Algemene informatie

Om een taxionderneming te starten moet je voldoen aan een tweetal eisen: een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het aanvragen van een Verklaring omtrent Gedrag bij je gemeente. Om vakbekwaam te worden haal je jouw diploma taxiondernemer via De VerkeersAcademie. Ons uitgangspunt is dat jij als student centraal staat. Door het bieden van optimale begeleiding en kwaliteit zorgen wij voor de beste kans om te slagen. De opleiding bestaat uit vijf modules:

  • Financieel management;
  • Calculatie;
  • Bedrijfsmanagement;
  • Personeelsmanagement;
  • Wegvervoer taxi.

Elke module wordt afgesloten met een examen bij CCV. Tijdens de opleiding zullen we veel oefenen. Naast een breed scala aan opleidingen voor taxichauffeurs bieden we ook een ruime keuze aan ondernemersopleidingen.

Wij maken leren leuk

Bij ons leer je met de tablet, laptop of papier. Je ontvangt vooraf de lesstof die we behandelen in de volgende les. Deze bereid je thuis voor. Als je moeite hebt met lezen, kun je de stof voor laten lezen. Tijdens de klassikale lessen toetsen we de lesstof en bespreken we de resultaten. We doen veel praktijkopdrachten, zodat je de geleerde theorie meteen om kunt zetten in de praktijk.

Extra begeleiding

De VerkeersAcademie heeft een speciale lesmethode ontwikkeld. Deze methode is bijzonder geschikt voor mensen die speciale aandacht behoeven. Dat kan zijn omdat men wat lager is opgeleid of omdat het al enige tijd geleden is dat men in de schoolbanken heeft gezeten. Ook is onze manier van lesgeven bijzonder geschikt voor mensen die kampen met moeilijkheden op het gebied van het lezen en spreken van de Nederlandse taal. Bij deze aanpak staat niet alleen het leren centraal. Dankzij de persoonlijke begeleiding wordt ook gewerkt aan zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Gratis extra lessen

Je doet voor elk onderdeel examen op het moment dat jou dat het best uitkomt. De examens bestaan voor een belangrijk deel uit meerkeuzevragen. Mocht je onverhoopt zakken voor een van de vakken, dan word je door ons uitgenodigd om gratis extra lessen te volgen op school. Dit noemen we nou service van de zaak.