Wat verdient een rijinstructeur?

De opleiding tot rijinstructeur volgen is echt een goed idee. Er is een record aan vacatures. Maar wat verdient een rijinstructeur nu precies? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Het rijinstructeur salaris in loondienst ligt tussen de €2200,- en €2560,- bruto per maand (gemiddeld genomen).

Een ervaren rijinstructeur verdient doorgaans meer dan iemand die net begint. Wanneer je een eigen rijschool begint, kun je meer geld verdienen dan in loondienst. Maar als ondernemer kan je inkomen wel wisselen en ben je zelf verantwoordelijk voor bijvoorbeeld je pensioenopbouw en het afdekken van het risico op arbeidsongeschiktheid.

Maar gelet op het tekort aan rijinstructeurs is het nu heel aantrekkelijk om een eigen rijschool te beginnen. Natuurlijk wil je dan ook weten wat een zelfstandige rijinstructeur per maand verdient. Wij vertellen het je in dit artikel.

Salaris rijinstructeur in loondienst

De rijschoolbranche kent geen cao. Iedere rijschool hanteert zijn eigen arbeidsvoorwaarden. Dat betekent ook dat het salaris van een rijinstructeur per rijschool kan verschillen. Een rijinstructeur in loondienst ontvangt bij een werkweek van 40 uur een salaris dat ligt tussen de 2.200 en 2.650 euro bruto per maand. Gelet op de enorme krapte op de arbeidsmarkt voor rijinstructeurs zie je dat het salaris al een aantal jaren snel stijgt. Goed nieuws dus.

Wat verdien je met een eigen rijschool?

Voor een rijschoolondernemer ligt het salaris hoger. Deze rijinstructeur verdient omgerekend al snel 4.400 euro bruto per maand, uitgaande van een lesprijs van 45 euro per uur, 40 uur per week en een VW Polo. Van dit bedrag kun je een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering van afsluiten en een mooi pensioen opbouwen.

Laat je informeren

Wat verdient een franchise rijinstructeur?

Als franchiser loop je het risico minder te verdienen dan een rijinstructeur die in loondienst is bij een rijschool. Hoe dat zit leggen we je uit.

Als je als rijinstructeur besluit om je aan te sluiten bij een franchiseformule, dan moet je namelijk goed letten op het contract dat je ondertekent. Indien je een vast bedrag per maand of zelfs per week moet afdragen dien je waakzaam te zijn. Dit betekent namelijk dat je bij ziekte en tijdens vakanties hoge kosten maakt, terwijl je geen inkomsten hebt. Er zijn voorbeelden van franchiseconstructies, waarbij het belastbare inkomen onder de 1000 euro per maand ligt, terwijl je wel 40 uur aan het lesgeven bent. Daarom kun je je afvragen of je franchise wel nodig hebt als je een rijschool wil beginnen. De marktomstandigheden zijn zo goed, dat je makkelijk en snel zelf een volle agenda hebt.

Zzp rijinstructeur salaris

Je kunt je als ZZP’er ook in laten huren door verschillende rijscholen. Je kunt dan een bedrag vanaf 20 euro per uur declareren, exclusief 21% BTW. Hoe specialistischer je werk, hoe hoger dat bedrag en je verdiensten. Bij bijzondere categorieën kan dat bedrag oplopen tot 45 euro per uur. Exclusief BTW en reiskosten.

Rijinstructeur worden?

Er is volop werk als rijinstructeur of rijschoolondernemer. Kijk maar naar het nieuws rondom de wachttijden voor examens bij het CBR. Om als rijinstructeur aan de bak te gaan, dien je in het bezit te zijn van het instructeursdiploma. Heb je nog geen diploma? Bekijk dan eens onze rijinstructeur opleiding. Bel De VerkeersAcademie voor meer informatie. Onze studentenservice is te bereiken op 030 – 604 25 14 of per mail via info@deverkeersacademie.nl.

Vraag hieronder onze gratis studiegids aan