Mary wisselde haar internationale baan in voor haar eigen rijschool

Ze vloog de hele wereld over voor haar werk in de cosmeticabranche. Ze ontmoette grote namen en dineerde met bekende gezichten, maar voelde zich een nummer in het bedrijf. Mary was het zat en gooide op naar vijftigste het roer om. “Ik vond autorijden altijd al leuk. Nu is het mijn werk.”

Het zat Mary ook niet helemaal lekker dat ze zoveel weg was van huis. “Ik heb ruim 24 jaar gewerkt als international saleswoman voor een groot cosmeticabedrijf. Daarvoor moest ik overal zijn, van Tokio tot LA. Maar daardoor miste ik heel veel van thuis. Ik kon niet naar verjaardagen of op de koffie bij de buurvrouw. Ik heb een mooie woonboerderij en een fijne man, we hebben paarden. Daar wilde ik ook van genieten.”

Structuur

Ze had haar reizen over de wereld voor geen goud willen missen, maar het was tijd voor wat anders. “Ik kon het woord target niet meer horen. Ik miste het menselijke aspect en ik vind autorijden fantastisch, dus ik kwam al snel bij rijinstructeur uit.” Bij De VerkeersAcademie vond ze de juiste opleiding. “Ik was eerst naar een andere opleider gegaan, maar daar was het allemaal zo chaotisch geregeld. Bij De VerkeersAcademie werken ze gestructureerd. Daar moet je eerst op gesprek, en word je niet lukraak in een opleiding gegooid.”

Haar stageplek was al geregeld voordat ze aan de opleiding begon. En toen ze in november 2019 geslaagd was, kon ze daar ook meteen als ZZP’er aan de slag. “Ik wilde graag als zelfstandige werken, want ik wilde mijn eigen rijschool opzetten.” Dat deed Mary dan ook al snel. De rijschool begon net een beetje te lopen, toen het coronavirus roet in het eten gooide.

Corona

“Dat was even zuur.” Maar Mary zou Mary niet zijn als ze daar ook niet een kans in zag. Ze maakte een mooie flyer, deelde die overal uit en nu loopt haar rijschool beter dan ooit tevoren. “Ik heb nu 21 leerlingen bij mijn eigen rijschool en werk nog één dag in de week bij mijn oude stageplek.” Toekomstplannen heeft ze ook genoeg. “Ik zou ook wel willen lesgeven aan nieuwe instructeurs en een theorielokaal opzetten. Nee, ik zit nooit stil.”

Bekijk onze instructeursopleidingen