terug naar opleidingen

Vakbekwaam blijven praktijk

Het uiteindelijke doel van deze opleiding is om op juiste en veilige wijze deel te nemen aan het verkeer.

De praktijklessen worden verdeeld over meerdere dagdelen. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod: het rijklaar maken van het voertuig, voertuigbeheersingstechnieken, de taal van de weg tijdens normale en OGS-ritten. Tijdens de praktijklessen zal er gebruik worden gemaakt van een lescam waarmee de ritten worden opgenomen. Hierdoor kunnen de praktijklessen na afloop extra goed worden geëvalueerd. De praktijklessen worden gegeven door professionals in het werkveld. Zij hebben jarenlange ervaring in het geven van OGS-instructie.

Rijden met spoed, persoonlijke grenzen.

Uniek in deze opleiding is dat er ook aandacht wordt besteed aan rijden met spoed, omgaan met druk en je eigen persoonlijke grenzen hierin. Onze docenten kunnen hier aandacht aanbesteden, doordat zij zelf jarenlange ervaring als OGS-chauffeur hebben.

Wij hebben Goud!

Wow! Onze OGS+instructeursopleiding is in de prijzen gevallen. Wij zijn de winnaar van de aNewSpring award 2023 in de categorie ‘Most impactful learning journey’. De internationale vakjury prijst vooral de didactische aanpak. Het gaat om de opleiding tot instructeur voor het rijden met optische en geluidssignalen -waaronder ambulances en brandweerauto’s -, die we in samenwerking met Onlinstuderen.com hebben ontwikkeld.