Nieuwsberichten

De VerkeersAcademie staat bekend als vooruitstrevend. Dit levert vaak nieuws op. Onze nieuwsberichten verzamelen we op deze pagina. Klik op een artikel om verder te lezen.

 • [01/07/2020] Let op je vog als je stage moet lopen

  Als WRM-kandidaat moet u een geldige originele VOG bij IBKI aanleveren als u een stagepas (dus bij categorie A, B, C, D en T) nodig hebt, niet eerder.

  IBKI moet dus eerst een geldige VOG ontvangen vóórdat IBKI de stagepas mag verzenden, na het behalen van fase 1 en fase 2. Op uw WRM-stagepas komt de aanleverdatum van uw VOG te staan óf de datum van uw laatste examenresultaat fase 1 of 2 (als u uw VOG daarvoor al hebt ingeleverd).

 • [01/07/2020] Jongeren staan positief tegenover rijhulpsystemen

  Het merendeel van de jongeren is bekend met ADAS en heeft ervaring met de rijhulpsystemen. Hoewel de systemen veel voordelen hebben, geeft een kwart van de jongeren aan dat ADAS kunnen zorgen voor afleiding in de auto. Het blijkt uit onderzoek van Stichting TeamAlert.

 • [18/06/2020] Eindelijk: tijdelijk ontheffing op meerijden CBR-examen of -toets

  Er is de afgelopen weken flink gelobbyd om het voor elkaar te krijgen, maar er is eindelijk duidelijkheid voor iedereen die zijn stage niet af kon ronden.

  Tot nader order wordt er nu een ontheffing verleend op het bijwonen van een praktijkexamen of tussentijdse toets bij het CBR.

 • [17/06/2020] BEN JIJ EEN STER IN TELEFONISCHE GESPREKKEN EN LAAT JIJ JE NIET SNEL GEK MAKEN? DAN IS DIT EEN LEUKE VACATURE VOOR JOU!

  Ter versterking en ondersteuning van onze studentenservice zijn wij op zoek naar een enthousiaste (fulltime) telefoniste met een klantgerichte en stressbestendige instelling voor onze vestiging in Nieuwegein.

 • [09/06/2020] RDW: folie onveilig, CBR ziet af van gebruik folie

  In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft de RDW onderzoek gedaan naar de veiligheid van afscherming in personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s. De vraag of folie helpt tegen de verspreiding van Corona in de lesauto leefde de afgelopen maanden enorm in de rijschoolbranche.

 • [29/05/2020] ADAS verplicht in rijexamen; De VerkeersAcademie is er nu al klaar voor

  Omgaan met Advanced Driver Assistance Systems (ADAS, ook wel rijhulpsystemen genoemd) wordt een eis in het examen voor WRM-instructeur en rijbewijskandidaat. Dit betekent automatisch dat de rijscholen hier aandacht aan moeten besteden in de rijopleiding voor alle rijbewijscategorieën. Dat schrijft het vakblad Rij-instructie.

 • [20/05/2020] [Update] Veelgestelde vragen over Coronamaatregelen

  Wij ontvangen veel vragen van studenten en rijschoolhouders over wat de Coronamaatregelen betekenen voor hun opleiding, stage en bijscholing. Samen met het IBKI hebben wij de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij gezet.

 • [14/05/2020] Dit is waarom rijinstructeurs hun werk zo leuk vinden

  Omscholing tot rijinstructeur is een goed idee. Je gaat dan aan de slag in een hele leuke baan. Wij hebben de mening gevraagd van diverse rijinstructeurs en dit is waarom zij hun baan zo leuk vinden.

 • [13/05/2020] Vanaf 25 mei weer WRM-examens; stage ook weer mogelijk

  IBKI heeft officieel toestemming gekregen om al haar WRM-activiteiten weer te starten. Al eerder was duidelijk geworden dat de theorie-examens en de praktijkrit (fase 1b) konden worden hervat. Vandaag is bekend geworden dat ook de examens waarbij drie personen in een lesauto noodzakelijk zijn, toegestaan zijn. De eerste examens zullen op maandag 25 mei worden uitgevoerd. De planning van examens is inmiddels gestart.

 • [05/05/2020] De VerkeersAcademie kiest voor elektrisch rijden

  Bij de VerkeersAcademie kijken we graag naar de toekomst. Dat doen we al jaren als het gaat om moderne lesmethodes in de vorm van klassikale, blended en e-learning opleidingen. Maar ook als het gaat om duurzaamheid nemen we onze verantwoordelijkheid. Daarom zijn we begin 2020 volledig overgestapt op een elektrisch wagenpark. Met onze Opels Ampera zijn we klaar voor een groene toekomst!

 • [05/05/2020] Veiliger rijden dankzij Advanced Driver Assistance-systemen

  Autorijden zal nooit meer hetzelfde zijn. We stappen massaal over op elektrisch rijden en op termijn zal waterstof ook z’n intrede doen. Daarnaast worden nieuwe auto’s uitgevoerd met tientallen ADAS-systemen. ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems. In goed Nederlands: geavanceerde rijhulpsystemen. Deze systemen zijn vanaf 2022 verplicht in nieuwe auto’s.

 • [30/04/2020] Laat je inspireren tijdens de Week van de Rijschool!

  Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 mei organiseert De VerkeersAcademie met verschillende partners de “Week van de Rijschool”. Tijdens deze week willen we jou inspireren, kennis met je delen en bovendien helpen om je rijschool nu te versterken. En omdat het hele bijzondere tijden bieden wij jou deze mogelijkheid helemaal gratis aan.

 • [18/04/2020] Gratis webinar over de compensatieregelingen voor rijscholen

  Het zijn zorgelijke tijden voor de rijschoolbranche. Rijscholen kunnen en mogen geen rijles geven, terwijl dat voor ons allemaal juist het allerleukste is om te doen.

  Ook in deze tijd willen we jullie graag informeren. Daarom een webinar over de compensatieregelingen voor rijscholen.

 • [01/04/2020] Corona-update: klassikale lessen gaan door dankzij online tools

  De VerkeersAcademie heeft haar klassikale lessen online hervat. Dat geldt voor alle opleridingen, inclusief bijscholingen voor rijinstructeurs. De rijlessen zijn tot 28 april geannuleerd.

 • [20/03/2020] Bijscholingen gaan per direct door: veilig online en IBKI-goedgekeurd

  Heb je de komende weken een bijscholing staan bij De VerkeersAcademie, dan gaat die gewoon door!

  Dit kent alleen maar  voordelen!

 • [15/03/2020] Overzicht Coronamaatregelen

  IBKI heeft alle examens geannuleerd om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 20 maart.

  De VerkeersAcademie neemt nu ook maatregelen. Hieronder een opsomming van genomen maatregelen.

 • [11/02/2020] Ervaar hoe het is om rijinstructeur te zijn

  Op een gegeven moment kom je op een punt in je leven dat je "iets anders" wil. Mensen die rijinstructeur willen worden willen graag mensen coachen, mensen iets leren en een baan die zinvol is. Jongeren aan hun rijbewijs is zinvol. En dankbaar.

 • [06/02/2020] Aanvraag VOG voor WRM nu via IBKI-site mogelijk

  Zoals bekend verandert de WRM per 1 april 2020. Daarin is nieuw dat elke bevoegde rijinstructeur een geldige originele VOG moet aanleveren als hij/zij na 1 april 2020 zijn WRM-bevoegdheidspas met 5 jaar wil verlengen.

 • [21/11/2019] Onze lestijden gaan veranderen

  Per 1 januari gaan onze lestijden veranderen. Doordat we een half uur eerder beginnen en de middagpauze verkorten, eindigen de lessen aan het einde van de dag een uur eerder.

 • [30/10/2019] Nieuwe opleidingslocatie Amsterdam

  Per 1 november verlaten we onze vertrouwde opleidingslocatie in Amsterdam voor een nieuwe opleidingslocatie. Ook in Amsterdam.

 • [25/10/2019] Waarom zou je rijinstructeur worden? Wij geven je 6 goede redenen

  Wil jij graag rijinstructeur worden? Of denk je juist dat dit niks voor jou is? Lees in beide gevallen vooral verder. Er zijn genoeg goede redenen om rijinstructeur tw worden. Wij geven je er alvast 6.

 • [18/10/2019] Wat is het niveau van de opleiding rijinstructeur?

  Vaak stellen mensen voorafgaand aan de opleiding aan ons de vraag: is de opleiding tot rijinstructeur moeilijk? Het antwoord daarop is lastig te geven. Ja, De VerkeersAcademie heeft de hoogste slagingspercentages van Nederland. Maar wat is nu het niveau van de opleiding rijinstructeur?

 • [01/10/2019] Vacature voor commercieel opleidingsadviseur

  Ga jij graag met mensen om?

  En ben jij commercieel ingesteld? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  De VerkeersAcademie is een dynamisch opleidingsinstituut met vestigingen in Nieuwegein, Best, Zwolle, Amsterdam en Delft. Wij bieden onze studenten diverse klassikale en digitale opleidingen. In onze branche staan we bekend als hèt opleidingsinstituut van Nederland.

 • [25/09/2019] Vacature: docent ondernemersopleiding voor eigen rijders

  Veel mensen willen een eigen transportbedrijf beginnen, oftewel eigen rijder worden. Daarvoor moeten ze een vergunning aanvragen. Onderdeel van de vergunningsaanvraag is een erkend vakdiploma “Ondernemer beroepsgoederenvervoer over de weg”. Dat diploma kunnen onze studenten halen met onze opleiding tot transportondernemer. De student heeft bij De VerkeersAcademie de keuze uit e-learning of een klassikale opleiding. En vanwege uitbreiding zijn wij op zoek naar nieuwe docenten.

 • [25/09/2019] De zelfrijdende auto is er voorlopig nog niet. Dit is waarom.

  Automatisch remmen (brake assist) en rijstrookwaarschuwingen (lane keep assist) zijn in het duurdere segment al beschikbaar, maar er is nog veel werk te doen voordat zelfrijdende auto's werkelijkheid worden. En als rijinstructeur speel jij een hele belangrijke rol.

 • [22/09/2019] Informatiebijeenkomst opleiding rijinstructeur 9 november Zwolle

  Ga je graag met mensen om en word je er blij van anderen iets te leren? Een baan als rijinstructeur zou dan wel eens de volgende stap in jouw carrière kunnen zijn. Bij De VerkeersAcademie helpen we je hier graag bij, met een goede opleiding en connecties in de branche. Zo staat jouw agenda binnen een mum van tijd vol. Nieuwsgierig? Kom dan naar onze speciale informatiebijeenkomst op zaterdag 9 november om 10.30 uur.

 • [21/09/2019] Informatiebijeenkomst De VerkeersAcademie Best

  De rijschoolbranche is een dynamische, bloeiende business. Er is vraag naar enthousiaste, nieuwe rijinstructeurs. Letterlijk een goed moment om in te stappen dus.
  Bij De VerkeersAcademie bieden wij uitgebreide, kwalitatieve opleidingen tot rijinstructeur. Lijkt dit je wat? Laat je dan informeren tijdens onze speciale informatiebijeenkomst op zaterdag 14 december.

 • [21/09/2019] Informatiebijeenkomst De VerkeersAcademie Nieuwegein

  Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij De VerkeersAcademie zijn we gespecialiseerd in het opleiden van toekomstige rijinstructeurs. De rijschoolbranche staat momenteel te popelen om nieuwe instructeurs aan te nemen. Benieuwd of dit de baan is die je zoekt? Kom dan naar onze speciale informatiebijeenkomst op dinsdag 10 december om 19.30 uur in Nieuwegein.

 • [20/09/2019] Informatiebijeenkomst opleiding rijinstructeur Delft 11 januari

  Kan jouw carrière wel een opfrisbeurt gebruiken? Stap je graag in de auto, vind je het leuk om met mensen te werken en heb je er plezier in anderen iets te leren? Denk dan eens aan een baan in de rijschoolbranche. Rijscholen doen goede zaken en zijn op zoek naar nieuwe, enthousiaste instructeurs. Bij De VerkeersAcademie hebben wij de juiste opleiding.

 • [20/09/2019] De belangrijkste wijzigingen in de verkeerswetgeving van de laatste jaren

  In dit blog worden de laatste belangrijkste wetswijzigingen op het gebied van vervoer- en verkeer en WRM weergegeven.

 • [16/09/2019] De snelheidsmeter in de auto geeft een andere snelheid aan dan de gps. Hoe kan dat?

  Je rijdt op een weg waar de maximumsnelheid 100 km/u is. Volgens de snelheidsmeter van je auto rij je keurig 100 km/u maar het navigatiesysteem geeft 94 km/u aan. Wie heeft gelijk?

 • [11/09/2019] WRM-docent voor de zaterdagen gezocht voor vestiging Zwolle

  Wil jij je eigen rijschool combineren met het vak van docent bij De VerkeersAcademie. Dat kan nu, omdat wij een leuke vacature hebben op onze vestiging in Zwolle.

 • [20/08/2019] Nieuw in de opleiding rijinstructeur

  De VerkeersAcademie is bij uitstek de innovator als het gaat om de opleiding tot rijinstructeur. Ook 1 september wordt er weer een belangrijke stap gezet.

 • [16/07/2019] Alle bijscholingen voor rijinstructeurs in 1 overzicht

  Plan je bijscholingen op tijd. Zeker in de drukke maanden september en oktober. Daarnaast kun jij 1 van de eerste rijinstructeurs zijn, die zich kan gaan specialiseren op het gebied van ADAS. Hieronder hebben we alle mogelijkheden op een rijtje gezet.

 • [16/07/2019] Wat verandert er per 1 januari in de WRM?

  Nog minder dan een half jaar en dan wordt de WRM definitief aangepast. Tenminste, als er niks geks gebeurt in politiek Den Haag. Er is zoveel gebeurd dat we alle veranderingen voor jou hebben opgesomd.

 • [08/07/2019] Met de auto op vakantie? 4 tips om brandstofkosten te besparen

  Vakantietijd. De meeste mensen trekken er dan met de auto op uit. Naar Italie of Frankrijk, bijvoorbeeld. Of lekker naar Kroatie. Die lange ritten zijn ideaal om kosten te besparen op je brandstof. De VerkeersAcademie zet er vier op een rij.

 • [06/07/2019] Vacature voor ambitieuze opleidingskundige

  OnlineStuderen.com is het bedrijf dat met ons en voor ons leermiddelen en leerprocessen ontwikkelt. Maar OnlineStuderen.com wil meer. Ze willen groeien en daarom hebben ze een vacature voor een ambitieuze onderwijskundige.

 • [02/07/2019] Informatiebijeenskomst Amsterdam 14 september 13.30 uur

  De rijschoolbranche doet het goed. Rijscholen zijn dan ook gretig op zoek naar nieuwe rijinstructeurs. Met een goede opleiding heb je natuurlijk al een streepje voor. Die opleiding vind je bij De VerkeersAcademie. Meer weten? Laat je informeren tijdens onze speciale informatiebijeenkomst!

 • [25/06/2019] 11 tips om de hitte in de auto te overleven

  Wat is het heet, he? Jouw lesauto is misschien voorzien van airco dus dan is de hitte nog wel te weren. Jouw (oud-)leerlingen rijden echter niet in zo’n mooie wagen. Die hebben misschien zelfs geen airco. En ook zij moeten de hitte in de auto zien te overleven. Dat kan. Daarom hebben we 11 tips op een rij gezet. Voor jou en voor hen.

 • [24/06/2019] Eigen rijder worden? Zo doe je dat!

  Jij wil eigen rijder worden? Je droom van ondernemer zijn najagen. Op weg naar een nieuwe toekomst. De VerkeersAcademie kent dat gevoel. Al 15 jaar helpen wij onze studenten bij het uitkomen van die droom. Hoe we dat doen? Dat lees je hier.

 • [20/06/2019] Meer veiligheid door ADAS in de auto

  Per saldo mag van auto’s uitgerust met ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) een gunstig effect op de verkeersveiligheid worden verwacht. Hoe groot die veiligheidswinst uiteindelijk zal zijn, is sterk afhankelijk van hoe automobilisten hun gedrag aanpassen aan het rijden met deze systemen. De rijschoolbranche zal hier een belangrijke rol in hebben.

 • [18/06/2019] Eigen rijder worden? De opleiding

  Wil jij eigen rijder worden? In dit blog lees je alles over de opleiding. Onze hoge slagingspercentages halen we samen met jou, dankzij onze persoonlijke begeleiding.

 • [11/06/2019] Eigen rijder worden? De mogelijkheden

  Wil jij eigen rijder worden? In dit blog lees je over de mogelijkheden. Want eigen rijder worden, is een hele stap.

 • [04/06/2019] Eigen rijder worden? De voorwaarden

  Je wil eigen rijder worden. Maar voldoe je wel aan de voorwaarden om eigen rijder te mogen worden? De VerkeersAcademie zette alle voorwaarden om eigen rijder te worden op een rij voor jou.

 • [28/05/2019] Eigen rijder worden? Lees er alles over

  Wil jij eigen rijder worden? In dit blog lees je er alles over. De voorwaarden, de mogelijkheden en de opleiding. Want eigen rijder worden, is een hele stap.

 • [21/05/2019] Alles over trainingen op het gebied van ADAS

  Rijhulpsystemen in je auto. Ook wel ADAS genoemd. ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems. Uit onderzoek blijkt dat veel bestuurders en rijinstructeurs moeite hebben om de systemen goed te gebruiken. Met alle gevolgen voor de verkeersveiligheid van dien.

 • [08/05/2019] Ministerie, CBR en branche kiezen voor de Rijopleiding in Stappen

  Op dinsdag 7 meri vond op initiatief van het CBR in Leusden een bijeenkomst plaats om de toekomst van de Rijopleiding in Stappen (RIS) te bespreken. Uitkomst van de vergadering is dat de gehele branche pal staat voor de RIS.

 • [01/05/2019] In dit land wonen de agressiefste automobilisten van Europa

  Bron: ad.nl

  Belgen behoren tot de agressiefste bestuurders van Europa. Dat meldt verkeersinstituut Vias op basis van een enquête in elf Europese landen.

 • [30/04/2019] NIEUW: WRM-bijscholing voor motorinstructeurs

  De VerkeersAcademie verzorgt vanaf nu ook WRM-bijscholingen voor motorinstructeurs. De eerste staat al gepland. Deelnemers ontvangen een gratis welkomstgeschenk.

 • [23/04/2019] Vacature WRM-docent

  BEN JIJ EEN ERVAREN, ENTHOUSIASTE, SOCIALE DOCENT MET WRM BEVOEGDHEIDSPAS? DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU!

 • [17/04/2019] Studenten gaan nog beter voorbereid op examen

  Twee kandidaten werkten mee aan de pilot met rijden in een elektrische lesauto. En beide studenten zijn geslaagd. Mede daardoor werd de pilot een mooi succes. Als docent had Patrick een belangrijk aandeel in dat succes. Direct na de examens feliciteerden we Patrick.

  En we vroegen hem hoe hij op het lesgeven in een elektrische lesauto terugkeek. “Dat was fijn. We hebben echt wel de tijd genomen om aan de slag te gaan met het regeneratief remmen en om goed met alle hulpsystemen te werken. Op het examen is dat allemaal niet van toepassing, maar we hebben het wel allemaal kunnen doen.”

  Zijn de studenten dan nog beter voorbereid op het examen? “Eerlijk gezegd, ja.”

 • [16/04/2019] Slagingspercentages gestegen tot boven 70%

  Het exameninstituut IBKI publiceert elk kwartaal de slagingspercentages van alle instructeursopleidingen. Gisteren publiceerde het IBKI de slagingspercentages over de periode april 2018 tot en met maart 2019. En trots dat we zijn!

 • [15/04/2019] Met een elektrische lesauto kun je je volledig focussen op het rijden

  Wouter is de tweede Nederlander die in een elektrische lesauto examen deed tijdens zijn opleiding tot rijinstructeur. De student van De VerkeersAcademie stond na zijn examen opgelucht voor de camera voor een interview.

  Allereerst vroegen we hoe het was gegaan. Wouter: “Het is heel goed gegaan. Positief. Een goede beoordeling. Alle bijzondere verrichtingen gingen goed. Ik ben er erg blij mee.”

