Een Recordjaar voor WRM-Bijscholingen: De Top 5 van 2023

In een jaar dat de normen voor rijinstructie naar een hoger niveau tilde, heeft De VerkeersAcademie, toonaangevend in Nederland voor rijinstructeursopleidingen, een opvallende trend in WRM-bijscholingen vastgesteld. Met een stijging van maar liefst 44% in het aantal bijscholingen ten opzichte van 2022, heeft 2023 de boeken ingegaan als een recordbrekend jaar. Deze groei benadrukt het belang dat rijinstructeurs hechten aan voortdurende professionalisering en aanpassing aan nieuwe technologieën en onderwijsmethoden.

Een Recordjaar voor WRM-Bijscholingen: De Top 5 van 2023

De top 5 WRM-bijscholingen van 2023 biedt een fascinerend inzicht in de richting die de rijinstructeurs in Nederland opgaan. Hier volgt een overzicht:

5. De Rijprocedure: Met de introductie van ADAS in de rijprocedure per 1 januari 2024, is deze bijscholing een must voor instructeurs die up-to-date willen blijven met de laatste wijzigingen. Het toont de bereidheid van instructeurs om zich aan te passen aan de evoluerende rijomgeving.

4. Coaching en Feedback Geven: Deze bijscholing benadrukt het belang van effectieve communicatievaardigheden, essentieel voor het begeleiden en beoordelen van leerling-bestuurders. Het verbeteren van deze vaardigheden draagt bij aan een hogere slagingskans van leerlingen.

3. Opleiding RIS-instructeur: In het licht van het Rapport Roemer en de toekomstige veranderingen in de rijopleiding, hebben veel instructeurs gekozen voor deze vooruitstrevende bijscholing. Het bereidt hen voor op een nieuwe fase in de rijopleiding, die de Rijopleiding in Stappen (RIS) benadrukt.

2. ADAS-instructeur: Deze nieuwe bijscholing heeft een ongekende groei gezien, wat de groeiende rol van rijhulpsystemen in de moderne auto-industrie weerspiegelt. Het is een cruciale ontwikkeling voor instructeurs om de nieuwe generatie bestuurders te onderwijzen over deze technologieën.

1. Het RVV: Ondanks dat het een verplichte bijscholing is, blijft het de basis van alle rijinstructies en is het daarom constant populair onder rijinstructeurs. De noodzaak om up-to-date te blijven met verkeersregels en -regelgeving blijft een prioriteit voor iedere rijinstructeur.

Deze trends wijzen op een sector die zich snel aanpast aan technologische vooruitgang en veranderende onderwijsmethoden. Het benadrukt ook het engagement van rijinstructeurs om hun kennis en vaardigheden te verdiepen, ten gunste van zowel hun professionele ontwikkeling als de veiligheid op de weg.

Voor meer informatie over deze bijscholingen en om je aan te melden, bezoek de bijscholingspagina van De VerkeersAcademie. Zorg dat je voorop blijft lopen in deze dynamische en essentiële sector.

NAAR DE BIJSCHOLINGSPAGINA