terug naar opleidingen

Vakbekwaam worden

De OGS opleiding tot vakbekwame chauffeur heeft een kwalitatief hoog niveau, waarin alle relevante onderwerpen voor het rijden met OGS aan bod komen. Hierbij ligt de nadruk op voorbereiding van de praktijklessen aan de hand van theorie middels zelfstudie, om het daarna zelf toe te passen in de praktijk.

Theorie via e-learning modules

Onze e-learning modules zijn praktisch en interactief. Door veel gebruik te maken van video’s, animaties en vragen met feedback, neem je de leerstof tot je.

Wij bieden de volgende e-learning modules aan:

  • Brancherichtlijnen Politie, Ambulance, Brandweer
  • Richtinggevend kader Bijzondere Verkeersbevoegdheden
  • OGS en de wetten
  • Vrijstelling hulpverleningsvoertuig en voorrangsvoertuig
  • Voertuigbeheersing rem-, stuur,- en bochttechnieken
  • Taal van de weg
  • OGS en ongevallenstatistieken

Praktijk in de auto

In dit onderdeel wordt de opgedane theorie toegepast in de praktijk. De lessen worden verdeeld over meerdere dagdelen. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod: het rijklaar maken van het voertuig, voertuigbeheersingstechnieken, de taal van de weg tijdens normale en OGS-ritten. Met het uiteindelijke doel om op juiste en veilige wijze deel te nemen aan het verkeer. Tijdens de praktijklessen zal er gebruik worden gemaakt van een lescam waarmee de ritten worden opgenomen. Hierdoor kunnen de praktijklessen na afloop extra goed worden geëvalueerd. De praktijklessen worden gegeven door professionals in het werkveld. Zij hebben jarenlange ervaring in het geven van OGS-instructie.

Uniek in dit onderdeel is, dat er ook aandacht wordt besteed aan rijden met spoed, omgaan met druk en je eigen persoonlijke grenzen hierin. Onze docenten kunnen hier aandacht aanbesteden, doordat zij zelf jarenlange ervaring als OGS-chauffeur hebben.

Wij hebben Goud!

Wow! Onze OGS+instructeursopleiding is in de prijzen gevallen. Wij zijn de winnaar van de aNewSpring award 2023 in de categorie ‘Most impactful learning journey’. De internationale vakjury prijst vooral de didactische aanpak. Het gaat om de opleiding tot instructeur voor het rijden met optische en geluidssignalen -waaronder ambulances en brandweerauto’s -, die we in samenwerking met Onlinstuderen.com hebben ontwikkeld.