 • [11/04/2019] Hoe is het om als eerste examen te doen in een elektrische lesauto?

  De VerkeersAcademie heeft de primeur van de eerste examens in een elektrische lesauto. Daarmee wordt een nieuwe stap gezet in het opleiden van rijinstructeurs. Want los van de duurzaamheid en het beperken van uitstoot komen rijinstructeurs-in-opleiding nu in een vroegtijdig stadium in aanraking met de nieuwste technologische snufjes. Erg belangrijk, zo vindt De VerkeersAcademie.

 • [05/04/2019] Primeur De VerkeersAcademie: eerste WRM-rijproeven in elektrische lesauto

  We kondigden het al aan. “We gaan iets nieuws doen!” En vandaag is het zover. Vandaag vinden de eerste rijproeven plaats in een elektrische lesauto. En allebei de studenten, Sjoerd en Wouter, zijn geslaagd. Dat maakt de pilot nog meer geslaagd.

  De tekst gaat door onder de foto.

 • [27/03/2019] Een oplossing voor het personeelstekort in de taxibranche

  Net zoals de rijschoolbranche zitten ook taxibedrijven te springen om nieuwe medewerkers. Het is alle hens aan dek en het is een wonder dat bijna alle ritten in het schoolvervoer steeds weer doorgaan. De VerkeersAcademie helpt taxibedrijven bij het oplossen van hun personeelstekort.

 • [22/03/2019] De Startersdag voor Rijscholen: gratis voor studenten van De VerkeersAcademie

  Twee keer per jaar organiseert nieuwssite RijschoolVandaag.nl op het hoofdkantoor van De VerkeersAcademie in Nieuwegein De Startersdag voor rijscholen. Een evenement dat sinds 2016 is uitgegroeid tot een must voor iedereen die een eigen rijschool wil beginnen. Deelname is gratis voor studenten van De VerkeersAcademie.

 • [06/03/2019] De opleiding tot rijinstructeur in Eindhoven volgen

  De grote vraag is vaak `Hoe kan ik rijinstructeur worden?`Daar weten wij bij De VerkeersAcademie het antwoord op. Wij verzorgen deze opleiding namelijk sinds 1971!

 • [28/02/2019] Kent jouw leerling de betekenis van deze dashboardlampjes?

  Tijdens het lesgeven gaat ineens een oranje waarschuwingslampje branden op je dashboard. Maar wat is de betekenis van dat symbooltje? Kun je gewoon doorrijden met je lesauto of moet je direct de auto aan de kant van de weg zetten?

 • [13/02/2019] Van chauffeur naar vrachtautoinstructeur?

  De transportsector scheeuwt al jaren moord en brand om nieuwe chauffeurs. Het transport over de weg is de afgelopen jaren namelijk geëxploseerd. Rijscholen doen om die reden een moord voor vrachtautoinstructeurs. Niet alleen om de groeiende vraag naar chauffeurs te kunnen stillen. Ook gaat een groot deel van het huidige korps de komende jaren met pensioen. En wie gaat hun opvolgen? Misschien jij wel!

 • [08/02/2019] De nieuwe Rijprocedure nu te bestellen

  Het rijexamen verandert vanaf 25 maart. Dat betekent dat er een nieuwe Rijprocedure is ontwikkeld En deze is vanaf nu te bestellen. Dus als jij als rijinstructeur jouw leerlingen optimaal wilt voorbereiden op het nieuwe rijexamen, bestel dan vandaag de nieuwe Rijprocedure B, versie 2019 voor slechts 10 euro, excl. verzendkosten.

 • [06/02/2019] Hoe word je instructeur voor de aanhangwagen?

  Nu de economie stevig doorgroeit is de vraag naar het aanhangerrijbewijs heel groot. Zowel in de bouw als in de transport. Maar ook particulieren halen steeds vaker hun E-rijbewijs. Bijvoorbeeld om met een caravan of paardentrailer te mogen rijden.

 • [30/01/2019] Hoe word je motorinstructeur?

  Er zijn veel fanatieke motorrijders in Nederland. Sommigen daarvan rijden 4 seizoenen per jaar op de motor. Bij nacht en ontij. Voor hen is er de mogelijkheid om van hun hobby hun beroep te maken. De VerkeersAcademie biedt hen de kans om motorinstructeur te worden. We geven hieronder antwoord op de vraag: hoe word je motorinstructeur?

 • [26/01/2019] De vreemdste verkeersregels op een rijtje

  In Nederland stijgen de verkeersboetes jaarlijks. Daar is veel ergernis over. Zo gaat Peter R. De Vries te keer als hij een boete krijgt voor 1 km/u te hard te hebben gereden. Voor Peter maar goed dat hij in Nederland woont. Want elders in de wereld gaat het er gekker aan toe.

 • [23/01/2019] Opleiding rijinstructeur: de 10 meest gestelde vragen

  Wil je een carrièreswitch doen en lijkt het je wel wat om rijinstructeur te worden? Dan is het wel belangrijk te weten of je geschikt bent voor dit beroep. Daarom even 10 korte vragen en antwoorden over het beroep op een rijtje. 

 • [16/01/2019] Vacature: Commercieel medewerkster opleidingen

  Ga jij graag met mensen om?

  En ben jij commercieel ingesteld? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • [16/01/2019] Lonen rijinstructeurs stijgen door tekort

  Ben je gek op autorijden en wil je andere mensen ook graag leren autorijden? Dan kun je er zeker voor kiezen om rijinstructeur te worden. Maar wat verdien je nu zo gemiddeld als rijinstructeur? 

 • [12/01/2019] Opmars elektrische auto gaat niet zo snel als we denken

  Je zou bijna denken dat over een paar jaar iedereen elektrisch rijdt, als je afgaat op de enthousiaste verhalen van voorstanders. De branche rekent zelf maar op 30% pure stekkerauto's in 2040.

 • [10/01/2019] Als rijinstructeur in Amsterdam aan de slag

  Werken als rijinstructeur biedt een groot aantal voordelen. Wij zetten er een aantal op een rij voor je.

 • [09/01/2019] Hoe kom je aan goede rijinstructeurs?

  Uiteraard moet je eerst bekendmaken dat je op zoek bent naar rijinstructeurs. Via de lokale krant of radio, internet en sociale netwerk plaats je een advertentie. Of misschien is je netwerk zo groot dat je via mond-tot-mond reclame aan sollicitanten komt. Tijdens kennismakingsgesprekken krijg je een eerste indruk of de sollicitanten bij jouw rijschool en werkwijze passen.

 • [09/01/2019] Rijinstructeur opleiding Eindhoven

  Woon jij in de regio van Eindhoven en wil jij een opleiding tot rijinstructeur in Eindhoven volgen?

 • [02/01/2019] Hoe word je stagementor?

  Om stages te mogen begeleiden, moet je zelf minimaal drie jaar als rijinstructeur aan het werk zijn. Ben jij een inspirerende persoonlijkheid, vind je andere mensen lesgeven leuk? Dan is de functie van stagementor misschien de juiste voor jou. Misschien had je zelf een heel fijne stagebegeleider en wil je daarom ook stagebegeleider worden of je vindt het leuk beginnende instructeurs op weg te helpen. Maar wat moet je ervoor kunnen, welke eigenschappen moet je ervoor hebben en welke juist niet.

 • [31/12/2018] De WRM gaat veranderen. Wat betekent dit voor jou?

  Zoals bekend zijn 4 december stemmingen geweest over de wijzigingen in de WRM. Hieronder volgt een kort overzicht van het amendement en de moties waarover is gestemd.

 • [31/12/2018] De RIS verandert. Wat betekent dat voor jou?

  Op 29 november vernomen wij dat op 1 februari 2019 veranderingen komen in de RIS. Vanaf die datum moet iedereen die RIS-gecertificeerd wil worden een RIS-praktijkbegeleiding afleggen. Wat betekent dat voor jou?

 • [26/12/2018] Een CAO in de rijschoolbranche? Ja graag!

  Voor rijinstructeurs bestaat nog geen CAO. In de rijschoolbranche zijn de meningen over de noodzakelijkheid van een CAO verdeeld. Veel rijinstructeurs hebben hun eigen rijschool. Voor de werknemer in loondienst biedt de CAO veel voordelen. En het helpt de rijschoolondernemer om makkelijker aan nieuwe rijinstructeurs te komen.

 • [19/12/2018] Wat past bij jou: vrachtautochauffeur of rijinstructeur?

  Ben je gek op autorijden, graag veel en vaak op de weg en overweeg je je beroep ervan te maken? Maar wat past meer bij je, vrachtautochauffeur of rijinstructeur? Wat zijn de verschillen? Waar moet je op letten? Welke opleiding heb je nodig en welke toelatingseisen hebben deze opleidingen. Voor beide beroepen:

  • moet je goed op de hoogte zijn van de verkeersregels (niet alleen in theorie)
  • is het handig als je ervan houdt, veel onderweg te zijn
  • moet je je hoofd koel kunnen houden, ook als er iets anders loopt dan gepland
  • heb je geen probleem met flexibele werktijden (geen 9 tot 5 mentaliteit)

  Rijinstructeur worden of vrachtwagenchauffeur worden is uiteindelijk een zeer persoonlijke keuze. Voor beide beroepen ben je veel op de weg, moet je het voertuig en de verkeersregels perfect beheersen. Asl rijinstructeur heb je een intensiever contact met mensen, als vrachtautochauffeur ben je veel alleen onderweg.

   

 • [12/12/2018] Een eigen rijschool beginnen. Kom naar de Rijschool Vandaag Startersdag op woensdag 20 maart

  Geef je al rijles en overweeg je nu voor jezelf te beginnen. Of wil je de opleiding tot rijinstructeur gaan doen met als doel je eigen rijschool te beginnen? Waar moet je allemaal aan denken bij het starten van je eigen bedrijf en hoe kan je dat het handigste aanpakken. Op de Startersdag lopen we alle stappen en instanties tot in detail met je door.

 • [05/12/2018] De WRM gaat veranderen. Wat betekent dit voor jou?

  Deze week heeft de Tweede Kamer gestemd over het wetsvoorstel van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen. Tegelijk met het wetsvoorstel is ook gestemd over een aantal amendementen en moties.

  Er kan dus veel veranderen. Maar los van oplossingen roept het voorstel, de amendementen en de moties meer vragen op dan dat ze antwoord bieden op diverse vragen.

 • [19/11/2018] In memoriam: Henk Ruiter

  Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze zeer gewaardeerde collega Henk Ruiter.

 • [08/11/2018] Hoe voorkom je onnodige ADHD-meldingen?

  Om veilig te rijden moet je niet alleen rijvaardig zijn. Je moet het lichamelijk en geestelijk ook kúnnen. Mensen die ADHD of ADD hebben en hun rijbewijs willen halen, gaan naar een psychiater voor onderzoek. Daarna is een rijtest nodig. Zo beoordelen we of ze veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Om erachter te komen of iemand ADHD of ADD heeft, stellen we op de Gezondheidsverklaring de vraag: ‘Heeft u ADHD of ADD?’.

 • [02/11/2018] Uitbreiding van de directie

  Op 1 november is de directie van De VerkeersAcademie uitgebreid met de komst van Laura Kantelberg. Zij zal de functie van operationeel directeur gaan bekleden.

 • [02/11/2018] Studenten ontvangen voortaan e-facturen

  Vandaag hebben we de eerste concrete stappen gezet in het uitvoeren van onze wens om e-facturen te versturen via de mail. Dat doen we niet alleen, omdat dat heel hip en modern is.

 • [31/10/2018] Waar moet een lesauto aan voldoen

  Als je erover nadenkt om rijinstructeur te worden is het aanschaffen van een lesauto de belangrijkste stap. Je kunt ervoor kiezen een lesauto te kopen maar leasen is ook een mogelijkheid. Een lesauto moet natuurlijk wel voldoen aan een aantal voorwaarden. 

 • [27/10/2018] Wintertijd: hier moet je op letten in het verkeer

  Vannacht gaat de klok weer een uur terug. Door het ingaan van de wintertijd vindt een groot deel van de avondspits plaats in het donker. En dat betekent dat we weer extra goed moeten opletten. De VerkeersAcademie zet de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij.

 • [24/10/2018] Drukte bij CBR op het gebied van rijtesten ADD en ADHD

  Het is druk bij het CBR. Niet alleen met rijexamens, maar ook bij het afnemen van rijtesten. Extra examinatoren worden opgeleid om de wachttijden voor een rijtest voor mensen met ADD of ADHD te verkorten. Het toont aan dat er een mooie markt ligt voor gespecialiseerde rijinstructeurs op het gebied van autisme en ADHD. En ook jij kunt je specialiseren. Alleen bij De VerkeersAcademie.

 • [17/10/2018] Rijinstructeur Thei mag bijna lesgeven tot zijn 91e

  Hij is geboren in 1932. Rijinstructeur Thei Wischmann doet de komende weken bijscholing. Als hij slaagt voor zijn praktijkbegeleiding mag hij rijles geven tot zijn 91e. "Als ik het na 55 jaar nog niet kan, kan ik het nou ook niet."

 • [10/10/2018] Hoe word je motorinstructeur

  De afgelopen jaren is het aantal mensen dat hun motorrijbewijs heeft gehaald flink gestegen. En dat is niet zo verwonderlijk. Motorrijden groeit nog steeds in populariteit. Wist je dat ook het aantal ouderen dat hun motorrijbewijs haalt enorm gestegen is?. Ben je al rijinstructeur, hou je van motorrijden en wil je van je hobby je beroep maken? Volg dan de opleiding tot motorinstructeur. Hierdoor vergroot je als  instructeur ook je doelgroep. De opleiding tot motorinstructeur bestaat ut een aantal fases die je moet doorlopen. Hieronder beschrijven we ze stap voor stap.

 • [25/09/2018] Kabinet wil appen op de fiets per 1 juli verbieden

  Als het aan het kabinet ligt mag vanaf 1 juli 2019 niet meer geappt worden op de fiets. Minister Grapperhaus gaat met dit voorstel langs diverse adviesorganen. Reden voor het verbod is dat de kans op ongelukken fors hoger ligt wanneer er op de fiets geappt wordt.

 • [19/09/2018] Rijschoolhouder is niet hetzelfde als rijschoolondernemer

  Als rijinstructeur heb je veel vrijheid. Dat is waarschijnlijk één van de redenen waarom je hebt gekozen om dit beroep te doen. Je werkt zelfstandig met een cursist en er is niemand die je de hele dag op de huid zit en tot in de details gaat vertellen hoe je iets moet doen.

  Deze zelfstandigheid, in combinatie met de vaak flexibele werkuren, is één van de eigenschappen die het beroep van rijinstructeur zo aantrekkelijk maakt. Het is daarom geen wonder dat veel rijinstructeurs ondernemende en zelfstandige mensen zijn. Ze houden van persoonlijk contact en beschikken over bovengemiddelde sociale vaardigheden. Dit zijn ook precies de eigenschappen die passen bij iemand die voor zichzelf gaat beginnen.
   

 • [12/09/2018] Kies voor een betrouwbare en gewaardeerde opleiding tot rijinstructeur

  Als rijinstructeur help je mensen met het behalen van hun rijbewijs. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat ze beter kunnen en dat ze tijdens de lessen al op een verantwoorde manier kunnen deelnemen aan het verkeer. Dat is een taak met veel verantwoordelijkheid.

  In het verkeer kunnen immers ongelukken gebeuren, soms zelfs met een dodelijke afloop. Daarom is het cruciaal dat de instructeurs in Nederland een goede opleiding hebben genoten. De veiligheid van cursisten, maar ook van andere weggebruikers moet gegarandeerd kunnen worden. De VerkeersAcademie voelt die verantwoordelijkheid en doet er om die reden alles aan om de beste rijinstructeurs op te leiden. Dat dat lukt, blijkt uit de hoge slagingspercentages.

 • [05/09/2018] Kies een opleiding tot rijinstructeur die bij jou past

  Jaarlijks kiezen veel mensen in Nederland ervoor om de opleiding tot rijinstructeur te doen. Het is daarom niet verrassend dat er veel aanbieders van de opleiding zijn. Voor geïnteresseerden kan het daarom nogal lastig zijn om het overzicht te bewaren. Je wilt graag je opleiding volgen bij de beste aanbieder. Alle opleiders zeggen natuurlijk over zichzelf dat ze de beste zijn. Maar uit cijfers van het landelijk exameninstituut IBKI blijkt toch echt dat De VerkeersAcademie het grootste opleidingsinstituut is, maar ook het beste scoort qua slagingspercentages.

 • [29/08/2018] Het gevarieerde leven van een rijinstructeur

  Er zijn genoeg redenen te bedenken om als rijinstructeur aan de slag te gaan. Het werk is erg gevarieerd en je kunt genieten van veel vrijheid. Als je het leuk vindt om anderen iets te leren dan is het beroep van rijinstructeur echt iets voor jou.

  Als rijinstructeur werk je niet altijd op dezelfde tijden. Jij bepaalt vaak zelf je werktijden. Dus overdag of een keer een avond of op zaterdag: jij bent baas over je eigen agenda. Je bent flexibel inzetbaar.

 • [22/08/2018] Een eigen rijschool: spannend, maar zeker de moeite waard

  Als je rijinstructeur bent en je bent ondernemend ingesteld dan wil je waarschijnlijk graag een eigen rijschool beginnen. Dat hoeft natuurlijk niet direct. Het kan ook verstandig zijn om eerst in dienstverband als rijinstructeur aan de slag te gaan. Zo doe je lekker veel ervaring op als rijinstructeur. Daarnaast krijg je inzicht over hoe een rijschool gerund wordt. Je kunt leren van de sterke punten van de rijschool waar je werkt. Als je alert bent dan heb je misschien ook ideeën over hoe het beter kan. Dat is allemaal natuurlijk mooi meegenomen als je van plan bent om je eigen rijschool te beginnen. Voordat je aan dit alles kunt beginnen moet je natuurlijk een gecertificeerde rijinstructeur zijn. Deze opleiding duurt ongeveer vijf tot zeven maanden en kost betrekkelijk weinig geld als je kijkt wat je ervoor terug krijgt. Hieronder volgen nuttige tips voor rijinstructeurs die graag voor zichzelf willen beginnen.

 • [15/08/2018] Lesgeven aan leerlingen met een beperking

  De meeste volwassen mensen in Nederland beschikken over een rijbewijs. Door het behalen van je rijbewijs heb je meer vrijheid en ben je onafhankelijker. Mensen met een beperking streven vaak naar meer onafhankelijkheid en zelfstandigheid. Voor hen is het daarom in veel gevallen extra belangrijk om hun rijbewijs te halen.

 • [01/08/2018] De 5 meest gemaakte fouten op Facebook

  Als bedrijf wil je natuurlijk goed zichtbaar zijn op Facebook om potentiële klanten aan te spreken. Dat vergt echter wel wat van de ondernemer, zeker als die geen aparte marketingafdeling of –specialist heeft. Er zijn een aantal valkuilen bij het inzetten van je Facebookpagina. In dit artikel beschrijven we de 5 meest gemaakte fouten. Doe er je voordeel mee.

 • [27/07/2018] De mooiste plekken om te bezoeken op zwarte zaterdag

  Ze komen er weer aan, de Zwarte Zaterdagen. Dagen waarop half Europa tegen beter weten in vroeg in de auto stapt om voor de files op de vakantiebestemming aan te komen. Normaal zijn er drie zwarte zaterdagen, dit jaar slechts 2. Wij zetten de leukste plekken op een rij om op Zwarte Zaterdag te bezoeken.

 • [25/07/2018] Tips om het koel te houden in de lesauto

  Als het warm weer is kan hitte in de lesauto een groot probleem zijn. Het is niet alleen onprettig, als het te warm wordt kan het zelfs slecht zijn voor de gezondheid. Als rijinstructeur creëer je graag een fijne omgeving voor je leerlingen. Daardoor leren ze beter en komen ze graag bij jou op les. Gelukkig is er een aantal manieren waardoor je een koele auto kan garanderen.
   

