Leerlingenvervoerder

Een waardevol beroep naast je studie of tijdens je pensioen

Wil jij jezelf nuttig maken voor onze samenleving en daarmee ook nog eens bijverdienen naast je studie of pensioen? Als leerlingenvervoerder zorg je ervoor dat kinderen met een beperking naar school kunnen. Door het tekort aan chauffeurs is dat tegenwoordig helaas niet vanzelfsprekend, terwijl deze functie een perfecte bijbaan is voor studenten en gepensioneerden. Het werk is van groot belang en je tovert er elke dag een lach mee op het gezicht van de kinderen, hun ouders en op je eigen gezicht.

Met het STAP-budget een geheel kosteloze opleiding bij De VerkeersAcademie

Leerlingenvervoerder is echter geen beroep dat iedereen zómaar mag uitvoeren. Alleen een rijbewijs volstaat niet, net zoals je ook niet zomaar taxichauffeur kan worden. In feite ben je als leerlingenvervoerder zelfs een gespecialiseerde taxichauffeur, aangezien je met een kwetsbare doelgroep te maken hebt die afhankelijk is van jou om naar school te kunnen gaan. Doorgaans vindt het vervoer plaats met een personenbusje of met een touringcar en betreft het vaste routes naar speciale scholen, waarvoor een taxibedrijf voor langere tijd is gecontracteerd. Met STAP-budget kun je deze opleiding bij De VerkeersAcadamie nu zelfs helemaal gratis volgen.

100% baangarantie

Het moge duidelijk zijn dat voor het beroep van leerlingenvervoerder ook sociale vaardigheden van groot belang zijn. Vanwege de grote verantwoordelijkheid die je draagt is tevens een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist en in sommige gevallen kan ook een EHBO-diploma gevraagd worden. Dat hangt af van de eisen die de verantwoordelijke gemeente aan de gecontracteerde bedrijven stelt. Lijkt het jou wat om leerlingenvervoerder te worden? Na het afronden van je opleiding bij De VerkeersAcademie kun je zó aan de slag en je draagt daarmee ook nog eens een belangrijk steentje bij aan onze maatschappij!

Lesmethode en startdata

Lesmethode Startdatum Locatie
Klassikale dagopleiding Ma. 30 jan. 2023 Amsterdam
Klassikale dagopleiding Ma. 27 feb. 2023. Nieuwegein
Klassikale dagopleiding Di. 04 apr. 2023. Amsterdam

De kosten voor de leerlingenvervoerder opleiding zijn inclusief het online lesmateriaal, boeken en uitreikstukken. De genoemde bedragen zijn vrijgesteld van BTW. Examenkosten worden apart in rekening gebracht.

Direct inschrijven