Algemene informatie

ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems. In goed Nederlands: geavanceerde rijhulpsystemen. Deze systemen zijn vanaf 2022 verplicht in nieuwe auto’s. ADAS-systemen ondersteunen automobilisten tijdens het rijden en verhogen – bij juist gebruik – de veiligheid op de weg. Er zijn tientallen ADAS-systemen, waaronder Lane departure warning, Dode hoek waarschuwing, Voorliggerdetectie, Verkeersbordherkenning en Automatisch parkeren. Er zijn er nog veel meer trouwens. Als rij-instructeur moet je natuurlijk volledig op de hoogte zijn van deze systemen, om leerlingen ermee te leren werken.

ADAS verplicht in rijexamen CBR en IBKI

Omgaan met ADAS wordt een eis in het examen voor WRM-instructeur en rijbewijskandidaat. Dit betekent automatisch dat de rijscholen hier aandacht aan moeten besteden in de rijopleiding voor alle rijbewijscategorieën. Er is geen ontkomen aan.

Totaal vernieuwde bijscholing

De opleiding tot gecertificeerd ADAS-instructeur is een theoretische bijscholing van twee dagdelen – geheel in nieuwe stijl. De bijscholing biedt twee vernieuwingen: e-learning én praktijk. Voordat je begint aan de bijscholing, krijg je toegang tot de e-learning. Met leerstof, oefenvragen en animaties leer je de ADAS-systemen kennen en ontdek je wat er nog meer staat te gebeuren.

Tijdens de bijscholing komen de meest voorkomende systemen aan bod. Daarna gaan we met elkaar ervaren hoe je als rij-instructeur je leerling kunt voorbereiden op het correct omgaan met deze systemen. In onze Opel Ampera demonstreren we de systemen in de praktijk. Afwisselend, leerzaam, vernieuwend én verfrissend!

Bijscholing gecertificeerd ADAS-instructeur

Als je de bijscholing tot gecertificeerd ADAS-instructeur volgt, krijg je toegang tot de twee opleidingsmodules van een dagdeel.

Duur 2 dagdelen
Lestijden 08.30 – 15.00 uur
Prijs € 325,-*

* Inclusief aan- en afmeldkosten IBKI, lunch en koffie en thee

Vanaf 7 personen verzorgen we deze opleiding ook op locatie. Neem hiervoor contact op met ons hoofdkantoor in Nieuwegein: 030 – 604 25 14.