 • [25/07/2018] Hoe is het om transportplanner te zijn?

  Goederenvervoer is booming. Van over de hele wereld worden goederen van hot naar her gesleept en weer terug. Grondstoffen worden gedolven en getransporteerd naar het bedrijf dat de eerste bewerking doet tot halffabricaat, waarna het weer doorgaat naar de volgende voor verwerking in het eindproduct. Dat vervolgens over de hele wereld wordt gedistribueerd. Of neem de bloemenkwekerij in Nederland, die van de kweker naar de veiling gaan en vandaar ook weer de hele wereld over. Daar komt heel wat planning bij kijken.

 • [18/07/2018] 5 tips om via social media aan leerlingen te komen

  Social media zijn tegenwoordig onmisbaar om je bedrijf bij het publiek onder de aandacht te brengen. Bovendien is het gratis, in tegenstelling tot een advertentie in de plaatselijke krant. En het mooiste is dat je ook direct in contact staat met je publiek, als je het goed aanpakt. Je kunt je bedrijf echt een gezicht geven en door interactie met je lezers duidelijk maken wat jouw bedrijf aan meerwaarde heeft. Maar hoe pak je dat aan?

 • [18/07/2018] 50 euro korting op alle bijscholingen in augustus en september

  We zijn wéér gestegen met onze slagingspercentages en dat vieren we. Profiteer in augustus en september van 50 euro korting op iedere bijscholing van De VerkeersAcademie.

 • [10/07/2018] Met deze opleidingen van De VerkeersAcademie ben je zeker van een baan

  Het zijn verwarrende tijden voor de werkzoekende medemens. Kom je net van school, dan heb je genoegen te nemen met een stageplaats omdat je geen ervaring hebt. Heb je veel ervaring dan ben je al gauw te duur. Toch zijn er branches waar ze schreeuwen om goede arbeidskrachten. Niet iedereen is geschikt voor de IT of de zorg, maar de vervoersbranche daarentegen...alles en iedereen moet tegenwoordig ergens heen. Daar zitten ook heel wat banen te wachten op goeie mensen. Op allerlei niveaus.

 • [09/07/2018] Het kan spekglad worden door regen

  Morgen kan het gaan regenen na een droogte van een maand. Daardoor kan het heel glad worden op de Nederlandse wegen. Reden voor Rijkswaterstaat om weggebruikers te waarschuwen.

 • [04/07/2018] Waarom staat niet iedere rijschool bovenaan op Google?

  Om te beginnen kan er natuurlijk maar een bovenaan staan. Dit zal de website zijn die op dat moment het meest geoptimaliseerd is voor het betreffende zoekwoord of de zoekwoordcombinatie. Google werkt met een algoritme dat voortdurend wordt aangepast en dat niet openbaar is, dus er is geen waterdichte manier om jouw site altijd bovenaan te krijgen. Toch zijn er wel zaken om rekening mee te houden.

 • [29/06/2018] Examentarieven IBKI per 1 juli verlaagd

  Per 1 juli 2018 verlaagt IBKI de examentarieven voor de WRM-examens. De tariefverlaging bedraagt gemiddeld 10%.

 • [27/06/2018] Wijzigingen WRM weer later ingevoerd

  Er is nieuws naar buiten gekomen over de wijzigingen in de WRM. Vandaag werd bekend gemaakt dat het wetsvoorstel waarin de wijzigingen in de WRM zijn opgenomen is aangemeld voor plenaire behandeling in de grote zaal van de Tweede Kamer. En dat betekent goed nieuws en slecht nieuws.

 • [27/06/2018] Hoe word je transportplanner?

  Een transportplanner heeft een verantwoordelijke baan. Je hebt veel kennis nodig van allerlei wetten en regelingen en moet inzicht hebben in logistieke processen. Als je over de grens werkt gaat dat nog veel verder. Je moet communicatief sterk zijn, omdat je contacten hebt met de klant, de chauffeur maar ook handhavende instanties. Rustig blijven en oplossingsgericht zijn bij calamiteiten is een must. Je maakt gebruik van planningssoftware en andere programma’s waar je wel de weg in moet weten te vinden.

 • [20/06/2018] Moet je als rijschool wel of niet adverteren op Google?

  Als je op Google het woord “rijschool” intypt, krijg je een kaart van Google Maps te zien met alle rijscholen in de buurt. Om te beginnen moet je je dus aanmelden voor een bedrijfsvermelding bij Google Maps. Dit is gratis en kun je hier doen: https://www.google.nl/intl/nl/business/ Direct daaronder staat een link van het CBR “Welke rijschool moet ik kiezen”. Zorg dus ook dat je aan de juiste criteria van het CBR voldoet, omdat veel mensen van deze link gebruik maken.

 • [23/05/2018] Vacature: Fulltime docenten

  Als grootste rij-instructeurs-opleidingsinstituut van Nederland bieden wij een groot scala aan opleidingen voor rij-instructeurs, taxichauffeurs en taxi- en andere vervoersondernemers.

  Opleidingscentra zijn Nieuwegein, Best, Zwolle, Amsterdam en Delft, ook verzorgen wij opleidingen op locatie.

  Inmiddels zijn veel van onze opleidingen via internet te volgen. Door uitbreiding plus nieuwe ontwikkelingen werken we aan de uitbreiding van onze opleidingscapaciteit, waarvoor wij nieuwe, ervaren docenten zoeken.

 • [19/05/2018] Vacature: Ga jij graag met mensen om?

  En ben jij commercieel ingesteld? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  De VerkeersAcademie is een dynamisch opleidingsinstituut met vestigingen in Nieuwegein, Best, Zwolle, Amsterdam en Delft. Wij bieden onze studenten diverse klassikale en digitale opleidingen. In onze branche staan we bekend als hèt opleidingsinstituut van Nederland.

 • [20/04/2018] Heb jij passie voor plannen en organiseren?

  Heb jij passie voor plannen en organiseren? Kun je goed met mensen overweg en ben je iemand, die secuur is en creatief en oplossingsgericht denkt? Dan ben jij de ideale kandidaat om bij De VerkeersAcademie als Planner van Opleidingen de spin in het web te zijn.

 • [19/04/2018] Heb jij passie voor plannen en organiseren?

  Heb jij passie voor plannen en organiseren? Kun je goed met mensen overweg en ben je iemand, die secuur is en creatief en oplossingsgericht denkt? Dan ben jij de ideale kandidaat om bij De VerkeersAcademie als Planner van Opleidingen de spin in het web te zijn.

 • [11/04/2018] Door drukte rijscholen en CBR zijn examinatoren niet aan te slepen

  Vanwege topdrukte lopen de wachttijden bij de rijexamens op. Dat geldt voor de examens voor de auto en ook voor de examens voor vrachtwagen, bus, taxi en trekker. In de helft van de examenplaatsen wordt op dit moment de maximale wachttijd van 7 weken niet gehaald. Het CBR verwacht dat het voorlopig heel druk blijft.

 • [04/04/2018] Autismeweek: een gratis boek over autisme bij aanmelding voor bijscholing

  Deze week is het Internationale Autismeweek. Een uitstekende gelegenheid om je te verdiepen in leerlingen met autisme. En dat kan heel goed met onze erkende bijscholingen op het gebied van autisme en ADHD. Meld je deze week aan voor de bijscholing en ontvang gratis het boek "Autisme in de praktijk" van Ellen Notbohm en Veronica Zysk.

 • [03/04/2018] Tekort aan vrachtauto-instructeurs

  De rijschoolbranche staat in volle bloei. Dit is duidelijk af te lezen aan het aantal examens dat het afgelopen jaar zijn afgenomen en de enorme wachtlijsten bij het CBR die maar blijven aanhouden. Veel rijscholen vinden het moeilijk om hun rijschoolvacatures in te vullen. De nood is niet enkel hoog bij auto rijinstructeurs. Ook gedegen vrachtauto instructeurs zijn lastig te vinden.

 • [03/04/2018] Alles over de bijscholing Drive!

  Door het gebruik van Drive! worden de zwakke punten van je leerlingen zichtbaar, zodat daar tijdens de rijopleiding extra aandacht aan geschonken kan worden. Ouders worden op de hoogte gesteld, zodat zij minder zullen "pushen" om het rijexamen aan te vragen.

 • [29/03/2018] De voordelen van een baan als transportplanner

  Wie als transportplanner aan de slag gaat, komt in een beroep terecht dat veel voordelen kent. In de eerste plaats is er natuurlijk de zekerheid. Er zijn veel bedrijven op zoek naar goede planners. Dat betekent dus ook dat je de komende jaren veel zekerheid hebt. Je hoeft niet snel te vrezen dat je baan stopt te bestaan. De transportsector is immers groter dan ooit. Dit is vooral van belang voor planners. Die moeten immers zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Wie dus hiervoor kiest heeft veel mogelijkheden op de lange termijn.

 • [25/03/2018] De opleiding transportplanner

  Wil je aan de slag als transportplanner? Het is dan slim om een goede opleiding te doen. Wie helemaal zeker wil zijn van zijn kansen op de arbeidsmarkt, doet dat door te kiezen voor de opleiding van De VerkeersAcademie. Dit is immers een opleiding die al meer dan veertig jaar hoog aangeschreven staat. Al sinds 1971 is het dé opleiding waar je als transportplanner alle kanten van het vak tot in de puntjes aangeleerd krijgt. Dit is dan ook een reden waarom de transportsector en de verkeersbranche de opleiding zeer hoog aanschrijven. Dit is belangrijk om te weten.

 • [22/03/2018] Transportplanner is kansberoep UWV

  Wanneer je zonder baan komt te zitten, wat doe je dan? Of wanneer je van school af gaat, waar kan je dan kansen pakken? Wie de cijfers van het UWV erbij pakt, komt er al snel achter dat er veel kansen liggen in de transportsector. Bijvoorbeeld als transportplanner. Dit is namelijk één van de kansberoepen. Dat betekent dus dat je hier aan je toekomst kunt bouwen omdat het werk je veel zekerheid kan bieden. Dat is natuurlijk een grote motivatie om hiervoor te kiezen. Dat heeft met een aantal zaken te maken. Dit is belangrijk om te weten.
   

 • [19/03/2018] Een baan als transportplanner is 100% zeker

  De wereld verandert. Zeker op het gebied van werkgelegenheid. Een baan als transportplanner is echter 100% zeker. Dit komt onder andere omdat transport een steeds belangrijkere rol in de maatschappij gaat spelen. Vervoerders hebben daardoor nooit eerder zo veel werk in de aanbieding gehad. Er zijn vele banen te vinden het er is altijd voldoende werk om die baan ook te kunnen behouden. Dat maakt het voor veel mensen die zekerheid zoeken natuurlijk een hele goede optie. Dit scheelt immers flink wat zorgen. Dat het beroep zo zeker is komt door een aantal ontwikkelingen.

 • [13/03/2018] Drive! bijscholing gepland

  Wij hebben goed nieuws! De inschrijving voor de DRIVE! bijscholingscursussen bij de VerkeersAcademie is geopend. In deze mail leest u waar en wanneer de cursussen worden gehouden en hoe u zich hiervoor in kunt schrijven.

 • [09/03/2018] Recordaantal vacatures voor rijinstructeurs en rijexaminatoren

  De economie en de werkgelegenheid blijven groeien in ons land. Voor het derde jaar op rij leidt dat tot duizenden extra rijexamens bij het CBR. Vanwege de topdrukte heeft het CBR in 2016 en 2017 in totaal 120 rijexaminatoren geworven, liefst een kwart van het totaalaantal examinatoren. Maar dat blijkt nog niet genoeg.

 • [09/03/2018] Drive! bijscholing gepland

  Wij hebben goed nieuws! De inschrijving voor de DRIVE! bijscholingscursussen bij de VerkeersAcademie is geopend. In deze mail leest u waar en wanneer de cursussen worden gehouden en hoe u zich hiervoor in kunt schrijven.

 • [09/03/2018] Automobilist oefent illegaal voor zijn vierde rijexamen en slaat over de kop

  Dat deze automobilist in spé nog flink moet oefenen voor zijn rijbewijs is duidelijk na het zien van deze beelden. De man ramde in het Limburgse Weert een lantaarnpaal en sloeg over de kop, zo meldt RTL Nieuws.

 • [07/03/2018] Pilot bijscholing in Zweden zeer geslaagd

  In februari heeft De VerkeersAcademie bijscholingen mogen verzorgen in Zweden. Twee groepen rijinstructeurs volgden daar de bijscholingen "ADAS" en "Voertuigbeheersing in de praktijk". Het IBKI hield ter plekke een oogje in het zeil.

 • [22/02/2018] Experts: De volledig zelfrijdende auto komt er niet of pas in 2080

  We schreven er al eerder over; het autonoom rijden, het rijden in zichzelf besturende auto’s, is in ontwikkeling. Menig autofabrikant werkt eraan. Maar het volledig autonoom rijden zal er voor 2080 niet zijn, waarschijnlijk zal het nooit helemaal zover komen.

  Carlo van de Weijer, directeur onderzoeksgebied Smart Mobility TU Eindhoven ziet volledig autonoom rijden niet snel gebeuren:”Vergeet het, volledig autonoom rijden gebeurt niet.  Systemen zullen altijd ten principale geprogrammeerd worden om schuldvrij te blijven.” vertelt hij in de laatste Kampioen van ANWB.

 • [22/02/2018] Belangrijke rol rijinstructeur en CBR bij leren omgaan met ADAS

  We leven In een tijd waarin technologische ontwikkelingen snel gaan. Er worden, ook in de autobranche, steeds nieuwe technische snufjes geïntroduceerd en auto’s worden steeds zelfstandiger. Hoe moeten rijinstructeurs inspelen op deze technische ontwikkelingen, op steeds meer ADAS (rijtaakondersteuningsapparatuur) in de auto. En spelen de huidige examens wel voldoende in op de laatste ontwikkelingen?

  “ Examens zijn niet mee-ontwikkeld met veranderingen in de auto.”  vertelde verkeerspsycholoog Prof. dr. Karel Brookhuis onlangs in het vakblad Rij-instructie. “De laatste grote ontwikkeling was het navigatiesysteem. Met alle nieuwe techniek in de auto, moet het B-rijbewijs echter aan andere voorwaarden voldoen.  Een belangrijke taak voor het CBR. Er moet goed nagedacht worden over wat er precies voor rijbewijs nodig is met alle nieuwe ontwikkelingen . “

 • [22/02/2018] IBKI: De VerkeersAcademie is de beste opleider van rijinstructeurs

  Het exameninstituut IBKI heeft de slagingspercentages van alle opleidinginstituten die de opleiding tot rijinstructeur mogen verzorgen gepubliceerd. En daaruit blijkt dat De VerkeersAcademie niet alleen het grootste opleidingsinstituut is voor rijinstructeurs, maar ook de beste.

 • [17/02/2018] Vierde editie van De Startersdag voor rijscholen op 21 maart

  Een eigen rijschool beginnen vereist een goede voorbereiding. En daarbij hoort zeker het deelnemen aan De Startersdag vvan RijschoolVandaag.nl, nieuwssite voor rijscholen. De Startersdag wordt op 21 maart op ons hoofdkantoor in Nieuwegein georganiseerd.

 • [01/02/2018] De handelingsanalyse als interactieve app

  Je kent de handelingsanalyse vast wel. Het is voor in de lesauto een handig boekje, dat je tijdens de uitleg aan de leerling kunt gebruiken. Heldere plaatjes en goede uitleg zorgen ervoor dat de leerling snel begrijpt wat de bedoeling is. Dat boekje wordt nu ook gelanceerd als handige app.

 • [25/01/2018] Begin je eigen rijschool; 3 tips voor het goed bijhouden van je boekhouding

  Als je je eigen rijschool bent gestart dan zal je er snel achter komen dat een goede boekhouding essentieel is. Daarmee voorkom je dat je jezelf dubbel inplant. Daarnaast moet je rekening houden met het pakket de leerling heeft afgenomen en hoe de betalingen verlopen. Natuurlijk is het ook makkelijk als je kunt regelen dat de ene les eindigt in de buurt van waar de volgende les begint. De boekhouding moet dus efficiënt zijn, correct en up to date. Vervolgens kun je thuis ook nog bezig met de nodige administratie wat betreft de financiële boekhouding. Alleen als je dit alles goed onder controle hebt kun je ervoor zorgen dat je hier een minimaal gedeelte van je tijd aan hoeft te besteden. Hier vind je 3 tips die je zouden kunnen helpen je boekhouding actueel te houden.

 • [25/01/2018] Wanneer zijn de informatieavonden voor de opleiding tot rijinstructeur

  Als je rijinstructeur wil worden, ga je je goed informeren. Wat je doet is bij meerdere opleiders op gesprek. Naast persoonlijke gesprekken heb je bij De VerkeersAcademie ook de mogelijkheid om een informatiebijeenkomst te bezoeken.

 • [18/01/2018] Begin je eigen rijschool; zo richt je je lesauto in

  Een lesauto voor een rijleraar is veel meer dan alleen een vervoermiddel. Het is je gereedschap om je werk mee te kunnen doen, maar ook je visitekaartje waarmee je klanten kunt aantrekken en behouden. Een goede lesauto moet er daarom verzorgd en vooral betrouwbaar uit zien. De kans op pech onderweg moet zo laag mogelijk zijn. Omdat je er veel kilometers mee zal rijden is het essentieel dat je volledig up to date blijft met alle onderhoudsbeurten, dat je je auto wekelijks wast en krasjes verwijdert en dat je er simpelweg goed voor zorgt. Of je nu een lesauto gaat leasen of een lesauto gaat kopen: als je de auto eenmaal hebt gevonden, zal je gaan denken aan de inrichting.

 • [11/01/2018] Begin je eigen rijschool; een goede voorbereiding op het theorie-examen

  Als rijinstructeur wil je natuurlijk dat je leerlingen goed presteren. Dit is niet alleen een teken dat jij je werk goed doet, maar dit is ook uitstekende reclame voor je rijschool. Jouw resultaten worden immers gepubliceerd op www.rijschoolgegevens.nl, een website van het CBR. Als bekend wordt dat bij jou de leerlingen vaker moeten afrijden dan gemiddeld, dan zullen nieuwe leerlingen vaker een rijschool kiezen met een beter slagingspercentage. En natuurlijk krijg je ook een gevoel van voldoening als je een leerling succesvol door het hele traject hebt geleid. Niet alleen de praktijk, maar ook voor het theorie-examen.

  Het theorie-examen is een examen waar de leerling ook goed op voor moet bereiden. Daarom is er genoeg dat je kunt doen om de leerling te helpen hier ook in één keer voor te slagen.

 • [05/01/2018] De rijschoolbranche is niet onprofessioneel

  Het jaar 2018 belooft de rijschoolbranche veel goeds te brengen. De economie draait op volle toeren en daar profiteert de rijschoolbranche volop van. Niet alleen de rijopleidingen voor de auto, maar ook de motor- en transportopleidingen maken een gestage groei door. Los daarvan, is het werken in de rijschoolbranche met name ook heel erg leuk. Desondanks zijn er geluiden dat sommige zaken anders moeten.

 • [04/01/2018] Begin je eigen rijschool; tips om je website vindbaar te maken

  Het opzetten van je eigen rijschool is spannend. Je hebt je ingeschreven bij de KvK en het CBR, je hebt je diploma gehaald en je hebt een mooie lesauto aangeschaft die aan alle eisen voldoet. Nu is het tijd om klanten te gaan werven en zonder een goede website zal dit lastig zijn. Het internet is de eerste plek waar potentiële klanten naar jou zullen gaan zoeken. Zeker nu je aan het begin nog niet kunt profiteren van de mond-tot-mondreclame van tevreden leerlingen.

 • [28/12/2017] Begin je eigen rijschool; investeren in een lesauto

  In deze serie blogs vertellen we je stap voor stap wat er bij komt kijken om je eigen rijschool te beginnen. Eerder heb je al kunnen lezen hoe je je rijschool opricht en hoe je aan leerlingen komt. Nu komen we aan bij de lesauto. Jouw lesauto is zowel je kantoor als je visitekaartje en het is dus belangrijk hier goed over na te denken. Je hebt de keuze tussen het kopen van je lesauto, maar je kunt ook een lesauto leasen.

