WRM-T certificaat Trekkerrijbewijs trekkerinstructeur
Instructeursopleidingen

Rijinstructeur Trekker WRM-T

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Blended learning Online studeren

Algemene informatie

De VerkeersAcademie verzorgt sinds 1 mei 2015 de opleiding WRM-T Trekkerinstructeur voor diegenen die rijles willen geven voor het behalen van het trekkerrijbewijs. De opleiding is te volgen als blendid learning en als e-learning. Daarnaast verzorgen we de opleiding ook regelmatig in company en op maat gemaakt. We bieden 3 verschillende WRM-T opleidingen aan, te weten:

  • Een basis WRM-T voor wie nog niet in het bezit is van een WRM-certificaat;
  • Een WRM-T voor wie al rijinstructeur is in de categorie A, B, C en/of D;
  • Een WRM-T voor wie al beschikt over een geldig instructeurscertificaat CE.

Inhoud van de opleiding

In onderstaand schema staan de onderdelen van de opleiding. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in drie groepen deelnemers.

  Nog geen rij-instructeur Wel instructeur Instructeur CE
Fase 1A ja ja ja
Fase 1B ja ja ja
Fase 2A ja nee nee
Fase 2B ja nee nee
Fase 3 ja ja nee

Stage

Als je nog geen rijinstructeur bent of niet beschikt over de bevoegdheidspas CE moet je tijdens fase 3 25 uur stage lopen. Daarvan moeten 15 actieve uren worden afgelegd op een oefenterrein en 10 uren op de openbare weg. Je stagementor beschikt over de lesbevoegdheids WRM-T. Als CE-instructeur ben je vrijgesteld van het volgen van een stage. Zodra je fase 1 hebt afgerond, beschik je over je lesbevoegdheid WRM-T.

Wij maken leren leuk

Bij ons leer je met de tablet, laptop of papier. Je ontvangt vooraf de lesstof die we behandelen in de volgende les. Deze bereid je thuis voor. Als je moeite hebt met lezen, kun je de stof voor laten lezen. Tijdens de klassikale lessen toetsen we de lesstof en bespreken we de resultaten. We doen veel praktijkopdrachten, zodat je de geleerde theorie meteen om kunt zetten in de praktijk. Om het leren nog makkelijker en leuker te maken hebben we de unieke VerkeersAcademie app ontwikkeld. Via deze handige app (of per e-mail) ontvang je dagelijks 5 vragen waarmee we je kennis toetsen. Zo blijf je scherp.

Toelatingseisen

Als je nog geen rijinstructeur bent, dan moet je bij het aanvragen van de examens de volgende stukken overleggen:

  • Schooldiploma op LBO/VMBO-niveau of een vergelijkbaar buitenlands diploma
  • Rijbewijs B

Lestijden en startdata

Je kunt starten met de opleiding wanneer je wilt dankzij onze unieke online leeromgeving. Je studeert daarbij onder de persoonlijke begeleiding van een eigen mentor. Voor groepjes vanaf 4 personen starten we een klassikale opleiding. De lessen voor de praktijkmodules fase 1B en fase 3 plannen we samen in op de dagen die jou het best uitkomen. Wil je meer informatie dan kun je ons bereiken op het nummer 030-6042514.

Opleidingskosten

In sommige gevallen bestaan er overheidsregelingen voor studiefinanciering. Eventueel kun je gebruik maken van het Nieuwegein Educatief Krediet, waarmee je op een betrouwbare manier je studie kunt financieren. Dat kan al vanaf € 49,- per maand.

Opleiding Opleidingskosten Examenkosten Duur
Online studeren met vrijstelling fase 2 en fase 3  1490 385 2 maanden
Online studeren met vrijstelling fase 2 2995 835 4 maanden
Online studeren zonder vrijstelling* 3295 1095 5 maanden

* De opleiding kan betaald worden in 9 termijnen van 375 euro. Bij aanvang van de opleiding dienen de eerste twee termijnen voldaan te zijn.

Het examengeld wordt voor aanvang van de opleiding in rekening gebracht. Deelnemers met voldoende rijervaring met een LBT kunnen een aanpassing in het lesprogramma rondom praktijkmodule fase 1.B aanvragen. Hierdoor vallen de opleidingskosten lager uit.

Fiscaal aftrekbaar

Onder bepaalde voorwaarden zijn je studiekosten fiscaal aftrekbaar bij de belastingdienst. In sommige gevallen kun je zelfs tot 52% terugontvangen.

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Deel deze opleiding via sociale media