden wij je dan de gelegenheid om al je vragen te stellen. Je kunt jezelf aanmelden door ons een e-mail te sturen of door tijdens kantooruren te bellen met 030 – 604 25 14. Kun je niet aanwezig zijn op een informatiebijeenkomst, laat ons dat dan weten. We kunnen dan een aparte afspraak maken.