 • [21/12/2017] Begin je eigen rijschool; tips om je agenda vol te krijgen

  In het vorige blog hebben we je verteld wat er bij komt kijken als je je rijschool wilt starten. Je schrijft jezelf in bij de Kamer van Koophandel en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. De volgende stap is om van je rijschool een succes te maken. Hoe kunnen klanten jou vinden en haal je ze over een les bij jou te boeken. Dit betekent dus dat je niet met je handen over elkaar achterover kunt gaan zitten. Goede marketing is essentieel als je van je rijschool een succes wilt maken.

 • [19/12/2017] Rijinstructeur worden? Vraag een studiegids aan.

  U wilt rij-instructeur of rijschoolhouder worden? Dat is een verstandige keuze. De rijschoolwereld staat te springen om goed opgeleide rij-instructeurs. De VerkeersAcademie heeft sinds 1971 in de rijschoolwereld een uitstekende naam opgebouwd.

 • [16/12/2017] In de kerstvakantie weg met de auto. Waar moet je op letten?

  De kerstvakantie is weer in zicht. Veel mensen vertrekken met de auto richting het buitenland. Maar waar moet je nou opletten als je in het buitenland rijdt? Het is raadzaam om van te voren te checken welke regels en wetgeving er gelden binnen de landen waar je (doorheen) rijdt. Zo voorkom je onnodig oponthoud of nog vervelender: boetes.

 • [14/12/2017] Begin je eigen rijschool; inschrijven bij de KvK en het CBR

  De stap om een eigen rijschool te beginnen is een hele spannende. Wij informeren je de komende weken over de stappen die je onder andere moet zetten om een eigen rijschool te kunnen beginnen.

  Natuurlijk moet je les kunnen en mogen geven. Daarom haal je eerst je diploma tot rijinstructeur (hier en hier). Met dit diploma mag je lessen geven bij een rijschool of voor jezelf.

  Om voor jezelf te beginnen, moet je een belangrijke stappen nemen. Het is verstandig om een businessplan te maken. Hierin bepaal je je werkgebied, onderzoek je de concurrentie, bepaal je aan de hand van je marktonderzoek je lesprijs en word je eventueel lid van een belangenvereniging. En je hebt pas echt een rijschool wanneer je officieel als rijschool staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

 • [11/12/2017] Unieke maatregel vanwege winterweer

  Het landschap ziet er prachtig uit met al die sneeuw. Op de weg zorgt het echter voor overlast. Daarom hebben we vandaag een drastische maatregel genomen.

 • [27/11/2017] Al een jaar slagen onze studenten allemaal voor de opleiding motorinstructeur

  Het IBKI publiceert elk kwartaal de slagingspercentages van alle opleidingsinstituten. En je mag het gerust weten: wij kijken altijd naar dat moment uit. Want laten we wel wezen: wij zijn erg trots op onze resultaten. En dit keer extra trots.

 • [18/11/2017] Een VOG voor rijinstructeurs

  De kogel is door de kerk. Er komt een Verklaring Omtrent het Gedrag (de zogenaamde VOG) in de rijschoolbranche. Gisteren heeft de ministerraad besloten om een VOG te vragen aan iedereen die rij-instructeur wil worden én blijven.

 • [18/11/2017] Een eigen rijschool starten

  Heb je inmiddels je diploma voor rijinstructeur in the pocket en overweeg je nu om je eigen rijschool te starten? Dan helpen we je graag op weg. Er staan je namelijk een hoop keuzes te wachten. Een eigen rijschoolonderneming is niet zomaar wat. Het brengt de nodige overwegingen, kosten en vereisten met zich mee. Hieronder hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. 

 • [08/11/2017] Snel duidelijkheid over aanpassingen van de WRM

  Vanmorgen was de procedurevergadering van de commissie Infrastructuur en Waterstaat (I&W) in de Kamer. Daarbij heeft D66 gevraagd om duidelijkheid rondom de WRM.

 • [31/10/2017] De handelingsanalyse als handige app

  Je kent de handelingsanalyse vast wel. Een handig boekje voor in de lesauto, dat je tijdens de uitleg aan de leerling kunt gebruiken. Heldere plaatjes en goede uitleg zorgen ervoor dat de leerling snel begrijpt wat de bedoeling is. Dat boekje komt ook uit als handige app.

 • [31/10/2017] Unieke kans op WRM-bijscholing en avontuur in Zweden

  In samenwerking met Dutch Automotive Events organiseert De VerkeersAcademie een reis naar Zweden, waarin WRM-bijscholing en avontuur centraal staan. Het vijf dagen durende programma in Arvidsjaur (Lapland) ademt werkelijk in álles avontuur.

 • [26/10/2017] welke lesautos hebben de grootste kans om gestolen te worden

  De Stichting Aanpak Voertuig Criminaliteit maakt zich sterk dat de hoeveelheid autodiefstallen de voorbije jaren stelselmatig zijn afgenomen. Toch neemt dit niet weg dat er in het voorgaande jaar in Nederland 11.022 auto's werden ontvreemd. Hierbij kan in het bijzonder worden vastgesteld dat er een stijging geldt voor diefstallen van jonge auto's. Vooral de merken BMW, Toyota en Landrover blijken bovendien zeer populair te zijn onder dieven. AVC geeft het advies aan mensen die eigenaar zijn van een autotype welke vaak wordt gestolen om deze te voorzien van een SCM-gecertificeerd beveiligingssysteem. Niet alleen de eerder genoemde merken verschijnen vaak op de radar van dieven, ook voertuigen van de merken Audi, Volkswagen en Mercedes blijken zeer populair.

 • [22/10/2017] Dit wist je nog niet over rotondes!

  Rotondes vormen vandaag de dag een vaak voorkomend onderdeel van ons straatbeeld. Is een rotonde nu echter echt veiliger in vergelijking met een kruispunt en kan een extra rondje op een rotonde maken je duur te staan komen? In dit artikel vertellen we je graag alles wat je nog niet wist over rotondes!

 • [19/10/2017] Laat je site checken door een SEO-specialist

  Online Marketing voor rijscholen wordt steeds belangrijker. Ondanks dat bijna alle rijscholen niet echt meer verlegen zitten om leerlingen, is er een belangrijke groep rijscholen dat het lastig vindt om nieuwe leerlingen aan te trekken. Voor die rijscholen is er nu een oplossing.
   
  Er is namelijk een training “Online Marketing voor Rijscholen”. Eerder al berichtten we dat De VerkeersAcademie deze training gaat aanbieden. Na een vlucht in het aantal aanmeldingen is voor 12 december een nieuwe training ingepland. “En dat is echt de laatste.” Aan het woord is Gijs Kantelberg van De VerkeersAcademie.

 • [16/10/2017] De volgende Startersdag: 21 maart in Nieuwegein

  Heb jij de afgelopen Startersdag gemist? Of wil je graag nog een keer heen omdat je nog steeds met bepaalde vragen zit? Wees dan niet getreurd. Al gauw komt er weer een nieuwe editie van Startersdag. Deze editie wordt gehouden op De VerkeersAcademie Nieuwegein, op woensdag 21 maart 2018.

 • [12/10/2017] Veiliger fietsen in het donker doe je zo!

  Nu de dagen korter worden is het voor fietsers van belang om zich beter zichtbaar te maken in het verkeer. Door de jaren heen zijn hiervoor tal van verschillende (nieuwe) mogelijkheden op de markt verschenen. Uiteraard is er de standaard fietsverlichting, maar wat bovendien ook te denken van reflecterende vestjes en knie- en enkelbandjes? Dergelijke kleine en bovendien goedkope accessoires zorgen er omwille van de draaiende bewegingen die ze maken voor dat je in het verkeer als fietser meteen een stuk beter zichtbaar en dus ook veiliger bent.

 • [09/10/2017] Ov-bedrijven vrezen tekort aan buschauffeurs

  De pensionering van een niet onaanzienlijk aantal buschauffeurs zorgt er voor dat vervoersbedrijven in de problemen komen te zitten. Het probleem is zelfs zo ernstig dat ze er voor zou kunnen zorgen dat er in de komende jaren meerdere buslijnen zouden kunnen komen te vervallen.

 • [05/10/2017] Transportsector heeft dringend nood aan nieuwe vrachtautochauffeurs

  Na een aantal bijzonder zware jaren voor de transportsector lijkt het er nu eindelijk naar uit te zien dat ze uit het dal kruipt. Dit is onder meer te merken aan de sterke groei die wordt gerealiseerd op vlak van het aantal banen binnen de sector. De uitkeringsinstantie UWV heeft bekend gemaakt dat er op dit ogenblik zomaar even 2.300 openstaande vacatures zijn voor vrachtautochauffeurs. Dit is uitstekend nieuws voor de flexwerkers, zij-instromers en thuiszitters. De sector zit namelijk te springen om nieuwe werkkrachten!

 • [04/10/2017] Hoe word je taxichauffeur?

  Taxichauffeur zijn is een ontzettend leuk beroep als je het fijn vindt om auto te rijden en met mensen om te gaan. Die afwisseling is ook een van de vele aantrekkelijke kanten die aan een beroep als taxichauffeur zit.

 • [02/10/2017] Dit zegt de kleur van je lesauto over jou

  Lesauto's in Nederland kunnen over tal van verschillende kleuren beschikken. Vaak komt dit gewoon door de kleur van de carrosserie, maar er wordt ook soms bewust voor gekozen door het aanbrengen van bepaalde bestickering. Wat zegt de kleur van de lesauto waar je gebruik van maakt nu echter over jou en de rijschool waar je een beroep op doet? De kleurenpsychologie stelt namelijk duidelijk dat elke kleur over een eigen, specifieke betekenis beschikt. Dit zou er dus voor zorgen dat de kleur van je lesauto ook iets vertelt over de associaties die het bij derden oproept. Wat zegt ze bovendien ook over jou als bestuurder of eigenaar?

 • [29/09/2017] Weer extra datum voor "Online Marketing voor Rijscholen"

  Opnieuw plannen we een extra datum voor de training "Online Marketing voor Rijscholen". Na de training van 1 november is ook de training van 23 november helemaal volgemboekt. De nieuwe datum is dinsdag 12 december. De locatie is De VerkeersAcademie in Nieuwegein.

 • [25/09/2017] Online reviews voor rijscholen: onderontwikkeld?

  Voor vrijwel alle bedrijven bestaan een heleboel reviews. Sommige vind je in de krant, anderen zie je juist overal staan op het internet. Er is echter één branche waarover je weinig reviews kunt vinden, en dat is de rijschoolbranche. Maar waarom zijn reviews nou belangrijk? Daar zijn een heleboel redenen voor.

 • [21/09/2017] Is een opleiding rij-instructeur moeilijk?

  Heb jij altijd al rij-instructeur willen worden, maar weet je niet zeker of het wel iets voor jou is? Denk je, is dat niet te moeilijk voor mij, misschien kan ik dat wel helemaal niet? Wees niet getreurd. Als jij gemotiveerd bent en bereid bent om goed je best te doen, dan hebben wij alle vertrouwen dat je de opleiding kunt halen.

 • [19/09/2017] Terugblik Startersdag

  De Startersdag: misschien zegt het niet iedereen op het eerste gezicht iets. Toch is het een zeer bekend fenomeen, waar veelal gebruik van wordt gemaakt door beginnende rijschoolhouders. Het is een evenement waarop men wordt ingelicht over hoe men het beste een rijschool kan beginnen. Zo zorg je ervoor dat je een vliegende start maakt met jouw rijschool.

 • [18/09/2017] Training online marketing voor rijscholen

  Op 1 november wordt er een training gehouden om rijscholen te instrueren over hoe de online marketing van hun rijschool het beste aangepakt kan worden. Hedendaags hebben veel rijscholen moeite met het aantrekken van nieuwe leerlingen.

 • [16/09/2017] Nieuwe startdata opleiding transportondernemer

  Jij wilt eigen rijder worden? Dan moet je een NIWO vergunning aanvragen. Om dat te kunnen moet je beschikken over het getuigschrift beroepsvervoer. En dat haal je met de opleiding Transportondernemer van De VerkeersAcademie. Doe dat nu en profiteer van bijna 900 euro korting.

 • [14/09/2017] De ultieme baan: Je eigen rijschool

  Je hebt er misschien nooit zo bij stilgestaan, maar het starten van een rijschool is, in vergelijking met veel andere soort bedrijven, relatief eenvoudig en makkelijk. Ga maar na: Elke leerling komt gemiddeld zo’n 40 keer bij je terug, gedurende een periode van ongeveer een half jaar. En als je het goed doet, zal je zien dat in deze branche de mond-op-mondreclame nog altijd de beste manier is om aan nieuwe leerlingen te komen.

 • [07/09/2017] Wordt het druk op de weg? Recordaantal vacatures in de rijschoolbranche

  De wereldwijde crisis die ons jarenlang in de greep heeft gehouden lijkt steeds meer een spook uit het verleden te worden. Eén van de trends die we de laatste tijd zien is dat steeds meer mensen zich aanmelden voor rijlessen. Men heeft kennelijk weer geld voor het volgen van rijlessen en zelfs het kopen van een auto. Het gevolg: Rijscholen krijgen het steeds moeilijker om iedereen van een plek te voorzien.

 • [25/08/2017] Tekort aan vrachtauto instructeurs

  De rijschoolbranche staat in volle bloei. Dit is duidelijk af te lezen aan het aantal examens dat het afgelopen jaar zijn afgenomen en de enorme wachtlijsten bij het CBR die maar blijven aanhouden. Veel rijscholen vinden het moeilijk om hun rijschoolvacatures in te vullen. De nood is niet enkel hoog bij auto rijinstructeurs. Ook gedegen vrachtauto instructeurs zijn lastig te vinden.

 • [25/08/2017] Waarom begrijpt de leerling mij niet?

  Als rijinstructeur ben je de hele dag in contact met je leerlingen, met hun ouders en met examinatoren. Je praat de blaren op je tong. Dat doe je met de beste bedoelingen. Toch zie je vaak dat in die communicatie met anderen misverstanden ontstaan. Vaak onbedoeld. Leerlingen voelen zich onbegrepen, rijinstructeurs weten niet waarom. Er is nu een bijscholing voor rijinstructeurs, die misverstanden tussen leerlingen en rijinstructeurs helpt voorkomen. Maar dat niet alleen. De naam van die bijscholing is “NLP voor rijinstructeurs”.

 • [22/08/2017] E-learning vrachtautochauffeur volledig vernieuwd

  Deze afgelopen maanden zijn we druk in de weer geweest om samen met onze opleidingsontwerpers de e-learning tot vrachtautochauffeur van A tot Z te vernieuwen. We willen hiermee jou als rijschool nog meer de kans geven om in te spelen op de huidige ontwikkelingen op het gebied van tijd- en plaats onafhankelijk werken.

 • [17/08/2017] Slagingspercentages wederom gestegen

  Al decennia lang is De VerkeersAcademie verreweg de grootste aanbieder als het aan komt op WRM-opleidingen. Ons marktaandeel beslaat op dit moment maar liefst 44 procent van de totale markt. Naast dat we ons marktaandeel steeds meer weten uit te breiden, zien we ook een toenemende stijging in ons slagingspercentage. En dat al elf kwartalen op een rij.

 • [18/07/2017] De Startersdag 2017: meld je nu aan

  Op maandag 4 september zal voor de derde keer De Startersdag plaatsvinden op het hoofdkantoor van De VerkeersAcademie in Nieuwegein. Op deze dag informeren we je uitgebreid over alle facetten die komen kijken bij het starten van een rijschool.

 • [28/06/2017] Uitstel wijzigingen WRM kost veel rijinstructeurs 300 euro

  De rijschoolbranche hoeft voorlopig nog geen nieuwe aanpassingen te verwachten in de WRM. De nota van wijzigingen is wederom uitgesteld door minister Schultz. De minister van Infrastructuur en Milieu wil eerst de voorstellen van de brancheverenigingen afwachten, voordat ze beslissingen omtrent de WRM neemt.

 • [27/06/2017] Terugblik op een mooie docentendag

  Op 20 juni jongstleden was het weer tijd voor onze docentendag en kwamen we met zijn allen bijeen op ons hoofdkantoor in Nieuwegein. Het was opnieuw een zeer geslaagde dag waarin we weer veel kennis met elkaar hebben gedeeld en veel van elkaar hebben kunnen leren.

 • [15/06/2017] Sinds 2016 een eigen rijschool: het verhaal van Edwin

  Eind 2014 begon Edwin bij ons met de zaterdagopleiding tot rijinstructeur. Op 18 januari 2016 haalde hij zonder problemen zijn WRM-bevoegdheid en sinds maart 2016 runt hij zijn eigen rijschool ‘Edwin Rutgers Rijopleidingen’.

 • [30/05/2017] Opleiding tot transportondernemer tijdelijk slechts 1.995 euro

  Altijd al graag transportondernemer willen worden? Dan is dit hét moment! Inschrijvingen voor de maand september betalen nu slechts 1.995 euro. Dat is een korting van maar liefst 30 procent. Indien je recht hebt op SOOB subsidie, komt daar nog een vergoeding van 1.500 bovenop. Dat houdt in dat je zelf maar 495 euro hoeft te betalen.

 • [26/05/2017] Het is definitief: per 1 juli 14 nieuwe RVV verkeersborden

  Het heeft even geduurd, maar op 1 juli is het dan eindelijk zover: dan komen er 14 nieuwe RVV verkeersborden bij. De nieuwe borden zouden eigenlijk al op 1 januari 2015 geplaatst worden, maar dit werd tot vijf maal toe uitgesteld.

 • [24/05/2017] Vernieuwd: Herintrederstraject rijinstructeur categorie B

  Is door bepaalde omstandigheden je WRM-bevoegdheidspas verlopen? En wil je toch weer ontzettend graag aan het werk als rijinstructeur? Dan dien je het herintrederstraject voor rijinstructeurs te volgen. Na een succesvolle afronding ontvang je opnieuw jouw WRM bevoegdheid. Door onze unieke manier van lesgeven kan dit al binnen acht weken.

 • [19/05/2017] De VerkeersAcademie trots op uitkomst onderzoek vakblad

  "De VerkeersAcademie is verreweg de grootste aanbieder in ons land als het aan komt op WRM-opleidingen. Haar marktaandeel beslaat maar liefst 44 procent van de totale markt", zo meldt Rij-instructie in de mei-editie van haar vakblad.

 • [15/05/2017] Nieuwe WRM-bijscholingen bij De VerkeersAcademie

  Momenteel kan er gekozen worden uit ruim dertig onderwerpen waarvoor rijinstructeurs een bijscholing kunnen volgen. Het IBKI heeft hier aan het begin van het jaar zeven nieuwe onderwerpen aan toegevoegd. Vanaf augustus zijn de nieuwe bijscholingen ook bij De VerkeersAcademie te volgen.

 • [29/03/2017] De VerkeersAcademie terug bij Opel

  De jarenlange relatie tussen De VerkeersAcademie en Opel heeft na een pauze van 3 jaar weer een vervolg gekregen. Deze week zijn de Hyundai’s i30 vervangen door gloednieuwe Opels Astra’s. 

 • [21/03/2017] Tweede editie van de Startersdag voor rijscholen groot succes

  Afgelopen maandag vond de tweede editie plaats van de Startersdag voor rijscholen. Met ruim 75 deelnemers en vele sprekers was de dag opnieuw zeer geslaagd. De volgende Startersdag staat gepland op 4 september en de eerste aanmeldingen zijn al binnen.

 • [09/03/2017] De Startersdag van 20 maart volledig uitverkocht

  De tweede editie van De Startersdag is inmiddels volledig uitverkocht. Zeventig aankomende rijschoolondernemers laten zich die dag volledig informeren over de diverse facetten die komen kijken bij het starten van een rijschool.

 • [21/02/2017] Aanbieding taxichauffeursopleiding

  Wil je graag taxichauffeur worden? Dan is dit het juiste moment. Speciaal voor jou hebben we nu een tijdelijke aanbieding waarbij je geen 960 euro, maar slechts 825 euro betaalt.

