Eigen rijder worden? Lees er alles over

Wil jij eigen rijder worden? In dit blog lees je er alles over. De voorwaarden, de mogelijkheden en de opleiding. Want eigen rijder worden, is een hele stap.

Eigen rijder worden? Lees er alles over

We gaan het in dit blog dus hebben over “eigen rijder worden”. Want eigen rijder worden is makkelijker gezegd, dan gedaan. Maar bij De VerkeersAcademie hebben we al veel studenten eigen rijder zien worden. Met een beetje inzet van jou, helpt De VerkeersAcademie jou om eigen rijder te worden. We gaan het hebben over de voorwaarden, de mogelijkheden en de opleiding om eigen rijder te worden. We beginnen met de voorwaarden.

Voorwaarden eigen rijder worden
Allereerst moet je als eigen rijder kunnen beschikken over een reële vestiging in Nederland. Dit betekent dat er sprake is van een werkelijke en duurzame vestiging. Zodra de Eurovergunning is verleend, moet je als eigen rijder over minimaal één voertuig beschikken.

Kredietwaardigheid
Ga je eigen rijder worden dan moet je over voldoende financiële middelen beschikken voor een correcte start en voortgang van de onderneming. NIWO gaat uit van een bedrijfskapitaal van minimaal 9.000 euro als je één voertuig inzet plus 5.000 euro voor elk extra voertuig dat je inzet. Dus stel; je heeft drie voertuigen dan is het: 9.000 + 2 x 5.000 = 19.000 euro.

Vakbekwaamheid
Wanneer je eigen rijder bent, ben jij degene, die leiding geeft aan de vervoerswerkzaamheden. Om die reden moet jij vakbekwaam zijn. Dit wordt aangetoond met een erkend vakdiploma Ondernemer beroepsgoederenvervoer over de weg. Voor dit vakdiploma leg je een zestal examens af bij het CBR. De VerkeersAcademie verzorgt in Nederland de opleiding tot eigen rijder.

Betrouwbaarheid
Iedereen die eigen rijder wil worden moet betrouwbaar zijn. Je toont dit aan met een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De VOG mag maximaal twee maanden oud zijn, ten tijde van het indienen van de aanvraag bij de NIWO. Je vraagt de VOG dus pas aan, net voor of net na het behalen van je laatste examen.

Wet Bibob
De NIWO kan een Eurovergunning weigeren of intrekken op basis van een advies van Bureau Bibob. In het Bibob-advies staat of en in welke mate er gevaar bestaat dat de Eurovergunning voor criminele activiteiten wordt of zal worden misbruikt. De NIWO vraagt alleen een Bibob-advies aan, als daar aanleiding toe is.

Inschrijving bij de Kamer van Koophandel
De laatste voorwaarde om eigen rijder te kunnen worden is de leukste. Want dat betekent dat jouw bedrijf is geboren. De onderneming moet in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel ingeschreven staan. De NIWO haalt deze gegevens zelf uit het Handelsregister, een KvK-uittreksel is niet meer nodig.

De mogelijkheden van eigen rijder worden
Veel voorwaarden regel je dus bij de gemeente of via de bank. Maar om aan de voorwaarde van “Vakbekwaamheid” te voldoen, zul je aan de bak moeten. Je zult moeten studeren. En De VerkeersAcademie biedt je maar liefst drie mogelijkheden om eigen rijder te worden.

De zaterdagopleiding “eigen rijder worden”

De zaterdagopleiding “eigen rijder worden” is de eerste mogelijkheid. De naam verklapt het al. Je komt op zaterdagen naar school. Tussen alle zes modules zit een vrije zaterdag. Die kun je gebruiken voor extra studietijd voor je examen.

De dagopleiding “eigen rijder worden”

De dagopleiding “eigen rijder worden” kent dezelfde opzet als de zaterdagopleiding. Alleen dan kom je niet op zaterdagen, maar op een doordeweekse dag naar school. De opleiding duurt ook drie maanden en kent een vrije studiedag voor je examens.

Thuisstudie “eigen rijder worden”

De thuisstudie “eigen rijder worden” is niet een thuisstudie met boeken. De VerkeersAcademie biedt je als enige in Nederland de mogelijkheid om deze opleiding via e-learning te doen. Het voordeel van e-learning vergeleken met boeken zijn:

Je krijgt direct feedback op je oefenvragen
Je persoonlijke coach ziet je vorderingen en kan je extra begeleiden
Je hebt direct contact met je persoonlijke coach via de leeromgeving
Het lesmateriaal is altijd up-to-date, wat met boeken onmogelijk is
Je krijgt uitleg van je virtuele coach bij het maken van rekenopdrachten met video
Leesondersteuning als je moeite hebt met lezen
De memotrainer helpt je met het onthouden van de leerstof door elke dag vragen te sturen naar je telefoon.
Meer over de opleiding “eigen rijder worden” lees je op deze opleidingspagina.

De opleiding eigen rijder worden
Eigen rijder worden betekent examen doen in 6 vakken. Het gaat om de volgende vakken:

Personeelsmanagement
Bedrijfsmanagement
Calculatie
Financieel Management
Wegvervoer Goederen 1 en 2
De examens worden afgenomen door het CBR. En als jij naar school komt en je doet je stukje huiswerk, dan slaag je. Daar helpt De VerkeersAcademie je bij.

Nu met SOOB-subsidie en 855 euro korting!
Altijd al graag transportondernemer willen worden? Dan is dit hét moment! Bij aanmelding voor 1 mei berekenen we voor de hele opleiding geen 2.850 euro maar slechts 1.995 euro. Dat is een korting van maar liefst 30 procent.

Lesmethode Opleidingskosten Examenkosten
Klassikale lessen € 1.995,-** € 780,00
Online studeren € 995,- € 780,00
De opleidingskosten zijn inclusief het online lesmateriaal, boeken en uitreikstukken. De genoemde bedragen zijn vrijgesteld van BTW. Examenkosten worden apart in rekening gebracht.

Maak een afspraak en maak je droom waar
Bel 030-6042514 voor meer informatie of voor een afspraak bij De VerkeersAcademie. Of vul onderstaand antwoordformulier in.