Succesverhaal: Farlan Huisman

Farlan Huisman (28) behaalde zijn rijinstructeur diploma en bewees daarmee het tegendeel voor zichzelf, maar ook voor zijn omgeving. “Mijn leerlingen nu iets aanleren in plaats van zelf te leren voelt goed, heel goed. Ik ben van ver gekomen en ben trots op waar ik nu sta.”

Succesverhaal: Farlan Huisman

Hoe ben je op het idee gekomen om je om te scholen tot rijinstructeur?

“Vanaf mijn 5e ging ik in de zomer naar Zandvoort waar ik eindeloos veel motors zag. Dit beeld is eigenlijk nooit van mijn netvlies verdwenen en daarmee is eigenlijk mijn droom ontstaan om motorinstructeur te worden. Dat begint natuurlijk met het behalen van mijn categorie B opleiding.”

Het tegendeel bewijzen

“Ik kom uit een gezin waar de lat niet echt hoog gelegd werd voor mij. Dat zorgde eigenlijk voor een belemmering in mijn carrière qua mindset. Zo ben ik zoals veel jongeren begonnen als vakkenvuller en eindigde ik in de horeca. Een leuke branche en heel erg afwisselend. Maar ik had grotere dromen die ik wilde najagen en mensen het tegendeel bewijzen.”

Grote jongens dromen

Op zijn 28e hakte Farlan de knoop door en meldde hij zich aan voor de rijinstructeur opleiding in Delft. “Het UWV bood veel steun en hielp mij met de financiering en coaching om de juiste opleider te vinden. Uiteindelijk kwam ik samen met mijn studiecoach uit bij De VerkeersAcademie en had ik een intakegesprek met Gijs Kantelberg. Het was het een goed gesprek en er was een duidelijke match.”

Terug de schoolbanken in

Farlan stond aan het begin van een nieuw avontuur en stortte zich vol enthousiasme in de eerste fase van de opleiding. “Theorie, heel veel theorie! Het was pittig maar ik worstelde mezelf er goed doorheen. Het RVV was vooral veel stampwerk. De online leeromgeving was fijn. Vooral de memotrainer, die heb ik veel gebruikt voor de voorbereiding van mijn examen.” Uiteindelijk slaagde Farlan erin om zichzelf succesvol te laten omscholen tot rijinstructeur. Iets om heel erg trots op te zijn.

De beste rijschool van de bollenstreek

Farlan liep stage bij Autorijschool Correct in Katwijk en maakte van zijn stage zijn nieuwe werkgever. “Al snel lieten ze blijken dat ze ook geïnteresseerd zijn in mij als motorinstructeur en ik in de toekomst dus misschien wel motorrijles mag gaan geven. Maar eerst ga ik mij lekker focussen op het geven van autorijles. Mijn eerste weken als rijinstructeur zitten er inmiddels op en het bevalt me heel goed. Ik ben nu niet meer de leerling, maar ik mag anderen nu iets leren. En dat is geweldig!”