 • [14/02/2017] Tweede editie Startersdag op 20 maart 2017

  Op maandag 20 maart vindt de tweede editie van de Startersdag plaats op het hoofdkantoor van De VerkeersAcademie in Nieuwegein. Deze dag is gericht op iedereen die van plan is een eigen rijschool te starten of die onlangs een eigen rijschool is gestart. De organisatie is in handen van RijschoolVandaag.nl.

 • [09/02/2017] Gewijzigde bereikbaarheid "Nieuwegein" wegens wegwerkzaamheden

  Van 13 februari tot 21 juli zijn er werkzaamheden aan de Structuurbaan. De Newtonbaan is een zijstraat van de Structuurbaan. In deze periode zullen studenten die ons via de A27 of de A2 vanuit het zuiden willen bezoeken een andere route moeten kiezen. Ook zul je rekening moeten houden met ongeveer 15 minuten extra reistijd.

 • [30/01/2017] Binnen vier maanden een eigen rijschool

  Dit lukte Remy van de Mortel (37) eind vorig jaar. Hij startte begin juli bij ons met zijn opleiding tot rijinstructeur via e-learning. Op 16 november wist hij al zijn WRM-pas te halen en sindsdien timmert hij hard aan de weg met zijn eigen rijschool ‘Van de Mortel’. Lees hieronder zijn verhaal.

 • [24/01/2017] Rijschoolmarketing: 5 tips voor je rijschool

  Wil je meer nieuwe leerlingen voor je rijschool? Groeien? Hogere omzet? Online een sterke reputatie opbouwen? Dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Daar is inzet voor nodig, maar hoe begin je daar nou aan? Met 15,5 miljoen internetgebruikers in Nederland zou online marketing één van de belangrijkste activiteiten moeten zijn van iedere ondernemer. Dus ook van jou als rijschoolondernemer. Hieronder een aantal tips om een goede start te maken.

 • [19/01/2017] Van filiaalleider naar eigen rijschool

  Op RijschoolVandaag is gisteren een artikel verschenen over Erik van de Weg (42) die in 2015 bij ons begon met zijn opleiding tot Rijinstructeur. Voorheen werkte Erik als filiaalleider bij Bo-rent verhuur toen hij besloot dat het tijd werd voor wat anders. Hij nam ontslag, haalde zijn WRM-bevoegdheidspas en is onlangs gestart met zijn eigen rijschool 'RijGoedWeg'. Inmiddels druppelen de eerste leerlingen binnen. 

 • [17/01/2017] Tips om je rijschoolvacatures goed op te kunnen vullen

  De crisis in de rijschoolbranche is eindelijk voorbij.  Inmiddels gaan alle categorieën zo snel dat zelfs het CBR de vraag van examens niet kan meer bijbenen. Ondanks het feit dat ze nog steeds volop nieuwe examinatoren werven en de examens nu ook op zaterdagen afnemen. Het is een ‘luxeprobleem’ waar ook veel rijscholen last van hebben. Heb jij extra personeel nodig, maar vind je het lastig om goede instructeurs te vinden? Dan helpen wij je graag bij het opvullen van je rijschoolvacatures. Hieronder een aantal tips.

 • [17/01/2017] Vooraankondiging Startersdag

  Wil jij binnenkort een eigen rijschool starten? Of ben je net een eigen rijschool gestart, maar nog zoekende naar hoe je alles in goede banen leidt? Kom dan naar de Startersdag voor rijscholen. Tijdens deze dag informeren we je uitgebreid over alle facetten die horen bij het starten van een eigen rijschool.

 • [16/01/2017] De VerkeersAcademie lanceert nieuwe versie Handelingsanalyse

  De VerkeersAcademie lanceert deze week de nieuwste versie “De Handelingsanalyse Categorie B”. Dit boek is een handig hulpmiddel voor alle rijinstructeurs. Tot 1 februari 2017 is de nieuwste versie te bestellen voor slechts € 39,95 (incl. verzendkosten) i.p.v. de normale prijs van € 60,00.

 • [13/01/2017] Run op rijbewijs vrachtauto, bus, taxi en tractor

  De Nederlandse economie is weer flink aan het groeien en steeds meer mensen weten hun weg te vinden naar het CBR voor hun rijexamen. Vooral bij rijexamens voor de vrachtauto, bus, taxi en tractor is het extra druk. Op sommige vestigingen is de wachttijd opgelopen tot negen weken.

 • [12/01/2017] 11 Tips voor rijden bij winters weer

  De komende dagen wordt het alsmaar kouder en volgens de meteorologen is er behoorlijk heftig winterweer op komst. De avondspits krijgt te maken met flinke regenval. Later op de avond en in de nacht van donderdag op vrijdag zal de regen over gaan in sneeuw. In sommige delen van het land kan dit sneeuw tot wel 10 centimeter opleveren. Morgen houdt het winterse weer aan en komt het ‘s middags langs de kust tot storm met zeer zware windstoten van 100-115 km/uur. Met dit weer is het belangrijk om goed voorbereid de weg op te gaan, zodat je weet waar je op moet letten. Wij geven je graag tips.

 • [06/01/2017] De opleiding tot rij-instructeur? De VerkeersAcademie heeft sinds jaar en dag de meeste geslaagden

  Hoe word je rijinstructeur of rijschoolhouder? Om rijinstructeur te worden moet je de opleiding tot rijinstructeur / rijschoolhouder volgen. De VerkeersAcademie helpt jou om op een prettige en persoonlijke wijze je diploma te behalen. Er zijn volop mogelijkheden om rijinstructeur te worden. Er zit altijd een opleiding bij die in jouw agenda past. Hieronder zetten we alle mogelijkheden op een rijtje voor je. 

 • [04/01/2017] WRM-examens ook in avonduren

  Per 1 januari 2017 kunnen studenten hun WRM theorie-examens ook op zogenaamde centrale toetsmomenten (laten) boeken. Centrale toetsmomenten zijn examendagen waarop IBKI verschillende soorten examens gecombineerd afneemt. Tot voor kort was dit nog niet mogelijk voor WRM-examens. Dat is nu veranderd.

 • [04/01/2017] Transportondernemer opnieuw SOOB gecertificeerd

  Op 6 december 2016 is in opdracht van het Sectorinstituut Transport en Logistiek door Kiwa een uitgebreide en gedegen audit afgenomen bij onze opleiding tot transportondernemer. In de eindrapportage is te lezen dat onze opleiding aan alle eisen voldoet. Er waren geen tekortkomingen.

 • [26/12/2016] Het juiste moment om vrachtwagenchauffeur te worden

  De logistieke sector gaat er steeds verder op vooruit blijkt uit cijfers van het CBR en het nieuwe SRA-rapport. Voor komend jaar verwacht men een toename van 1,5 procent in de omzet. Wat betreft de winststijging ligt de prognose op 3,6 procent. Wil je vrachtwagenchauffeur worden? Dan is dit het juiste moment. 

 • [24/12/2016] Rijschoolmarketing

  Afgelopen woensdag vond weer de training Rijschoolmarketing plaats. Het was een gezellige en leerzame dag en de reacties waren opnieuw erg positief.

 • [23/12/2016] Eigen rijder worden? NIWO opleiding / Transportondernemer

  Vanochtend ontvingen we bericht vanuit het CBR dat ze voorlopig geen digitale examens meer afnemen voor een tweetal modules die nodig zijn voor het verkrijgen van een NIWO vergunning

 • [23/12/2016] Lesauto: kopen of leasen?

  Je hebt hard gestudeerd en eindelijk is het dan zover. Je krijg je WRM-bevoegdheidspas en mag jezelf vanaf nu rijinstructeur noemen. Nu moet er natuurlijk nog een lesauto gekocht worden. Maar hoe maak je nu een goede keuze? Ga je een lesauto kopen of toch liever leasen? Wij geven je graag uitleg over de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden die je hebt.

 • [21/12/2016] Rijbewijskeuring voor 75 plussers stelt niets voor

  Vanaf 75 jaar moet iedereen zich voor een nieuw rijbewijs medisch laten keuren. Echter blijken deze keuringen niet veel voor te stellen. Het gaat nu enkel om een lichamelijke keuring. Een theorie- en praktijktest blijven achterwege.

 • [16/12/2016] Motorrijder verliest zijn rijinstructeur uit het oog en verdwaalt

  De politie in Geldrop heeft donderdagochtend voor rijinstructeur gespeeld nadat ze per toeval een man op een lesmotor tegenkwamen, maar zijn rijinstructeur nergens meer te bekennen was. Omdat de man niet zonder begeleiding verder mocht rijden, besloten de agenten hem te escorteren naar de rijschool.

 • [16/12/2016] Komst nieuwe RVV verkeersborden wederom uitgesteld

  Afgelopen donderdag heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu bevestigd dat de invoer van de veertien nieuwe RVV verkeersborden opnieuw is uitgesteld. De introductie van de verkeersborden stond eerder nog gepland op 1 januari 2017, maar dit blijkt nu niet langer haalbaar te zijn. De nieuwe ingangsdatum staat nu gepland voor 1 juli 2017. Uiteraard opnieuw onder voorbehoud. Aanvankelijk zouden de nieuwe verkeersborden worden ingevoerd op 1 januari 2015.

 • [16/12/2016] Overleg WRM opnieuw uitgesteld door de Tweede Kamer

  De Tweede Kamer heeft afgelopen maandag besloten om het algemeen overleg over Wegverkeer en Verkeersveiligheid dat vandaag zou plaatsvinden te verplaatsen naar woensdag 18 januari. Tijdens dit overleg zou onder andere de fraudering rondom de WRM-bevoegdheidspas besproken worden. 

 • [15/12/2016] Samenwerkingsverband UTC en De VerkeersAcademie

  Sinds 1 januari 2016 heb je voor het starten van een eigen taxionderneming geen getuigschrift van vakbekwaamheid voor het beroepspersonenvervoer over de weg meer nodig. Het examen om taxi-ondernemer te worden is hiermee komen te vervallen. Echter om de kwaliteit binnen de taxibranche voldoende te waarborgen, acht UTC het noodzakelijk om de examens te behouden. Ondernemers die zich bij UTC willen aansluiten dienen dan ook verplicht het taxi-examen succesvol af te ronden. De examens worden afgenomen door De VerkeersAcademie.

 • [14/12/2016] Kosten lesauto kopen of leasen

  Wanneer je een rijschool wilt beginnen, zal je ook een lesauto moeten kopen of leasen. Uit een rondvraag binnen De VerkeersAcademie is gebleken dat veel rijschoolondernemers geen duidelijk beeld hebben van wat ze exact per jaar/maand/uur kwijt zijn aan autokosten. En dat is wél heel belangrijk, want de autokosten bepalen voor een groot deel de lesprijs. Hoe hoger je autokosten zijn, hoe meer lesgeld je zal moeten vragen. Anders loop je inkomsten mis.

 • [08/12/2016] NIWO-vergunning halen

  Bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg, dienen in het bezit te zijn van een NIWO-vergunning. De vergunningplicht geldt voor nationaal en internationaal beroepsgoederenvervoer met een laadvermogen van meer dan 500 kilogram. Bij ons kun je jouw NIWO-vergunning halen via de opleiding tot transportondernemer.

 • [07/12/2016] FNV vindt dat het examen voor taxichauffeurs moet blijven

  Verschillende organisaties waaronder Uber zien het examen voor taxichauffeurs graag versoepelen, waardoor de markt toegankelijker wordt voor nieuwe toetreders. FNV Taxi ziet niets in dit idee. Volgens de vakbond is het examen noodzakelijk om de markt te beschermen en de kwaliteit omhoog te houden. Momenteel loopt er vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu al een onderzoek omtrent dit examen en ook het CBR gaat het theorie-examen van de opleiding tot taxichauffeur aanpassen. Volgens het CBR heeft de wijziging niets te maken met het lopend onderzoek vanuit het ministerie.

 • [02/12/2016] SOOB-subsidie voor opleiding transportondernemer

  In de sector transport en logistiek is er voortdurend vraag naar goed geschoolde medewerkers en transportondernemers. Door de huidige vergrijzing zal deze vraag de komende jaren alleen nog maar meer gaan toenemen. Het Sectorinstituut wil door het verstrekken van SOOB-subsidies (toekomstige) medewerkers en transportondernemers stimuleren om opleidingen en bijscholingen te blijven volgen binnen de transportbranche. Als je bijvoorbeeld een NIWO-vergunning wilt halen, kun je door het aanvragen van deze subsidie maar liefst € 1.500 euro besparen op de opleiding tot transportondernemer.

 • [01/12/2016] Rijinstructeur worden in regio Den Haag

  Ben je woonachtig in regio Den Haag en wil je rijinstructeur worden? Dan zit je bij ons goed. Met het diploma rijinstructeur / rijschoolhouder van De VerkeersAcademie heb je een namelijk behoorlijk streepje voor op de rest. Wij zijn een familiebedrijf dat al sinds 1971 de opleiding tot rijinstructeur verzorgd. Door de jaren heen hebben we ons opleidingsaanbod verder uitgebreid met diverse vervolgopleidingen tot rijinstructeur, ondernemersopleidingen en chauffeursopleidingen. 

 • [30/11/2016] Verkeersorganisaties stoppen met het geven van BROEM-cursussen voor senioren

  De organisaties Veilig Verkeer Nederland, BOVAG en ANWB gaan stoppen met het gezamenlijk organiseren van de zogeheten BROEM-cursussen (Breed Overleg Ouderen en Mobiliteit). De cursus zou te kostbaar worden nu gemeenten steeds minder subsidie hiervoor verstrekken. Ook zou de cursus niet meer van deze tijd zijn. Vanaf heden gaan de drie organisaties ieder afzonderlijk verder met het aanbieden van rijvaardigheidstrainingen voor senioren. 

 • [29/11/2016] Rijinstructeur worden

  Misschien ben je momenteel werkzoekend of heb je juist wel een baan, maar heb je al een tijd het gevoel dat je daar niet goed tot je recht komt. Je wilt wat anders. Een baan met meer afwisseling, waar geen één dag hetzelfde is en je elke dag weer nieuwe personen tegenkomt. Een baan waar je alle vrijheid van de wereld hebt en zelf je werktijden kunt bepalen. Een baan als rijinstructeur. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in? Meer dan je wellicht zelf tot nu toe hebt gedacht…

 • [24/11/2016] Kennis voorrangsregels ouderen onder de maat

  Sinds de lancering in april 2015  is de opfriscursus al meer dan 400.000 keer afgelegd. De komende periode wil de VVN zich bezig gaan houden met het onder de aandacht brengen van de opfriscursus onder de senioren. 

 • [18/11/2016] Debat WRM uitgesteld, rijinstructeurs de dupe

  De wijzigingen in de WRM hebben geen prioriteit op het ministerie van Infrastructuur en Milieu.  De behandeling van de WRM zal niet dit najaar plaatsvinden, maar waarschijnlijk pas na de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 15 maart op de agenda staan. Wel komt de WRM ter sprake tijdens een Algemeen Overleg op 15 december. Dan komt de discussie over onbevoegd rijles geven aan de orde. 

 • [18/11/2016] Aanbieding WRM Bijscholingen

  We hebben wat groots te vieren! In februari openen we namelijk onze vijfde vestiging in Delft. Dat betekent feest. Niet alleen voor ons, ook voor jullie! Want wie iets te vieren heeft trakteert.

 • [18/11/2016] Nieuwe verkeersborden in het RVV

  Het lijkt er dan toch eindelijk van te komen. Per 1 januari worden nieuwe verkeersborden geïntroduceerd. Een jaar later dan gepland. Het is handig om als rijinstructeur of andere verkeersprofessional de nieuwste wijzigingen op een rijtje te hebben. Wij hebben de belangrijkste veranderingen geselecteerd voor je. Als je er alles over wilt weten, volg dan onze bijscholing “Het RVV”.

 • [18/11/2016] Motorrijinstructeur worden

  De motor is weer flink in trek in Nederland. Uit cijfers van BOVAG, Databureau RDC en RAI Vereniging is naar voren gekomen dat in het eerste kwartaal van dit jaar maar liefst 3.511 nieuwe motoren zijn verkocht. Dat is een stijging van bijna 13 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. En dat niet alleen. Ook cijfers afkomstig van het CBR bevestigen dat het aantal praktijkexamens voor categorie A weer aan het toenemen is. In 2015 eindigde de teller in totaal op 57.721 examens. Zo’n 6.000 meer dan het jaar daarvoor. Ook dit jaar is er opnieuw een stijgende lijn waarneembaar. Tot en met september dit jaar zijn er inmiddels alweer 46.328 examens afgenomen.

 • [16/11/2016] Nieuwe vestiging voor De VerkeersAcademie

  Het gaat goed met de rijschoolbranche blijkt uit reeds gepubliceerde cijfers van het CBR. Kijkend naar de cijfers omtrent het B-rijbewijs is te zien dat het CBR in de eerste helft van 2016 iets meer dan 273.000 theorie-examens heeft afgenomen. Vorig jaar waren dat er nog ongeveer 250.000. Een groei van bijna 10%. Ook bij De VerkeersAcademie is de toenemende drukte goed waarneembaar. Om aan de vraag te voldoen wordt er nu een vijfde vestiging geopend in een regio waar de behoefte naar betere rijinstructeurs het hoogst is.

 • [15/11/2016] Lesauto winterproof maken

  De winter. Voor de een de mooiste tijd van het jaar, voor de ander verschrikkelijk. Hoe dan ook, met je rijschool ontkom je er niet aan. Dit vraagt wel wat van je lesauto. Tijdens de winter zijn de omstandigheden voor je auto tenslotte een stuk zwaarder. Denk maar eens aan rijden door de sneeuw of bij gladheid. Om vervelende problemen te voorkomen is het raadzaam om je lesauto goed voor te bereiden op het koude weer. 

 • [11/11/2016] Lesauto schoonmaken

  Als rijinstructeur breng je ontzettend veel tijd door in je lesauto. Leerlingen stappen continu bij je in en uit de auto en raken daarbij van alles aan. Om als rijinstructeur serieus genomen te worden en goed over te komen op je leerlingen is het belangrijk je lesauto opgeruimd en schoon te houden. Niet alleen de buitenkant, maar ook het interieur zal je om die reden regelmatig schoon moeten maken. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk zo snel en effectief mogelijk? De VerkeersAcademie geeft tips.

 • [09/11/2016] Tweede Kamer bespreekt fraude WRM-pas in december

  De Tweede Kamer gaat de fraude rond de WRM-bevoegdheidspas bespreken op 15 december tijdens het algemeen overleg over wegverkeer en verkeersveiligheid. Dat is woensdagochtend besloten tijdens een procedurevergadering van de Tweede Kamer van de commissie Infrastructuur en Milieu. PVDA-kamerlid Duco Hoogland vreest dat de behandeling van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen pas plaatsvindt na de verkiezingen in maart en stelde daarom voor de bespreking rond de WRM-pas naar voren te halen.

 • [08/11/2016] Zelfrijdende auto's maken taak bestuurder lastiger

  Zelfrijdende auto's maken de taak van de bestuurder lastiger. Chauffeurs raken de controle over hun auto kwijt, terwijl ze als toezichthouder betrokken blijven bij het verkeer. Maar daar zijn mensen minder goed in.

 • [04/11/2016] Kamervragen CDA over rijexamen

  Het CDA vraagt zich af of het CBR voldoende controlemaatregelen heeft om te controleren wie er mentaal geschikt is om een rijbewijs te krijgen. Martijn van Helvert, politicus van het CDA, kondigt in het tv-programma @Z aan hierover Kamervragen te gaan stellen.

 • [04/11/2016] Lesgeven aan leerlingen met een beperking

  Sinds enkele jaren mogen wij als enige in Nederland de bijscholing “lesgeven aan leerlingen met een beperking” verzorgen. Tijdens deze bijscholing worden rijinstructeurs uitgebreid op de hoogte gebracht van de wet- en regelgeving omtrent het autorijden met aanpassingen. We leren rijinstructeurs hoe ze op effectieve wijze les kunnen gaan geven aan deze groep leerlingen en wat de mogelijkheden zijn voor het aanpassen van de lesauto. De bijscholing neemt twee dagdelen in beslag en wordt verzorgd door Danny, die als rijinstructeur zelf jarenlang les heeft gegeven aan deze doelgroep. Danny wordt verder nog bijgestaan door Len van Dort, een ervaringsdeskundige en sinds enkele jaren zelfstandig rijinstructeur en freelance docent bij De VerkeersAcademie.

