opleiding transportplanner wegtransport
Ondernemersopleidingen

Transportplanner Wegtransport

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs

Algemene informatie

Jij denkt na over een opleiding wegtransport? Met het diploma van De VerkeersAcademie heb je een behoorlijk streepje voor op anderen wanneer je gaat solliciteren. De VerkeersAcademie timmert al sinds 1971 aan de weg en staan inmiddels hoog aangeschreven binnen de verkeersbranche. Dankzij onze persoonlijke begeleiding weet je ook zeker dat je gaat slagen voor je examen.

Voor wie?

Onze studenten kiezen de opleiding "Transportplanner" om uiteenlopende redenen. Sommigen zijn vrachtautochauffeur en willen doorgroeien naar de functie transportplanner. Anderen zijn al planner, maar hebben daarvoor nooit een opleiding gevolgd of willen zich verder ontwikkelen.

Baanzekerheid

Na het behalen van je diploma kun je direct van start gaan. Vervoerders hadden nog nooit zoveel vacatures als nu. Transportplanner is door het UWV zelfs uitgeroepen tot kansberoep, een baan waar je kans op werk bovengemiddeld groot is.

Moeite met theorie?

Vaak horen we dat studenten moeite hebben met de theorie. Dat is de reden dat we al onze opleidingen praktijkgericht verzorgen. Zodat we zo min mogelijk in de boeken hoeven te zitten. "Leren door doen" is ons motto. Handen uit de mouwen en samen werken aan praktijkopdrachten.

Dat doe je allemaal onder begeleiding van je eigen mentor. Die mentor geeft de lessen in de klas en die zorgt ook voor begeleiding tijdens het maken van je huiswerk. Dat zorgt er voor dat je opleiding soepel verloopt.

Je lesmateriaal bestaat uit online lesmateriaal met aanvullende readers.

Inhoud opleiding Transportplanner

De opleiding Planner Wegtransport van De VerkeersAcademie onderscheidt zich op verschillende vlakken. Zo nemen we bij elk vak de volgende uitgangspunten: management vaardigheden van jou als planner, milieu-aspecten en ook software-training. Dat maakt de opleiding pratkijkgericht.

Deel 1 bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

• Vrachtbehandeling
• Infrastructuur
• Lading zekeren
• Milieutechniek
• Operationeel leidinggeven

Deel 2 kent onder andere de volgende onderdelen:

• Voorbereiding planning
• Orderbehandeling op de planning
• Routeplanning nationaal en internationaal
• Kostprijsberekening wegvervoer
• Documentenbeheer en transport

Je doet bij De VerkeersAcademie examen in beide onderdelen. Beide examens bestaan uit 15 meerkeuzevragen.

Start 16 november

De opleiding start op zaterdag 16 november. In totaal kom je 10 zaterdagen naar school. De lestijden zijn van 9.00 - 16.00 uur. De studiebelasting  is ongeveer 1 uur per dag.

500 euro korting

De opleidingskosten bedragen € 1995. Start je op 16 november, dan ontvang je maar liefst 500 euro korting. De examenkosten bedragen € 194.

Voor particulieren geldt dat de opleidingskosten fiscaal aftrekbaar zijn. Dat levert al gauw een voordeel op van bijna € 1000.

De opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW.

Wil jij starten met de opleiding? Klik dan hier.

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Deel deze opleiding via sociale media