Algemene informatie

NLP is een communicatie- en verandermethodiek, die zich bezighoudt met de onbewuste processen die ten grondslag liggen aan onze communicatie.

  • Je leert tijdens deze opleiding waarom je communiceert zoals je communiceert, en waarom je reageert zoals je reageert;
  • Ook krijg je inzichten in die momenten wanneer het níet gaat zoals je wilt, en hoe je hier zelf invloed op hebt;
  • We geven je antwoord op de vraag waarom het de ene rijinstructeur wel lukt om zijn/haar boodschap helder over te brengen en waarom het de ander niet lukt;
  • En hoe maak je als rijinstructeur nou écht contact met de leerling?
  • Je maakt een slag van instructeur naar trainer, omdat je jezelf en de ander leert begrijpen;
  • Na afloop van deze vierdaagse training kun je ervoor kiezen om de vervolgopleiding tot NLP-practitioner te volgen.

De VerkeersAcademie biedt als enige in Nederland de mogelijkheid om een professionele NLP-training te volgen, die meetelt voor vier dagdelen theoriebijscholing. Je hebt dus dubbel voordeel: je communicatieve vaardigheden worden sterk verbeterd én je volgt tegelijk de verplichte bijscholing voor rijinstructeurs. De bijscholingsdagdelen worden genoteerd op de bijscholing “leerlingherkenning en leerlingbegeleiding”.

De docent

De NLP opleiding wordt gedoceerd door Bernard Elshout. Bernard is jarenlang actief geweest in de wereld van rijvaardigheid. Naast 25 jaar rijschoolwerkzaamheden was Bernard jarenlang actief op het circuit. Verder trainde hij hele specifieke groepen, zoals ambulancepersoneel en speciale eenheden van de politie. Inmiddels heeft hij een bedrijf opgericht dat zich specifiek richt op het geven van NLP. Door zijn jarenlange ervaring op het gebied van rijvaardigheid en NLP kan hij als geen ander rijinstructeurs nog betere rijinstructeurs maken.