 • [03/11/2016] 170 duizend 17-jarigen geslaagd sinds start 2toDrive

  Het is ondertussen alweer vijf jaar geleden dat gestart werd met het geven van rijles aan 17-jarigen. Inmiddels is 2toDrive een groot succes te noemen en hebben ruim 170.000 17-jarigen op deze manier hun rijbewijs weten te halen.

 • [02/11/2016] Rijinstructeur worden in Amsterdam

  Woon je in Amsterdam en wil je heel graag rijinstructeur worden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Haal je bij ons je WRM-bevoegdheidspas dan heb je direct een streepje voor op de rest. Al sinds 1971 verzorgen wij de opleiding tot rijinstructeur en inmiddels zijn we uitgegroeid tot dé opleider van Nederland op het gebied van verkeer. Duizenden mensen zijn je al voorgegaan. Naast de opleiding tot rijinstructeur bieden we ook andere opleidingen aan, zoals vervolgopleidingen voor rijinstructeurs, WRM bijscholingen, ondernemersopleidingen en chauffeursopleidingen.  

 • [25/10/2016] Schultz gaat maatregelen nemen om rijschoolbranche te verbeteren

  Minister Schultz van het ministerie van Infrastructuur en Milieu trekt zich de kritiek op de rijscholenbranche aan en heeft beloofd om maatregelen te gaan nemen. Het is nog niet bekend om welke maatregelen het dan precies gaat, maar het het verplicht stellen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en het toevoegen van een pasfoto op de WRM-pas behoren tot de opties. Ook zal ze de komende periode in overleg gaan met de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om te zien of er grenzen kunnen worden gesteld aan de vrijheid van ondernemen binnen de rijschoolbranche. Minister Schultz hoopt dat de Nederlandse Franchise Code, die dit jaar in het leven is geroepen, hier een positief effect op heeft. Verder zal ze zich gaan buigen over de andere suggesties die zijn opgenomen in het startdocument, afkomstig van de brancheorganisaties VRB, FAM en BOVAG Rijscholen.

 • [20/10/2016] Mogelijke wijziging wetsvoorstel WRM

  Was er afgelopen maandag nog op de website van de Rijksoverheid te lezen dat de voorgestelde wetswijzigingen rondom de WRM op 1 januari 2017 in zouden gaan, nu blijkt dat bericht ineens spoorloos verdwenen te zijn. Desondanks laat Eric Smaling (lid van de SP-fractie) weten dat het aannemelijk is dat het ministerie zit te broeden op het wijzigen van de WRM. Vooral gezien de hoeveelheid verbeterpunten die de afgelopen tijd door zowel de brancheorganisaties en de Kamerleden zelf zijn ingebracht.

 • [18/10/2016] Rijinstructeur worden in Utrecht

  Wil je heel graag rijinstructeur worden en woon je in regio Utrecht? Dan kunnen wij je op de juiste weg helpen. Wanneer je bij ons je rijinstructeursopleiding volgt heb je vanaf je allereerste start al een streepje voor op de rest. We verzorgen al sinds 1971 rijinstructeursopleidingen en door de jaren heen hebben we ons lesaanbod behoorlijk uit weten te bouwen. Zo bieden we inmiddels verschillende vervolgopleidingen aan voor rijinstructeurs en kun je bij ons al je WRM bijscholingen volgen. Maar dat niet alleen. Je kunt ook bij ons terecht voor ondernemersopleidingen of chauffeursopleidingen. 

 • [11/10/2016] Ophef 23 rijtest locaties zorgt voor onrust onder rijscholen

  Onder de Nederlandse rijschoolhouders is flink wat onrust ontstaan nu het CBR bekend heeft gemaakt dat het per 1 december maar liefst 23 locaties voor de rijtest gaat schrappen. De dertig locaties die overblijven, gaan er op vooruit (ze zijn goed bereikbaar, de privacy is geoptimaliseerd en er zijn betere faciliteiten voor mindervaliden), maar dat laat onverlet dat veel personen die dit aangaat wel verder moeten reizen.

 • [08/10/2016] Nieuwe ontwikkelingen rondom de WRM

  Het begint bijna op het boek van Michael Ende te lijken: The Never-ending story. Dan hebben we het over de evaluatie van de WRM die al ruim 4 jaar in beslag neemt. Maar door nieuwe ontwikkelingen lijkt daar nu verandering in te komen.

 • [07/10/2016] Altijd al vrachtautochauffeur willen worden? Dan is dit je kans!

  De Nederlandse economie groeit stevig door en de werkloosheid neemt af. Toch kampt de Nederlandse transportsector sinds 2015 met een enorm tekort aan vrachtautochauffeurs. Dit heeft alles te maken met het feit dat de sector behoorlijk aan het vergrijzen is. En dit tekort wordt de komende jaren alleen nog maar groter als veel van de bestaande vrachtautochauffeurs met pensioen gaan. Verschillende werkorganisaties hebben al voorspeld dat de komende jaren naar verwachting 50.000 nieuwe chauffeurs nodig zijn om dit tekort op te vullen. 

 • [04/10/2016] Leren rijden is meer dan even het rijbewijs halen

  Voor Veilig Verkeer Nederland zijn kennis en vaardigheden belangrijke voorwaarden voor een veilige deelname aan het verkeer. Ze vormen de pijlers van de rijopleiding in ons land. Maar hiermee is nog niet gegarandeerd dat nieuwe bestuurders ook in de dagelijkse praktijk altijd doen wat ze kennen en kunnen, zoals ze dat tijdens de rijlessen met hun rijinstructeur meestal keurig hebben laten zien.

 • [03/10/2016] Rijinstructeur worden in Eindhoven

  Ben je op zoek naar een goede opleiding tot rijinstructeur en woon je in regio Eindhoven? Dan kun je terecht op onze vestiging in Best. Wanneer je bij ons je rijinstructeursopleiding volgt heb je meteen een streepje voor op de rest. We verzorgen al ruim 45 jaar rijinstructeursopleidingen door heel Nederland waarbij we ons continu verder ontwikkelen, op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Naast diverse (vervolg)opleidingen en WRM bijscholingen bieden we op onze vestiging in Best ook nog ondernemers- en chauffeursopleidingen aan. 

 • [28/09/2016] Interview met rijinstructeur en docente Tanja Walter

  Het zonnetje schijnt heerlijk als we bij Tanja van Rijschool Walter uit Sint-Oedenrode in de lesauto stappen. We mogen 1,5 uur meerijden tijdens een rijles met leerling Lobke. Er hangt een ontspannen sfeer en er wordt tussendoor lekker gekletst. Ook wordt er zo nu en dan gelachen. “Hey Lobke, net bij dat kruispunt…. Stond daar niet een bord met iets erop?” vraagt Tanja. “Uhm, ja er stond STOP op”, antwoordt Lobke. “Precies”, reageert Tanja. “Oh, dan moet je dus écht stoppen?” wil Lobke weten. “Haha, ja dat lijkt mij wel verstandig”, bevestigt Tanja lachend.

 • [21/09/2016] Terugblik op eerste editie startersdag voor rijscholen

  Afgelopen maandag was het dan eindelijk zo ver en vond de eerste editie van de startersdag voor rijscholen plaats. De organisatie was in handen van de nieuwssite ‘RijschoolVandaag.nl’ en wij mochten host zijn. De opkomst met 66 deelnemers was boven verwachting en de reacties er op waren erg positief. Absoluut een vervolg waard.

 • [14/09/2016] Medicatiegebruik in het verkeer

  Medicijngebruik in het verkeer is momenteel weer een ‘hot item'. En dat is maar goed ook. Zo is uit onderzoek gebleken dat maar liefst één op de zes Nederlanders medicatie voorgeschreven krijgt dat de rijvaardigheid kan beïnvloeden. Desondanks blijkt deze groep automobilisten toch vaak aan het verkeer deel te nemen, met soms alle gevolgen van dien. De rij-instructeur kan hier een grote rol innemen door leerlingen tijdens de rijlessen meer bewust te maken van deze gevaren.

 • [08/09/2016] IBKI doet onderzoek naar mogelijke fraude examenvragen van de opleiding rij-instructeur

  Het IBKI is in overleg met de opleidingsverenigingen LBVI en VVB een onderzoek gestart onder de rij-instructeursopleiding naar mogelijke fraude met examenvragen. Reden van het onderzoek is om verschillende signalen na te gaan waarin is aangegeven dat de examenvragen ‘op straat liggen’. Als reactie op de meldingen heeft het IBKI ondertussen het toezicht op de examens aangescherpt.

 • [08/09/2016] Gezocht freelance docenten praktijkonderwijs rij-instructeurs

  De VerkeersAcademie is met spoed op zoek naar enthousiaste freelance docenten voor het geven van praktijkonderwijs aan aankomende rij-instructeurs. Je bent bechikbaar voor meerdere dagen per week en komt te werken op de locaties in Nieuwegein en in Amsterdam.

 • [06/09/2016] Scholingsvoucher UWV vrachtauto- en trekkerchauffeur

  Ben je werkzoekende en wil je graag aan de slag binnen de verkeersbranche als vrachtauto- of trekkerchauffeur of wellicht als eigen ondernemer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

 • [04/09/2016] Rijinstructeur worden in Zwolle

  Ben je op zoek naar een goede rijinstructeursopleiding en woon je in de regio Arnhem / Zwolle? Dan zit je bij ons goed. In 1971 waren wij het eerste bedrijf dat rijinstructeursopleidingen aanbood. We mogen ons dus met recht een pionier noemen op dit gebied. Inmiddels zijn we al meer dan 45 jaar verder en hebben we ons lesaanbod steeds meer uitgebreid en verder door ontwikkeld. Naast verschillende rijinstructeur (vervolg)opleidingen kan men ook bij ons terecht voor WRM bijscholingen, ondernemersopleidingen en chauffeursopleidingen.

 • [03/09/2016] Aantal rijschoolvacatures historisch hoog

  De rijschoolbranche heeft de crisis ver achter zich gelaten. Na jaren van kommer en kwel is het tij gekeerd. Rijscholen schreeuwen moord en brand om rij-instructeurs. Een diploma van De VerkeersAcademie is dan de beste binnenkomer.

 • [31/08/2016] Startdocument van rijscholen naar Tweede Kamer

  Rijscholen hebben 31 augustus een document gestuurd naar de Tweede Kamer met wat zij vinden wat er anders moet in de branche.

 • [19/08/2016] Eerste startersdag voor rijscholen

  Op maandag 19 september vindt er een uniek rijschoolevent plaats in Nieuwegein. Die dag wordt namelijk voor de eerste keer een Startersdag georganiseerd. De organisatie is in handen van de nieuwssite voor de rijschoolbranche, RijschoolVandaag.nl. Deze Startersdag is gericht op iedereen die van plan is een eigen rijschool te starten of die onlangs een eigen rijschool zijn gestart.

 • [05/07/2016] Stagiaires begeleiden is een dankbare taak

  Stagiaires begeleiden is dankbaar werk. Wij zijn van mening dat het goed is om inhoudelijke stageplaatsen aan te bieden. Gedegen kennisoverdracht is naar onze mening een belangrijk onderdeel van het behouden van de kwaliteit in de rijschoolbranche.

 • [01/07/2016] Zelfrijdende auto eist eerste dodelijke slachtoffer

  De zelfrijdende Tesla S heeft een eerste dodelijke slachtoffer geeist. De auto zag een vrachtauto over het hoofd met alle gruwelijke gevolgen van dien. Tesla heeft het verschrikkelijk voorval 2 maanden onder de pet gehouden om een PR-verhaal op te kunnen schrijven.

 • [24/06/2016] Invoering WRM waarschijnlijk opnieuw uitgesteld

  De behandeling van de voorgenomen wijzigingen van de WRM staan voor het zomerreces niet op de agenda van de Tweede Kamer. Dit leidt naar verwachting tot verder uitstel. En dat terwijl de branche moord en brand schreeuwt.

 • [18/06/2016] Een lesauto kopen of leasen?

  Een lesauto kopen of leasen? Dat is één van de eerste vragen waar je voor staat als je een rijschool beginnen wil. De VerkeersAcademie helpt jou bij het maken van de belangrijke beslissingen. Als service van de zaak. Tijdens de opleiding, maar ook na de opleiding. Of zelfs voorafgaand aan je opleiding. Zoals over het kopen of leasen van een lesauto.

 • [16/06/2016] CBR gaat elke dag rij-instructeurs controleren

  Het CBR gaat in alle oproepplaatsen rij-instructeurs controleren. Dit is het gevolg van een succesvolle pilot in Rotterdam. De uitkomsten daarvan geven aanleiding om de controle op rij-instructeurs te intensiveren.

 • [10/06/2016] Rijexamens niet aan te slepen

  Het CBR kan de vraag naar rijexamens niet meer aan. Rijscholen hebben het zo druk dat het CBR in de meeste regio's de voorgeschreven aanvraagtijd van maximaal 7 weken niet meer haalt.

 • [07/06/2016] Zo gaat het examen rij-instructeur

  Het examen rij-instructeur; hoe gaat dat in zijn werk? Het exameninstituut IBKI heeft van het examen rij-instructeur een interactieve video gemaakt.

 • [26/05/2016] Zero tolerence voor alcohol achter het stuur na het behalen van een rijbewijs

  Als het aan de nieuwe Belgische minister van Mobiliteit Francois Bellot (MR) ligt, zullen jongeren die pas hun rijbewijs hebben geen druppel alcohol mogen drinken. In zijn beleidsverklaring staat dat jongeren te maken krijgen met een nultolerantie tijdens de eerste drie jaar na het behalen van hun rijbewijs.

 • [20/05/2016] Meer rijexamens voor de auto voor 17-jarigen

  Meer dan 8 procent van de 17-jarigen heeft een autorijbewijs. Sinds de invoering van 2todrive is dit het hoogste percentage. Het aantal 17-jarigen met een bromfietsrijbewijs is de afgelopen twee jaar gedaald. Ook het aantal bromfietsen in deze groep nam af. 2todrive is dus een succes.

 • [19/05/2016] Unieke prestatie opleiding tot rij-instructeur Zwolle

  Een unieke prestatie bij de opleiding tot rij-instructeur in Zwolle.

 • [29/04/2016] Rijscholenkiezer moet subsidie terugbetalen

  De rechter heeft uitspraak gedaan in de zaak die de rijscholenvergelijker RijschoolRegister.nl heeft aangespannen tegen het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De met overheidsgeld ontwikkelde Rijscholenkiezer is in concurrentie met marktpartijen en daarmee in strijd met het vanuit de overheid gestelde subsidiedoel.

 • [26/04/2016] Dronken Rotterdammer zeventien keer betrapt zonder rijbewijs

  De politie heeft maandag een hardleerse Rotterdammer aangehouden, die voor de zeventiende keer werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Bovendien was de man ook nog onder invloed, meldt de politie aan het Algemeen Dagblad.

 • [26/04/2016] Steeds meer rijbewijsbezitters ontwikkelen rijangst

  Steeds meer automobilisten durven de weg niet meer op. Dat blijkt uit het aantal aanmeldingen bij rijscholen. BNR besteedde er vandaag aandacht aan op de radio.

 • [21/04/2016] Nog meer feiten over stijging verkeersdoden

  Tragisch: meer verkeersslchtoffers in 2015. Maar er zijn meer feiten over de verkeersslachtoffers. Het CBS zette ze op een rijtje.

 • [21/04/2016] In welke provincie vielen de meeste verkeersslachtoffers in 2015?

  In Noord-Brabant vielen de meeste dodelijke verkeersslachtoffers: 117. Dit zijn er 17 meer dan in 2014. Noord-Brabant heeft het meest uitgebreide weggennet van alle provincies (bijna 23 duizend km), gevolgd door Gelderland en Zuid-Holland.

 • [21/04/2016] In 2015 meer mannen overleden in het verkeer

  De stijging in 2015 zit vooral bij de mannelijke autobestuurders. Het aantal dodelijke slachtoffers steeg van 104 in 2014 naar 146 in 2015. Dat bericht het CBS.

 • [21/04/2016] 9% meer verkeersdoden in 2015

  In de rijschoolbranche werken we elke dag weer aan veiliger verkeer. Het aantal verkeersslachtoffers daalde jaren achtereen. Aan die dalende trend lijkt nu een einde aan gekomen te zijn. En dat vinden wij geen prettig bericht.

 • [25/03/2016] 2016 wordt topjaar voor rijscholen en CBR: 350.000 meer rijlessen, 10.000 meer B-examens en 90 nieuwe examinatoren

  Dit jaar wordt een topjaar voor het CBR, want er worden tienduizend examens meer afgenomen dan aanvankelijk de verwachting was. De redenen zijn de populariteit van 2toDrive, die maar blijft stijgen, en het feit dat veel begin-twintigers als gevolg van betere tijden niet langer meer wachten met de rijlessen. En dit is ook zeer goed nieuws voor de rijscholensector, want tienduizend meer examens maal rond de 35 lessen gemiddeld zijn minimaal 350.000 extra lesuren.

 • [04/03/2016] Rijscholen erg positief over de toekomst

  Rijscholen zijn positief over de ontwikkeling van de resultaten in het tweede halfjaar van 2015 en ze verwachten dat deze positieve ontwikkeling door zal zetten in het eerste halfjaar van 2016. 

 • [25/02/2016] Zelfrijdende auto bedreigt rijscholen niet

  Zelfrijdende auto’s kunnen onze maatschappij ingrijpend veranderen. Of dat gebeurt hangt af van hoeveel de auto daadwerkelijk zelf kan maar ook van wat de consument wil. Worden auto’s een tweede luxe huiskamer of blijft een bestuurder noodzakelijk?

 • [29/01/2016] Meekijken met de bijscholing "Lesgeven aan leerlingen met een beperking"

  Lesgeven aan leerlingen met een beperking. Dat is een bijscholing voor rijinstructeurs die alleen aangeboden mag worden door De VerkeersAcademie.

 • [07/01/2016] Nieuw plansysteem voor transportopleiders

  De CCV erkende opleiders in de sector transport en logistiek hebben behoefte aan meer flexibiliteit als het gaat om het vinden van professionele freelance docenten voor Code 95. Om opleiders en freelance professionals met elkaar te verbinden, is het nieuwe platform TLOS in het leven geroepen.

 • [07/01/2016] Nieuwe verkeersborden alweer uitgesteld

  Per 1 januari 2016 zouden er veertien nieuwe verkeersborden bijkomen. Maar net als vorig jaar wordt de invoering van de nieuwe borden uitgesteld. Tot op heden is niet bekend wanneer de verkeersborden worden ingevoerd.

 • [06/01/2016] Charelle is haar baan beu en wil rij-instructeur worden

  Charelle werkt als tandtechnicus. Geen verkeerde baan met veel zekerheid. Toch wil ze rij-instructeur worden en volgt ze op zaterdag de opleiding tot rij-instructeur. Bekijk hier waarom.

 • [27/12/2015] Aanpassing WRM wordt uitgesteld

  De wijziging van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM) wordt tot 2017 uitgesteld. In een verzamelbrief aan de Tweede Kamer laat minister Schultz van Haegen weten dat de wetswijziging meer tijd in beslag heeft genomen dan verwacht. De WRM regelt onder andere de gang van zaken rondom de opleiding tot rij-instructeur.

 • [27/12/2015] Steven wilt rijinstructeur worden en volgt de opleiding tot rijinstructeur

  Steven wil rij-instructeur worden. Hij legt uit hoe de opleiding hem bevalt.

  Uiteindelijk wil Steven zijn eigen rijschool starten. Maar tot die tijd heeft hij andere plannen.

 • [24/12/2015] Invoering nieuwe verkeersborden uitgesteld

  Per 1 januari 2016 zouden er veertien nieuwe verkeersborden bijkomen. Maar net als vorig jaar wordt de invoering van de nieuwe borden uitgesteld. Tot op heden is niet bekend wanneer de verkeersborden worden ingevoerd.

