Eigen rijder worden? NIWO opleiding / Transportondernemer

Vanochtend ontvingen we bericht vanuit het CBR dat ze voorlopig geen digitale examens meer afnemen voor een tweetal modules die nodig zijn voor het verkrijgen van een NIWO vergunning.

Problemen met iTEC
Het CBR ervaart momenteel binnen iTEC organisatorische en systeemtechnische problemen bij het verwerken van de examens met open vragen van de modules: Financieel Management en Calculatie. Om deze reden heeft de organisatie besloten om voorlopig weer terug te gaan naar het schriftelijk afnemen van de examens voor deze twee modules. Dit houdt in dat er vanaf januari tot en met juni 2017 voor deze twee modules weer schriftelijke sessies gepland worden. Het CBR hoopt het probleem medio 2017 weer opgelost te hebben.

Locaties
De volgende 5 locaties worden hiervoor ingezet:

Innovam Zwolle, Schrevenweg 19, 8024 HB Zwolle
CBR Dordrecht, Egstraat 4, 3319 LA Dordrecht
Examencentrum CCV, De Vechtsebanen (Ingang KNSB) Mississippidreef 151, 3565 CE Utrecht
Examencentrum CCV, Motel Nobis, Nobis 1, 5721 VA Asten
Aristo Amsterdam, Teleportboulevard 100, 1043 EJ Amsterdam
Rekenmachines
Bij de schriftelijke examens op deze vijf locaties krijgen de kandidaten de oude (eenvoudige) rekenmachines uitgedeeld.

Inplannen examens NIWO vergunning
De wijze van reserveren, betalen en dergelijk blijft voor toekomstige transportondernemers gewoon mogelijk via Mijn.CBR.nl. Dit is dus hetzelfde als voor de andere vakken die wel onder iTEC (digitaal) worden afgenomen.

Transportondernemer worden
Het starten van je eigen transportonderneming is niet zomaar een stap. Dat vraagt om een goede voorbereiding en de benodigde kennis. Wij helpen je daar graag bij. Als je bij ons je NIWO vergunning haalt ben je ook nog eens direct internationaal bevoegd. In onze opleiding tot transportondernemer komen alle facetten van de bedrijfsvoering aan bod. De opleiding omvat de volgende modules:

Bedrijfsmanagement;
Personeelsmanagement;
Calculatie;
Financieel management;
Wegvervoer goederen.
Startdata
We starten in 2017 met de NIWO-opleiding tot transportondernemer op onderstaande data:

Amsterdam – Best – Nieuwegein – Zwolle
Dagopleiding Woensdag 18 januari 09:00 – 16:00 uur 3 maanden
Zaterdagopleiding Zaterdag 14 januari 09:00 – 16:00 uur 3 maanden
Online studeren Meer informatie Vanaf 4 maanden

Meer informatie
Wil je ook graag je NIWO vergunning halen en de opleiding tot transportondernemer bij ons komen volgen, schrijf je dan in. Heb je na het lezen van dit stuk nog vragen? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 030 – 604 25 14 of stuur een mailtje naar info@deverkeersacademie.nl. We staan je graag te woord.