Succesverhaal: Joep Fijneman

Een dankbaar beroep en een volle agenda. Dat is de eindstand nadat Joep Fijneman zich succesvol liet omscholen tot rijinstructeur. “Een omscholing tot rijinstructeur met baangarantie. Het klonk als muziek in mijn oren!”

Succesverhaal: Joep Fijneman

Je hebt je carrière een switch gegeven door rijinstructeur te worden, hoe is dat gegaan?

Via de nieuwsbrief van het UWV werd er een omscholingstraject aangeboden tot rijinstructeur bij De VerkeersAcademie in Best. Ik ben mij toen gaan aanmelden voor de informatieavond. Ik heb jarenlang in de chemische industrie gewerkt. Het bedrijf waar ik werkzaam was werd overgenomen en kreeg een reorganisatie waardoor ik op zoek ging naar een andere baan.

Wat motiveerde je om te scholen tot rijinstructeur?

De coronatijd bracht mij weinig goeds wat betreft mijn carrière. Ik stond te springen om een baan en was bereid om mezelf om te scholen naar een functie waar ik nog geen ervaring in heb. Het vroeg om een creatieve kijk op mijn toekomst en een verruiming van mijn blik. Ik was erg geïnteresseerd geworden in de rijbranche nadat ik een informatiebijeenkomst hebt bijgewoond en besloot mij om te scholen tot rijinstructeur.

Hoe heb je de opleiding ervaren en waar keek je naar uit?

Ik keek erg uit naar de praktijkervaring en heb dan ook extra uren gemaakt tijdens mijn stage. De 40 uur die er voor staat vond ik niet voldoende om mezelf goed voor te bereiden om een gedegen rijinstructeur te worden. De leerstof werd op een

Hoe waren je eerste maanden als rijinstructeur?

Vanuit mijn vorige functie ben ik gewend om een leidinggevende rol aan te nemen. Dit kwam goed van pas, omdat ik nu ook een aansturende functie heb. Ik ben gewend met veel verschillende mensen samen te werken en iedereen behandel je op een andere manier. Dat gaat me nu heel goed af en dat is ook hetgeen waar ik energie van krijg!

Welke eigenschappen herken je nog meer terug in je beroep?

Dat met de juiste motivatie en aanpak je iemand verder kan brengen en het vertrouwen kan geven. Mijn agenda zit inmiddels volgepland voor de komende 3 maanden en dat geeft mij een goed gevoel. Een baangarantie klinkt op voorhand overtuigend, maar het blijkt echt een hele vruchtbare baan te zijn met heel veel afwisseling. En dat is geweldig!

Je ook laten omscholen tot rijinstructeur? Bekijk alle informatie op de opleidingspagina!

Naar de opleidingspagina