 • [15/12/2015] Vanwege de feestdagen gewijzigde openingstijden

  Vanwege de feestdagen hebben we gewijzigde openingstijden. Hieronder vind je ze per vestiging op een rijtje.

   

 • [15/12/2015] Marscha vertelt over de blended learning opleiding rij-instructeur

  Marscha werkt in de zorg. Nu volgt ze de opleiding tot rijinstructeur via blended learning. Ze wil zorg en rijles geven gaan combineren. Hoe ze dat gaat doen kun je hier zien.

 • [06/11/2015] Rijles geven aan leerlingen met een beperking

  Als rijschool je mogelijkheden uitbreiden? Dat kan. Bijvoorbeeld wanneer je les gaat geven aan leerlingen met een beperking. Leuk, verrassend en afwisselend. En met de bijscholing "Lesgeven aan leerlingen met een beperking" ben je er helemaal klaar voor.

 • [27/10/2015] Leroy vertelt waarom hij rij-instructeur wil worden

  Leroy geeft antwoord op de vragen waarom hij rij-instructeur wil worden en waarom hij voor De VerkeersAcademie heeft gekozen.

  Leroy volgt de opleiding tot rij-instructeur op zaterdagen. "De docenten geven echt goed les."

 • [14/10/2015] Jill gaat samen met haar man een eigen rijschool starten

  De man van Jill heeft een rijschool overgenomen. Nu gaat zij ook de opleiding tot rijinstructeur volgen. Zie hier hoe het Jill vergaat.

   

 • [02/10/2015] Heleen gaat haar eigen rijschool starten

  Heleen gaat als franchiser haar eigen rijschool starten. Om rijinstructeur te worden volgt ze op zaterdag de opleiding tot rij-instructeur.

  Om haar doel te bereiken gaat ze een prestigieuze baan opgeven. Is dat nou wel zo verstandig?

 • [29/09/2015] Wanneer verandert de WRM?

  Wekelijks spreken wij vele collega-instructeurs. Bijvoorbeeld op bijscholingsdagen. Of bij het CBR wanneer we taxi-examens hebben. Het zijn altijd erg leuke gesprekken. Gesprekken die ook leerzaam zijn. Voor ons. Maar ook voor onze collega's. De laatste tijd horen we veel sterke verhalen over de nieuwe WRM. De hardnekkigste "roddel" is dat de WRM op 1 januari gaat wijzigen. Dit is niet het geval.

 • [26/09/2015] Fabian vertelt of de zaterdagopleiding tot rij-instructeur te combineren is met een fulltime baan

  Fabian is student aan De VerkeersAcademie. In deze video vertelt hij waarom hij rij-instructeur wil worden. Hij gaat dieper in op wat hem zo leuk lijkt aan het vak rij-instructeur.

  Fabian heeft gekozen voor de zaterdagopleiding. Hij is daarnaast fulltime magazijnmedewerker. Is dat goed te combineren?

  Wil jij ook rij-instructeur worden? Kom meer te weten over de opleiding tot rij-instructeur en bekijk dit korte clipje.

 • [18/09/2015] Waarom worden rijinstructeurs door leerlingen niet begrepen?

  Deze week is de vierdaagse training NLP voor rijinstructeurs weer begonnen. Onze redactie was bij De Verkeersacademie in Nieuwegein om een indruk te krijgen van deze cursus en te weten te komen waarom NLP voor rijinstructeurs zo onmisbaar en populair is.

 • [15/09/2015] Commercieel medewerkster cursusadministratie

  Ga jij graag met mensen om?

  En ben jij commercieel ingesteld? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  De VerkeersAcademie is een dynamisch opleidingsinstituut met vestigingen in Nieuwegein, Best, Zwolle en Amsterdam. Wij bieden onze cursisten diverse klassikale en digitale opleidingen. In onze branche staan we bekend als hèt opleidingsinstituut van Nederland.

  Voor onze activiteiten op ons hoofdkantoor in Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een zeer gemotiveerde

  Commercieel medewerkster cursusadministratie

  Als commercieel administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse administratie. Dit betekent dat je een breed takenpakket hebt, waarbij je de cursisten te woord staat aan de receptie, de telefoon beantwoordt, de cursistenadministratie onderhoudt en correspondentie voert met cursisten en relaties van de school. Je bent onderdeel van een team en geen dag zal hetzelfde zijn.

  Functie-eisen

  • Een afgeronde administratieve MBO opleiding;
  • minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
  • goede beheersing van MS office;
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • je bent initiatiefrijk, accuraat, flexibel, klantgericht en commercieel ingesteld;
  • je kunt goed schakelen, bent stressbestendig en hebt een spontane persoonlijkheid;
  • je beschikt aantoonbaar over uitstekende telefonische vaardigheden;
  • woonachtig in omgeving Nieuwegein.

  Arbeidsvoorwaarden

  • Een veelzijdige en uitdagende functie met veel verantwoordelijkheden
  • Werken binnen een dynamische organisatie
  • Marktconform salaris
  • Functie voor 40 uur per week.


  Ben jij degene die we zoeken? Stuur dan je motivatiebrief en cv naar info@deverkeersacademie.nl. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 • [16/07/2015] ISO-erkenning verlengd tot 2018

  De VerkeersAcademie heeft onlangs voor haar kwaliteitsopleidingen en dienstverlening het nieuwe 9001:2008 certificaat ontvangen. Tüv Rheinland bevestigt de goede kwaliteit van de opleidingen en serviceverlening van De VerkeersAcademie alsook de kwaliteit van de hiervoor ingerichte processen en de klanttevredenheid.

 • [09/07/2015] Rijscholen zien markt stevig aantrekken

  Rijscholen zien de markt voor rijlessen stevig aantrekken en geven aan nieuwe leerlingen moeilijk nog te kunnen plaatsen bij een rij-instructeur. Dit staat te lezen op Verkeerspro.

 • [06/07/2015] De VerkeersAcademie leidt allereerste trekkerinstructeurs van Nederland op

  Vandaag hebben de eerste twee T-instructeurs in Nederland hun WRM-bevoegdheid gehaald.  Martin Nederveen van Verkeersschool Nederveen in Hardinxveld-Giessendam was de allereerste en tien minuten later volgde zijn broer Arjan. Zij werden opgewacht door Gijs Kantelberg, directeur van De VerkeersAcadamie, waar beiden hun opleiding hebben gevolgd.

 • [27/06/2015] Belangrijkste wijzigingen RVV met nieuwe verkeersborden uitgesteld

  Het is handig om als rij-instructeur of andere verkeersprofessional de nieuwste wijzigingen op een rijtje te hebben. Wij hebben de belangrijkste veranderingen geselecteerd voor je. De ingangsdatum is tot nader order uitgesteld.

 • [09/06/2015] Nieuw: Open inschrijving praktijkbegeleiding voor rij-instructeurs

  Ongetwijfeld geeft u goed les en bent u op de hoogte van alle verkeersregels. Maar binnenkort staat uw praktijkbegeleiding op de agenda. De VerkeersAcademie helpt u bij het succesvol afleggen van dit examen. Nieuw is dat nu de mogelijkheid bestaat deel te nemen aan een training via open inschrijvingen.

 • [02/06/2015] IBKI verlengt termijn spoedtarieven

  IBKI zal per 1 juli 2015 de termijn waarbinnen het spoedtarief wordt toegepast verlengen van 7 naar 21 dagen.

 • [30/05/2015] Hoe ga je om met leerlingen met faalangst?

  Heeft je leerling erg veel zenuwen bij het wegrijden tijdens het rijexamen? En is het idee dat het rijexamen in één keer gehaald moet worden voor hem/haar beangstigend? De kans bestaat dat leerlingen die je hier in herkent last hebben van faalangst. Hieronder zijn een aantal tips terug te vinden die je aan deze leerlingen mee kunt geven zodat ze deze belangrijke momenten tijdens hun rijopleiding goed doorkomen.

 • [28/05/2015] Investeren in marketing? Ik investeer liever in mijzelf!

  De concurrentie binnen de rijschool branche is moordend, dat ondervond Ralf Jansen die sinds kort zijn eigen rijschool is begonnen in regio Eindhoven. Hoe tref je nou leerlingen en hoe laat je als nieuwkomer zien wat je in huis hebt? Hiermee worstelen veel startende rijschool ondernemers. Reden voor http://www.rijschoolvandaag.nl om op onderzoek uit te gaan.

 • [13/05/2015] Examinator worden

  De opleiding tot rij-instructeur biedt veel toekomstperspectieven. Zo kun je aan de slag als rij-instructeur (parttime / fulltime) of je eigen rijschool starten. Maar je kunt ook aan de slag als examinator bij het CBR.

 • [08/05/2015] De week van de primeurs

  We lopen graag voorop. Dat heeft twee redenen. Natuurlijk willen we onze studenten optimaal opleiden. Daarnaast zijn we gewoon een soort beroepsgekken. Altijd nieuwsgierig, altijd hongerig. Het is geen werk, het is onze manier van leven. 

 • [08/05/2015] De eerste opleiding instructeur voor de tractor gestart

  Bij De VerkeersAcademie in Nieuwegein start donderdag de eerste opleiding tot Trekkerinstructeur WRM-T. Al met al een historisch moment in de rijschoolbranche. Dit schrijft RijschoolVandaag.nl.

 • [25/04/2015] Trekkerinstructeur WRM-T e-learning

  E-learning biedt veel voordelen. Studeren in eigen tijd, studeren in eigen tempo, ideaal om naast je werk te doen en het is een stukje voordeliger dan klassikaal onderwijs. En bij De VerkeersAcademie sta je er niet alleen voor. Je hebt je eigen mentor.Bij deze opleiding is dat Danny.

 • [25/04/2015] Trekkerinstructeur WRM-T met vrijstelling fase 2

  Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die wel rij-instructeur is, maar geen rij-instructeur CE is.

  De VerkeersAcademie biedt de mogelijkheid deze opleiding via e-learning en via klassikaal onderwijs te volgen. Je kunt dus zelf kiezen hoe je wilt studeren.

  De opleiding start op 7 mei in Nieuwegein en op 28 mei in Zwolle.

  Hieronder leggen we uit hoe de klassikale opleiding tot WRM-T Trekkerinstructeur er uit ziet. Kies je liever voor de internetopleiding, klik dan hier.

 • [25/04/2015] Trekkerinstructeur WRM-T met vrijstelling fase 2 en 3

  Deze opleiding is bedoeld voor als je al CE-instructeur bent. 

  De VerkeersAcademie biedt de mogelijkheid deze opleiding via e-learning en via klassikaal onderwijs te volgen. Je kunt dus zelf kiezen hoe je wilt studeren.

  De opleiding start op 7 mei in Nieuwegein en op 28 mei in Zwolle en duurt 2 maanden.

  Hieronder leggen we uit hoe de klassikale opleiding tot WRM-T Trekkerinstructeur er uit ziet als je vrijstelling voor fase 2 en 3 krijgt. Kies je liever voor de internetopleiding, klik dan hier.

 • [25/04/2015] Trekkerinstructeur WRM-T zonder vrijstellingen

  Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die nog geen rij-instructeur is, maar wel de rijopleiding voor het trekkerrijbewijs willen gaan verzorgen. Te denken valt aan medewerkers van dealerbedrijven.

  De VerkeersAcademie biedt de mogelijkheid deze opleiding via e-learning en via klassikaal onderwijs te volgen. Je kunt dus zelf kiezen hoe je wilt studeren.

  De opleiding start op 7 mei in Nieuwegein en op 28 mei in Zwolle.

  Hieronder leggen we uit hoe de klassikale opleiding tot WRM-T Trekkerinstructeur er uit ziet als je geen vrijstellingen krijgt. Kies je liever voor de internetopleiding, klik dan hier.

 • [24/04/2015] Wanted: enthousiaste boekhoudkundig medewerker (20-24 u p/w)

  Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega. Misschien ben jij dat wel?

 • [10/04/2015] 'Ik was bang dat ik mijn demonstratie zou verknoeien'

  De opleiding tot rij-instructeur aan De VerkeersAcademie zit er voor Suzanne Bakker op. Wij volgen de jonge instructrice in opleiding al enige tijd en op 1 april - nee dat was geen grapje - ging zij op examen. Het laatste examen tot rij-instructeur B. “Hoewel ik goed voorbereid was, had ik voor het examen behoorlijk last van mijn zenuwen”, vertelt ze op RijschoolVandaag.nl.

 • [30/03/2015] Bijscholing autisme en ADHD ook in België

  Spectrum Brabant - het centrum voor zorg en onderwijs - geeft al enige tijd praktijkbegeleiding aan Nederlandse instructeurs op het gebied van ADHD en autisme. Maar vanaf juni zal het centrum zich ook gaan richten op de internationale markt. Hasselt en Antwerpen zullen als eerste worden aangedaan. De lessen worden, net als in Nederland, verzorgd door De VerkeersAcademie.

 • [28/03/2015] Opleiding WRM-T Trekkerinstructeur bij De VerkeersAcademie

  De VerkeersAcademie start in mei met de opleiding WRM-T Trekkerinstructeur. Dat doet het bedrijf, omdat vanaf 1 juli het trekkerrijbewijs in Nederland verplicht is voor het besturen van een landbouw- of bosbouwtrekker op de openbare weg. Door deze wetswijziging zijn veel nieuwe trekkerinstructeurs nodig, zo meldt nieuwssite RijschoolVandaag.nl

 • [28/03/2015] ‘Als ik geslaagd ben ga ik gelijk als rijinstructeur aan het werk’

  Al enige tijd volgt nieuwssite RijschoolVandaag.nl Suzanne Bakker van de dagopleiding van De VerkeersAcademie in Amsterdam. Inmiddels heeft zij haar stage afgerond en haar stageportfolio mét examenvraag ingeleverd. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad. De stage-uren vlogen voorbij.”

 • [24/03/2015] Site om te kiezen voor een rijschool voor een leerling met autisme en ADHD

  Te vaak krijgen leerlingen met autisme of ADHD te maken met een rij-instructeur die niet weet hoe hij met deze speciale doelgroep om moet gaan. Met alle gevolgen van dien: gefrustreerde ouders en leerlingen. En de vraag hoe nu verder?

   

 • [03/03/2015] Zaterdagopleiding Amsterdam volledig geslaagd voor fase 2

  De examens van fase 2 van de rijinstructeursopleiding worden als moeilijk ervaren. Nu scoren de kandidaten van De VerkeersAcademie al als besten van Nederland. Maar de zaterdagopleiding van Amsterdam spant de kroon.

 • [26/02/2015] Per 1 mei drie nieuwe bijscholingsonderwerpen

  Bijscholing op hoog niveau. Bijscholing waar je tenminste echt wat leert. Praktijkgericht. Dát staat bij De VerkeersAcademie voorop. Met ingang van 1 mei verzorgen wij 3 nieuwe bijscholingscursussen.

 • [26/02/2015] Stage rij-instructeur: ‘Het is wel wennen om voorin te zitten’

  De periode van stage is aangebroken voor de leerlingen van de dagopleiding van De VerkeersAcademie in Amsterdam. Het echte lesgeven is voor velen eindelijk begonnen. Leuk, maar toch ook spannend, zo blijkt. “Het is wel even wennen hoor om voorin te zitten”, zo zegt Suzanne Bakker, een van de leerlingen die wij al enige tijd volgen op de nieuwssite voor rijscholen, RijschoolVandaag.nl

 • [19/02/2015] NLP voor rij-instructeurs bij De VerkeersAcademie

  Communicatie is overal. Thuis, in de supermarkt, op het werk, maar zeker ook
  in het verkeer. Wat communiceer je eigenlijk in het verkeer als je met je auto 30
  centimeter naar rechts gaat? En wat communiceer je als rij-instructeur op de
  snelweg als je je knie naar rechts beweegt? “Het zijn vaak maar kleine dingen
  waar we ons niet bewust van zijn, maar ze zijn wel ontzettend belangrijk”, zo
  zegt Bernard Elshout, trainer bij De VerkeersAcademie.

 • [18/02/2015] Extra klas voor bijscholing "Het RVV" in Best

  De verplichte bijscholing voor rij-instructeurs wordt door de meeste rijscholen als zinvol ervaren. Door de bijscholing blijf je bij op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen. Niet alleen op het gebied van rijangst of coaching. Ook het RVV. En laten daar dit jaar veel wijzigingen in plaatsvinden.

 • [13/02/2015] Reportage: Dagopleiding De VerkeersAcademie mag op stage

  Begin november ging de dagopleiding van De VerkeersAcademie in Amsterdam van start. Inmiddels ongeveer vier maanden later hebben de meeste leerlingen de examens van fase 1 en fase 2 behaald. “Ik heb mijn examens gehaald door veel met de stof bezig te zijn”, aldus Suzanne Bakker uit Den Helder. De leerlingen mogen nu van start met fase 3: de stage.

 • [05/02/2015] Extra bijscholing Faalangstinstructeur gepland op 13 maart.

  De bijscholinjg Faalangstinstructeur is erg populair. Ook vandaag verzorgen we twee van deze bijscholingen in Amsterdam en in Drachten. Op 20 maart staat deze bijscholing ook gepland in Nieuwegein en die zit vol. Reden om eene xtra bijscholing in te plannen.

 • [12/01/2015] Trekkerrijbewijs vanaf 1 juli 2015 verplicht

  Trekkerrijbewijs vanaf 1 juli 2015 verplicht. De VerkeersAcademie biedt de instructeursopleiding WRM-T aan. Als u rijlessen voor het trekkerrijbewijs wilt gaan verzorgen neemt u dan contact op met De VerkeersAcademie.

  Lees hieronder meer

 • [05/12/2014] Vestiging Zwolle betrekt nieuwe locatie op hetzelfde adres

  Onze vestiging in Zwolle is per 1 januari 2015 te vinden op de begane grond van het pand aan de Schrevenweg 3 in Zwolle.

   

 • [01/12/2014] Lesautolease.nl: altijd de juiste lesauto

  Lesautolease.nl is gespecialiseerd in het leasen van lesvoertuigen. Van de sportieve Fiat Punto tot de zuinige Opel Corsa ecoFLEX: u least eenvoudig de lesauto van uw keuze. Of u nu op zoek bent naar meer flexibiliteit of een manier om uw kosten te spreiden… Lesautolease.nl neemt u alle zorgen uit handen!

 • [01/12/2014] Dation: de betrouwbare leverancier van rijschoolsoftware

  Dation is de toonaangevende leverancier van planning en administratiesoftware voor de rijschoolbranche. Hun doel is dan ook om het runnen van uw rijschool en werkprocessen te vereenvoudigen, leuker en zelfs succesvoller te maken. Zij willen niet alleen goede software én goede ondersteuning bieden, zij willen een belangrijke bijdrage leveren aan het succes en de groei van uw rijschool! 

 • [28/11/2014] Examens taxichauffeur zonder opleider praktisch onhaalbaar

  Uit publicaties van het CBR blijkt dat het voor aankomende taxichauffeurs bijna onmogelijk is om zonder een opleider te slagen voor de taxi-examens.

 • [25/11/2014] Geen CAO in rijschoolbranche

  Wij krijgen veel vragen van mensen die rij-instructeur willen worden. Daarbij zit regelmatig de vraag: "Wat verdient een rij-instructeur?"

 • [22/11/2014] De VerkeersAcademie alweer 12,5 jaar terug in Best

  De VerkeersAcademie is vandaag precies 12,5 jaar terug in Best. Op 22 mei 2002 startte daar de dagopleiding. De feestelijke opening van het pand aan de Industrieweg 171 werd gedaan door de toenmalige directeur van Veilig Verkeer Nederland, Joop Goos.

  In 2004 verhuisden we van Industrieweg 171 naar nummer 71, waar een periode daarvoor ook al instructeursopleidingen werden verzorgd.

 • [21/11/2014] Unieke manier van opleiden leidt tot nog betere resultaten

  In september introduceerden we een unieke manier van opleiden. Nu de eerste examens achter de rug zijn, kunnen we tevreden constateren dat de examenresultaten weer beter zijn dan een jaar eerder.

