In de media: Opleiding rijinstructeur in trek bij horeca- en winkelpersoneel

Veel media-aandacht naar aanleiding van een onderzoek van De VerkeersAcademie naar de achtergrond van zijinstromers voor de opleiding rijinstructeur. Naar verwachting zullen er in 2023 550 nieuwe rijinstructeurs starten met de opleiding bij De VerkeersAcademie.

In de media: Opleiding rijinstructeur in trek bij horeca- en winkelpersoneel

Zie jij jouw toekomst ook in de rijschoolbranche? Dan is dit het juiste moment! Bekijk onze opleiding tot rijinstructeur.

Bekijk de opleiding

Een recordaantal. Opmerkelijk is te noemen dat het gros van deze zijinstromers afkomstig is uit de horeca , sales en retail. De vraag naar rijinstructeurs neemt toe en bovendien zit een groot deel van de huidige rijinstructeurs tegen hun pensioenleeftijd aan.

NU.nl: “Veel horecapersoneel laat zich omscholen tot rijleraar”

“De opleiding tot rijleraar trekt een groot aantal zijinstromers die eerder in de horeca, sales of in een winkel werkten. Al die zijinstromers zijn zeer welkom, nu de vergrijzing onder rijinstructeurs toeslaat” aldus NU.nl. Gijs Kantelberg, directeur De VerkeersAcademie, bevestigd deze cijfers: “Na corona zijn sommige bedrijven ten onder gegaan aan de schulden. Of de werkdruk in branches is erg hoog. Dat zien wij dan weer terug in de aanmeldingen.”

Ook het RTL Nieuws deed berichtgeving over de onlangs gepubliceerde cijfers

Telegraaf: “Opleiding rijinstructeur is toevluchtsoord voor horeca- en winkelpersoneel”

Maandag 25 september is De Telegraaf in gesprek gegaan met Lowie Haver, student van De VerkeersAcademie categorie B, om zijn motivatie voor een omscholing tot rijinstructeur, te onderbouwen. “Ik zag dat het steeds rustiger werd in de winkel waarin ik hiervoor werkte en ik het daar hoogstwaarschijnlijk niet tot aan mijn pensioen ging volhouden. Ik koos voor een baan met meer baangarantie nu er een enorme vraag is naar rijinstructeurs. Ik wil zometeen in loondienst als ZZP’er. Dan verdien ik meer en kan ik mijn eigen tijd indelen.” Door vergrijzing onder rijinstructeurs is de baanzekerheid na de opleiding erg groot.

Hart van Nederland “Beroep rijinstructeur is booming, honderden rijscholen erbij”

Directeur Gijs Kantelberg van De VerkeersAcademie: “Bij al onze studenten betreft het omscholing, oftewel mensen die een carrièreswitch maken. Uiteraard leiden we ook een enkele tiener of jonge twintiger op, maar je hebt nu eenmaal een rijbewijs nodig om aan de opleiding tot rijinstructeur te beginnen.” In totaal leidt De VerkeersAcademie in 2023 naar verwachting zo’n 550 nieuwe instructeurs op. Dat is bijna de helft van alle nieuwe instructeurs in Nederland. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 40 en 45 jaar. De verwachting is dat vooral de zijinstroom vanuit de retail op korte termijn gaat stijgen.

Lowie Haver (28) werd geïnterviewd door Hart van Nederland en vertelde wat hem motiveerde en wat zijn nieuwe toekomstperspectief gaat zijn als rijschoolondernemer

Opleiding rijinstructeur

Zie jij jouw toekomst ook in de rijschoolbranche? Dit is het juiste moment! Bekijk onze opleiding tot rijinstructeur. Met 6 vestigingen zitten wij altijd bij jou in de buurt. Kies voor een klassikale, blended of online opleiding.

Meer informatie