Eigen rijder worden? De voorwaarden

Je wil eigen rijder worden. Maar voldoe je wel aan de voorwaarden om eigen rijder te mogen worden? De VerkeersAcademie zette alle voorwaarden om eigen rijder te worden op een rij voor jou.

Eigen rijder worden? De voorwaarden

We gaan het in dit blog dus hebben over de voorwaarden van “eigen rijder worden”. Want eigen rijder worden is makkelijker gezegd, dan gedaan. Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen en die hebben we voor jou op een rijtje gezet. Kun je aan de voorwaarden voldoen, dan is er niets wat je ervan weerhoudt om de studie te volgen aan De VerkeersAcademie.

Voorwaarden eigen rijder worden
Allereerst moet je als eigen rijder kunnen beschikken over een reële vestiging in Nederland. Dit betekent dat er sprake is van een werkelijke en duurzame vestiging. Zodra de Eurovergunning is verleend, moet je als eigen rijder over minimaal één voertuig beschikken.

Kredietwaardigheid
Ga je eigen rijder worden dan moet je over voldoende financiële middelen beschikken voor een correcte start en voortgang van de onderneming. NIWO gaat uit van een bedrijfskapitaal van minimaal 9.000 euro als je één voertuig inzet plus 5.000 euro voor elk extra voertuig dat je inzet. Dus stel; je heeft drie voertuigen dan is het: 9.000 + 2 x 5.000 = 19.000 euro.

Vakbekwaamheid
Wanneer je eigen rijder bent, ben jij degene, die leiding geeft aan de vervoerswerkzaamheden. Om die reden moet jij vakbekwaam zijn. Dit wordt aangetoond met een erkend vakdiploma Ondernemer beroepsgoederenvervoer over de weg. Voor dit vakdiploma leg je een zestal examens af bij het CBR. De VerkeersAcademie verzorgt in Nederland de opleiding tot eigen rijder.

Betrouwbaarheid
Iedereen die eigen rijder wil worden moet betrouwbaar zijn. Je toont dit aan met een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De VOG mag maximaal twee maanden oud zijn, ten tijde van het indienen van de aanvraag bij de NIWO. Je vraagt de VOG dus pas aan, net voor of net na het behalen van je laatste examen.

Wet Bibob
De NIWO kan een Eurovergunning weigeren of intrekken op basis van een advies van Bureau Bibob. In het Bibob-advies staat of en in welke mate er gevaar bestaat dat de Eurovergunning voor criminele activiteiten wordt of zal worden misbruikt. De NIWO vraagt alleen een Bibob-advies aan, als daar aanleiding toe is.

Inschrijving bij de Kamer van Koophandel
De laatste voorwaarde om eigen rijder te kunnen worden is de leukste. Want dat betekent dat jouw bedrijf is geboren. De onderneming moet in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel ingeschreven staan. De NIWO haalt deze gegevens zelf uit het Handelsregister, een KvK-uittreksel is niet meer nodig.

Nu met 855 euro korting
Meer over de opleiding lees je op de opleidingspagina. Wie zich voor 1 oktober 2019 aanmeldt profiteert van 855 euro korting op de opleiding.

Bel 030-6042514 voor meer informatie. Of vul onderstaand formulier in. Dan nemen wij contact met jou op.