Cor vindt het leuk om jonge mensen op te leiden

Cor is nu negen jaar rijinstructeur, naast zijn andere baan. Hij werkt in ploegdiensten en had overdag veel tijd over. Daarom besloot hij van zijn hobby zijn beroep te maken en rijinstructeur te worden. En het mooiste is, zijn dochter Willeke nam daar een voorbeeld aan!

“Ik heb altijd in de foodbusiness gewerkt en altijd in ploegdiensten. Nu werk ik als ploegchef bij Agristo, een producent voor voorgebakken friet. Dat doe ik al twaalf jaar.” Cor vind het leuk om jonge mensen op te leiden. “Dat doe ik in dit werk ook en ik wilde dat graag doortrekken als rijinstructeur.”

Veel vrije tijd

In zijn baan als ploegchef heeft hij veel vrije tijd door de week, als iedereen aan het werk is. “Mijn kinderen werden groter en gingen naar school. Ik wilde die tijd toch gaan invullen en de de keuze was snel gemaakt.” Cor volgde daarom de online opleiding bij De VerkeersAcademie. “Het was soms lastig om de discipline op te brengen, om alles af op tijd af te ronden. Er zat niet echt druk achter, dus ik deed er wat langer over dan normaal.” Maar het is hem gelukt en nu werkt hij door de week als rijinstructeur bij zijn eigen rijschool.

Cor vond het opzetten van een eigen bedrijf erg waardevol. “Je leert een hele boel. Je moet naar de KvK, je moet je eigen administratie opzetten. Je ontmoet nieuwe mensen, dat is erg leuk allemaal.” Daarnaast haalt hij ook veel voldoening uit het lesgeven. “Je ziet die jonge mensen gewoon groeien. Je stopt er veel energie in en daar krijg je er zoveel voor terug. Dan slagen ze en is dat is het allemaal waard.”

Dochter Willeke

De laatste twee jaar is Cor extra leerlingen gaan aannemen. “Het werd steeds drukker.” Maar met een reden, want zijn dochter Willeke is ook rijinstructeur geworden en Cor kon daardoor leerlingen overdragen. Ze hebben allebei hun eigen rijschool, met eigen leerlingen, maar rijden onder dezelfde naam. “Ik ben zo trots op haar, dat ze dit is gaan doen. Ze doet het heel goed. Ze staat dicht op de leerlingen, door haar leeftijd, en communiceert ook anders dan dat ik doe. Dat is leuk. We hebben wel redelijk dezelfde lesstijl. Maar dat komt ook omdat we allebei de opleiding bij De VerkeersAcademie hebben gedaan, denk ik.”

Cor noemt lesgeven een ‘uit de hand gelopen hobby’. “En nu ben ik er nog druk mee ook”, lacht hij.

Bekijk onze instructeursopleidingen