Algemene informatie

Indien je les wilt gaan geven op een lescombinatie voor de vrachtauto met aanhangwagen (CE) dan moet je hiervoor een opleiding volgen. Dit kan bij ons. Om de theorie onder de knie te krijgen volg je twee dagen klassikale lessen in Nieuwegein. De praktijk kun je doorlopen wanneer je maar wilt. Indien je de lesbevoegdheid CE haalt, dan haalt je daarmee ook automatisch de lesbevoegdheid BE.

Geen stage

Als beide examens met goed gevolg zijn afgelegd, ontvang je al jouw nieuwe lesbevoegdheid. Je hoeft dus alleen een kleine theorietoets te maken en een rijproef af te leggen.

Examen

De opleiding sluit af met een staatsexamen, dat wordt afgenomen door IBKI, het officiƫle exameninstituut voor de Nederlandse rijschoolwereld.

Toelatingseisen

Om aan de opleiding te kunnen deelnemen dien je in het bezit te zijn van een geldig CE-rijbewijs en bevoegdheidspas C voor rijinstructeurs.

Lestijden en startdata

De theorie volg je in Nieuwegein op woensdagen. De praktijklessen plannen we samen in op de dagen die jou het best uitkomen. Deze lessen zullen in Nieuwegein plaatsvinden.