   

 • [05/11/2014] Reportage over opleiding tot rij-instructeur in Amsterdam

  RijschoolVandaag.nl maakt een reportage over de dagopleiding van De VerkeersAcademie in Amsterdam.

 • [01/11/2014] Maar liefst twee jubilarissen

  Precies vandaag hebben we twee jubilarissen bij De VerkeersAcademie

 • [02/10/2014] Unieke manier van opleiden in beeld

  Onze nieuwe manier van opleiden is uniek in Nederland. Nergens krijg je apps, de rijlessimulator, Rijopleiding in Stappen, online lesmateriaal, tientallen clips, duizenden oefenvragen en zoveel toetsen. Allemaal dankzij deze overcomplete opleiding tot rij-instructeur / rijschoolondernemer.

 • [25/09/2014] Unieke manier van opleiden

  Met ingang van de opleidingen van september / oktober 2014 introduceren wij een nieuwe manier van opleiden.

   

 • [08/09/2014] Nationale Rijschoolbeurs goed ontvangen

  Op zondag 7 september vond de eerste editie van De Nationale Rijschoolbeurs plaats. Meer dan 1200 bezoekers, 19 leveranciers, interessante workshops, een gezellig terras zorgden voor een ontspannen beurs in de zon.

 • [13/08/2014] De VerkeersAcademie: CBR-certificering e-learning en blended learning

  Hoger slagingspercentage + verbeterde verkeersveiligheid

   

  Rijbewijsleerlingen hebben 40 procent méér kans om te slagen voor hun rijbewijs bij rij-instructeurs die werken volgens RIS (Rijopleiding in Stappen). Daarnaast blijkt dat weggebruikers die hun rijbewijs hebben gehaald volgens de RIS-methode minder vaak betrokken zijn bij verkeersongevallen. Daarmee draagt RIS belangrijk bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid.

   

  Deze resultaten blijken uit onderzoek van het CBR. De VerkeersAcademie – het opleidingsinstituut voor rij-instructeurs – heeft haar nu ook haar online opleidingsprogramma volledig aangepast en levert uitsluitend RIS rij-instructeurs af.

   

  Sinds 2010 was het klassikale lesprogramma van De VerkeersAcademie aangepast. In dat jaar zijn ook alle docenten van De VerkeersAcademie opgeleid tot RIS-docent, het hoogste niveau dat binnen de RIS te behalen is.

   

  De VerkeersAcademie werkt op het gebied van e-learning samen met OnlineStuderen.com, ontwikkelaar en uitgever van diverse opleidingsprogramma’s via internet en blended learning.

 • [06/06/2014] Herkeuring rijbewijs om autisme vervalt

  Mensen met autisme hoeven zich niet meer te laten keuren als ze hun rijbewijs willen verlengen. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) kondigde donderdag aan dat zij het advies van de Gezondheidsraad volgt om voor deze groep de standaard periodieke herkeuring te laten vervallen. Dit is belangrijk nieuws voor de rij-instructeurs die dankzij onze opleiding erkend zijn om les te kunnen geven aan mensen aan een gedragsstoornis zoals autisme en AD(H)D.

 • [06/06/2014] De VerkeersAcademie komt tegemoet aan roep om meer ondernemerschap vanuit rijschoolbranche

  De VerkeersAcademie verzorgt nieuwe commerciële trainingen. In samenwerking met de Stairways Groep verzorgt De VerkeersAcademie de training 'Haal mëër uit uit je klant!' Deze training is speciaal ontwikkeld voor rijschoolhouders en medewerkers die contact hebben met (potentiële) leerlingen. Het doel is om met behulp van de training omzetten te vergroten. Omzetstijgingen van meer dan 20% zijn gëën uitzondering, aldus Astrid

 • [06/06/2014] De VerkeersAcademie op BNR

  Rijscholen zijn niet allemaal betrouwbaar. Dat zegt althans de Partij van de Arbeid en dus moet de controle op die rijscholen omhoog. Maar is die kritiek wel terecht? BNR vraagt het aan Gijs Kantelberg, directeur van De VerkeersAcademie.

 • [06/06/2014] Als enige opleider erkend door Bovag

  Sinds 2014 is De VerkeersAcademie als enige opleider erkend als Partner in Business door de Bovag.

 • [06/06/2014] De VerkeersAcademie (weer) op TV

  7-1-2014 Redacteuren van verschillende omroepen en TV-stations weten vaak de weg naar De VerkeersAcademie. Zo waren we in 2013 te zien of te horen op RTL5, BNR en Omroep Brabant. Lees verder om een item te zien van RTL4 over De VerkeersAcademie.

 • [31/12/2013] Als enige erkend voor 6 nieuwe bijscholingen.

  Alleen De VerkeersAcademie mag lesgeven in het kader van mensen met een medische of lichamelijke beperking.
 • [31/12/2013] Eerste opleiding tot Rijangstinstructeur van start

  De primeur is voor De VerkeersAcademie.
 • [31/12/2013] Film: Rij-instructeur of taxichauffeur ook een mooi beroep voor 50+

  De VerkeersAcademie en Connexxion hebben samen met ouderenorganisaties meegewerkt aan een film over de positieve kanten van werken met 50+-ers. Lees hieronder verder om de clip te bekijken.
 • [24/09/2013] Nooit te oud om te leren

  Tachtigjarige rij-instructeur gaat voor 5 jaar verlenging van zijn lesbevoegdheid

 • [25/02/2013] Eerste rijschoolhouders op weg naar erkenning autisme en AD(H)D

  Op 9 en 22 februari zijn in Nieuwegein de eerste rij-instructeurs en rijschoolhouders gestart met de opleiding Autisme en AD(H)D in de rijopleiding.
 • [01/02/2013] Exclusief: opleiding tot erkend rij-instructeur voor mensen met autisme of AD(H)D

  Met ingang van 1 februari bestaat voor rij-instructeurs de mogelijkheid om een opleiding te volgen die leidt tot de kwalificatie van "Erkend Rij-instructeur voor autisme en AD(H)D. De VerkeersAcademie is in deze een samenwerking aangegaan met Spectrum Nederland.
 • [18/12/2012] Je Nederlandse instructeurspas ook te gebruiken in Belgie

  Er zijn volop mogelijkheden om als Nederlandse rij-instructeur les te geven in Belgie. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden.
 • [13/11/2012] WRM erkenning voor Rijles en Autisme

  Samenwerking Spectrum Brabant en De VerkeersAcademie
 • [31/10/2012] Rijschoolbranche ziet sterke toename leerlingen

  Stijging loopt op tot wel 26%
 • [12/10/2012] Ambassadeur VerkeersVeiligheid Unesco bij De VerkeersAcademie

  De ambassadeur van de VN bracht 10 oktober een bezoekje aan De VerkeersAcademie om zich te orienteren hoe de verkeersveiligheid verbeterd kan worden.

 • [12/10/2012] Derde Europese Rijbewijsrichtlijn in de bijscholing

  Tijdens de bijscholing RVV gaan wij voor rij-instructeurs verder dan de opleiding. We gaan tevens in op de actualiteit.
 • [12/10/2012] Nieuw boekje "Handelingsanalyse" is uit

  Handig formaat en ideaal voor elke rijles.

 • [12/10/2012] Nieuwe bijscholingsonderwerpen per 1 februari 2013

  Na de opleiding tot rij-instructeur volgt een verplichte bijscholingscyclus voor iedere rij-instructeur. Als meest professionele rijinstructeursopleiding van Nederland biedt De VerkeersAcademie deze bijscholing aan.

 • [26/09/2012] Slagingspercentages De VerkeersAcademie blijven stijgen

  Tegen de landelijke trend in stijgen de slagingspercentages van onze opleiding tot rij-instructeur. Hieronder het meest actuele overzicht.
 • [31/08/2012] De VerkeersAcademie weer minimaal 3 jaar ISO-gecertificeerd.

  Als enig opleidingsinstituut in haar sector
 • [06/08/2012] Nu studeren, over een jaar betalen

  De VerkeersAcademie kan u een unieke aanbieding doen. Als u nu gaat studeren, hoeft u pas over een jaar te betalen. Kostenloos!
 • [26/06/2012] Volop vacatures voor rij-instructeur

  Dagelijks ontvangen wij vacaturs voor rij-instructeur. De afgelopen week zelfs meer dan 10. Dat betekent volop kansen voor wie de opleiding tot rij-instructeur volgt bij De VerkeersAcademie. Lees hieronder meer.
 • [18/06/2012] Subsidiekantoor vraagt faillissement aan

  SOG, uitvoerder voor ESF-regelingen in de rijschoolbranche heeft maandag 18 juni gemeld, dat ze faillissement aan gaan vragen. Wat voor gevolgen heeft dit voor onze cursisten?
 • [15/03/2012] Op veler verzoek: avondopleiding taxichauffeur

  Wij hebben als academie al vele duizenden taxichauffeurs succesvol opgeleid. Zij volgden allemaal een dagopleiding. De laatste tijd krijgen we ook veel vraag naar een avondopleiding voor taxichauffeurs. Aan dat verzoek geven wij graag gehoor!
 • [10/02/2012] Subsidieregeling nadert zijn einde

  Rijinstructeurs die aan een bijscholing of vervolgopleiding binnen hun vakgebied denken, kunnen nog een half jaar van de gelegenheid gebruik maken om dit met ESF-subsidie te realiseren.
 • [08/02/2012] Eerste klas Blended Learning helemaal geslaagd!

  De eerste klas die via de Blended Learning methode de opleiding tot rij-instructeur volgt heeft onlangs examen gedaan.
 • [31/01/2012] De VerkeersAcademie steunt Alpe d'Huzes

  Een van de meest slopende ziektes is kanker. Iedereen krijgt er direct of indirect mee te maken. Hoe meer geld bijeen gebracht kan worden voor onderzoek naar de bestrijding van deze ziekte, hoe beter. Een groots initiatief is het sportieve evenement Alpe d'Huzes. Hun opbrengst gaat volledig naar het KWF.
 • [24/11/2011] Taskforce aan de slag

  Om ons lesmateriaal continu te verbeteren hebben we een taskforce samengesteld met drie grote namen uit de rijschoolbranche.
 • [28/10/2011] Nieuwe huisstijl voor OnlineStuderen.com

  OnlineStuderen.com heeft een nieuw gezicht gekregen. De website is nu nóg gebruikersvriendelijker geworden. Ook zorgt de nieuwe huisstijl voor een frisse uitstraling.
 • [15/10/2011] Cursus 2todrive, begeleid rijden start 30 november

  Op 29 november start de eerste cursus voor rijinstructeurs in het kader van 2todrive. Liever hadden we dat eerder gedaan, maar vanwege administratieve procedures bij het IBKI kan dat niet.
 • [13/10/2011] Proef begeleid rijden, 2todrive start 1 november

  Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) geeft op 1 november het startschot voor 2toDrive. Vanaf deze datum kunnen jongeren vanaf hun 17e verjaardag praktijkexamen voor hun rijbewijs afleggen. Als ze slagen kunnen ze tot hun 18de onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen. Bij de officiële aftrap van het experiment door de minister volgen 10 jongeren hun eerste 2toDrive-rijles.
 • [05/10/2011] Eigen weblog OnlineStuderen.com

  Vandaag is ons weblog gelanceerd. Hierop worden nieuwsberichten gepubliceerd en is ruimte voor discussie.
 • [01/07/2011] Volg De VerkeersAcademie op Twitter

  Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen bij De VerkeersAcademie? Volg ons dan op Twitter.
 • [03/06/2011] Blended Learning: de moderne manier van studeren

  De VerkeersAcademie start dus een vestiging in Amsterdam. De zaterdagopleiding tot rij-instructeur wordt daar via de moderne manier van Blended Learning aangeboden. Maar wat is nu Blended Learning?
 • [03/06/2011] De VerkeersAcademie opent haar deuren in Amsterdam

  De VerkeersAcademie start in oktober met haar opleidingen in Amsterdam.
 • [02/06/2011] Rijles op je 16e, rijbewijs op je 17e

  Jongeren kunnen straks vanaf hun 17de hun rijbewijs halen. Tot hun 18de mogen ze alleen onder begeleiding van een coach rijden.Deze proef levert veel extra werk op voor de rijschoolbranche.
 • [13/05/2011] Hou ons in de gaten!

  De VerkeersAcademie biedt de compleetste opleiding tot rij-instructeur. Extra's als rijschoolmarketing, de uitstekende lesmethode Rij-opleiding in Stappen, de rijlessimulator, examentrainingen en gratis extra lessen zijn in onze cursus opgenomen. Nu gaan we weer iets vernieuwends toevoegen aan ons opleidingsprogramma.
 • [13/05/2011] Nieuwsbericht over onze e-learning programma's

  De VerkeersAcademie biedt online beroepsopleidingen aan instructeurs en ondernemers in het personen- en goederenvervoer. De organisatie is sinds de start gericht op kwaliteit en betrouwbaarheid. De opleidingen zijn praktijkgericht en innovatief. Mede-oprichter en directeur van de divisie OnlineStuderen.com Harm Barteling vertelt hoe De VerkeersAcademie de e-learning omgeving liet ontwikkelen.
 • [09/05/2011] Opleider failliet. Kunnen wij helpen?

  Beste cursist van Compact Opleidingen (een deel van het management en personeel is nu werkzaam bij de OTOacademie),
 • [07/04/2011] De VerkeersAcademie steekt helpende hand uit naar gedupeerden van Compact Opleidingen

  Op zoek naar een oplossing voor de ontstane problemen vanwege het op handen zijnde faillissement van Compact Opleidingen, nemen gedupeerde cursisten contact op met De VerkeersAcademie. Wij bieden iedere teleurgestelde cursist van Compact Opleidingen een passende oplossing.
 • [31/03/2011] De VerkeersAcademie voorlopig gecertificeerde opleider SOOB

  VTL heeft een certificeringsregeling voor (bedrijfs) opleiders in transport & logistiek ontwikkeld. Deze certificeringsregeling geldt sinds 1 maart 2011. De certificeringsregeling voor (bedrijfs)opleiders is ontwikkeld voor opleiders die SOOB-subsidie willen aanbieden aan bedrijven. Hierdoor kunt u bij SOOB subsidie aanvragen op onze opleiding tot (inter)nationaal transportondernemer.
 • [18/03/2011] Begeleid rijden (2todrive) zorgt voor tekort aan rij-instructeurs

  Op 1 november 2011 gaat een proef van start onder de naam 2todrive. De proef maakt het mogelijk dat leerlingen kunnen beginnen met rijles zodra ze 16,5 jaar oud zijn.Het ministerie van Infrastructuur en Milieu voorspelt dat dit 25-30% meer leerlingen oplevert de komende jaren. Hierdoor ontstaat een tekort van 2000 tot 2400 rij-instructeurs.
 • [26/02/2011] Praktijkbegeleiding? Wij weten hoe het zit!

  De VerkeersAcademie, het nationale opleidingsinstituut voor rij-instructeurs, beroepschauffeurs en vervoersondernemers, is een nieuwe advertentiecampagne voor de rijschool gestart: Praktijkbegeleiding? De VerkeersAcademie weet hoe het zit.
 • [08/02/2011] Kwaliteit rij-instructeurs daalt door amateuropleiders

  De Vereniging VerkeersVeiligheidsBelangen (VVB) waarschuwt voor een vermindering van de kwaliteit van rij-instructeurs. Omdat er een tekort aan rij-instructeurs is gaan rijscholen steeds vaker zelf mensen opleiden. Maar volgens de vereniging missen rijscholen de kennis en de ervaring om rij-instructeurs goed op te leiden, met alle negatieve gevolgen voor de verkeersveiligheid van dien.
 • [27/01/2011] Diploma-uitreiking RIS-docenten

  De docenten van De VerkeersAcademie die de opleiding tot RIS-docent succesvol hadden afgelegd ontvingen op 18 januari hun diploma.

 • [09/11/2010] Studiegids is vernieuwd

  Vandaag is de volledig vernieuwde studiegids van De VerkeersAcademie verschenen.Er is een hoofdstuk over de rij-instructeursopleiding, een hoofdstuk over taxiopleidingen en ondernemersopleidingen. Tenslotte staan alle internetopleidingen in een apart hoofdstuk.
 • [08/11/2010] Nieuwe lesauto's voor De VerkeersAcademie

  Voor het eerst sinds 12 jaar zijn de lesauto's weer wit. Ook zijn ze voorzien van een totaal nieuwe striping.

 • [26/10/2010] Rij-instructeurs zelf verantwoordelijk voor geldige pas

  Volgens een uitspraak van de Utrechtse rechtbank is de rij-instructeur zelf verantwoordelijk voor het in de gaten houden van de geldigheid van zijn bevoegdheidspas.
 • [25/09/2010] Eerste opleiding volgens RIS-methode gestart

  Zaterdag 25 september is de eerste groep leerling-instructeurs gestart met de opleiding tot rij-instructeur. Zij hebben de primeur door als eerste rij-instructeurs volgens de RIS-methode te worden opgeleid.
 • [23/09/2010] Eerste examens voor docenten

  Voor de zomervakantie zijn de docenten van De VerkeersAcademie gestart met de opleiding tot RIS-docent. Donderdag 23 september legden de eerste docenten een examen af.
 • [24/07/2010] Docenten De VerkeersAcademie in opleiding

  Met ingang van de opleidingen van september 2010 verzorgt De VerkeersAcademie als enige in Nederland de opleiding tot rij-instructeur via de methode Rij-opleiding in Stappen. Dit betekent dat de docenten bijgeschoold moeten worden.
 • [08/06/2010] 40% meer kans op rijbewijs dankzij nieuwe lesmethode De VerkeersAcademie

  Rijbewijsleerlingen hebben 40 procent méér kans om te slagen voor hun rijbewijs bij rij-instructeurs die werken volgens RIS (Rijopleiding in Stappen). Daarnaast blijkt dat weggebruikers die hun rijbewijs hebben gehaald volgens de RIS-methode minder vaak betrokken zijn bij verkeersongevallen. Daarmee draagt RIS belangrijk bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid.
 • [02/06/2010] De VerkeersAcademie wéér vernieuwend

  De VerkeersAcademie integreert de leermethode "Rij-opleiding in Stappen" (RIS) in haar lesprogramma voor rij-instructeurs. Vernieuwend, maar met het oog op de verkeersveiligheid ook véél beter. Leerlingen van onze kandidaten hebben straks 40% meer kans om te slagen voor hun rijbewijs.
 • [02/06/2010] Starring: leerlingen van De VerkeersAcademie

  Postcodeloterij geeft audi's weg in de maand juni. Voor een reclamespot had men 20 goede chauffeurs nodig. Leerlingen van De VerkeersAcademie wilden graag schitteren op TV.

 • [14/04/2010] Uniek: Vrachtautochauffeur worden via internet

  Het lijkt onmogelijk, maar tegenwoordig kan men via internet studeren om vrachtautochauffeur te worden. Onder het mom van "Thuis de theorie en de praktijk om de hoek" kunt u in eigen tijd uw opleiding volgen.
 • [03/04/2010] Groot succes bijscholing `Bromfietsleraar`.

  Een volle klas, inclusief de projectleider ]bromfietspraktijkexamen van het CBR, Jan Jansen, en na afloop enthousiaste reacties.

 • [14/03/2010] Verplichte stage onder de loep

  Sinds 1 juni 2009 moeten alle aankomende rij-instructeurs een verplichte stage doorlopen. Veel opleidingsinstituten lopen daarbij tegen problemen aan. Reden voor de branche om de stage onder de loep te nemen om met verbeteringen te komen.
 • [24/11/2009] Seminar: het bromfietspraktijkexamen

  Op 1 januari 2010 wordt het bromfietspraktijkexamen ingevoerd. Natuurlijk wilt u ook uw markt vergroten. Maar hoe geeft een rij-instructeur 16-jarigen les? En hoe kan men een lesdag een zinvolle invulling geven? De VerkeersAcademie heeft het antwoord.
 • [17/06/2009] Eerste bijscholing voor rij-instructeurs al achter de rug

  Nieuwe bijscholing van kracht. De VerkeersAcademie is er klaar voor en toont dat door de eerste bijscholing van Nederland te verzorgen.