opleiding transportplanner wegtransport
Ondernemersopleidingen

Transportplanner Wegtransport

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs

Algemene informatie

Jij denkt na over een opleiding wegtransport? Met het diploma van De VerkeersAcademie heb je een behoorlijk streepje voor op anderen wanneer je gaat solliciteren. De VerkeersAcademie timmert al sinds 1971 aan de weg en staan inmiddels hoog aangeschreven binnen de verkeersbranche. Dankzij onze persoonlijke begeleiding weet je ook zeker dat je gaat slagen voor je examen.

Baanzekerheid

Na het behalen van je diploma kun je direct van start gaan. Vervoerders hadden nog nooit zoveel vacatures als nu. Transportplanner is door het UWV zelfs uitgeroepen tot kansberoep, een baan waar je kans op werk bovengemiddeld groot is.

Moeite met theorie?

Vaak horen we dat studenten moeite hebben met de theorie. Dat is de reden dat we al onze opleidingen praktijkgericht verzorgen. Zodat we zo min mogelijk in de boeken hoeven te zitten. "Leren door doen" is ons motto. Handen uit de mouwen en samen werken aan praktijkopdrachten.

Dat doe je allemaal onder begeleiding van je eigen mentor. Die mentor geeft de lessen in de klas en die zorgt ook voor begeleiding tijdens het maken van je huiswerk. Dat zorgt er voor dat je opleiding soepel verloopt.

Inhoud opleiding Transportplanner

De opleiding Planner Wegtransport bestaat uit twee delen:

Deel 1 bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

• Vrachtbehandeling
• Infrastructuur
• Lading zekeren
• Milieutechniek
• Operationeel leidinggeven

Deel 2 kent onder andere de volgende onderdelen:

• Voorbereiding planning
• Orderbehandeling op de planning
• Routeplanning nationaal en internationaal
• Kostprijsberekening wegvervoer
• Documentenbeheer en transport

Je doet examen in beide onderdelen. Beide examens bestaan uit 15 meerkeuzevragen en 5 open vragen in de vorm van praktijkopdrachten.

SOOB-subsidie

De VerkeersAcademie biedt bedrijven de kans beroep te doen op liefst 1000 euro SOOB-subsidie. Neem contact met ons op voor de voorwaarden. Onze collega die er alles over weet is Mariska Kooijman en je kunt haar bereiken via mariska@deverkeersacademie.nl.

Startdata en studieduur

De opleiding start op donderdag 17 mei in Nieuwegein. In totaal kom je 10 donderdagen naar school. De studiebelasting  is ongeveer 10 uur per week.

Investering

De opleidingskosten bedragen € 1995. De examenkosten bedragen € 194.

Voor particulieren geldt dat de opleidingskosten fiscaal aftrekbaar zijn. Dat levert al gauw een voordeel op van € 1000. Bedrijven kunnen € 1000 SOOB-subsidie aanvragen.

De opleidingskosten zijn voor particulieren vrijgesteld van BTW. Voor zakelijke relaties is de opleidingsprijs met 21% belast.

Wil jij donderdag 17 mei starten met de opleiding? Klik dan hier.

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Deel deze opleiding via sociale media