Klaar voor de toekomst? Word ADAS-instructeur!
Instructeursopleidingen

Rijinstructeur / Rijschoolhouder

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Algemene informatie

Rijinstructeur worden? Met het diploma rijinstructeur / rijschoolhouder van De VerkeersAcademie heb je echt een streepje voor op de rest. Uit gegevens van examenbureau IBKI blijkt dat De VerkeersAcademie het allerhoogste slagingspercentage heeft gehaald. Je kunt de opleiding tot rijinstructeur volgen in Nieuwegein, Best, Zwolle, Amsterdam, Delft en via e-learning. Na het behalen van je diploma kun je direct van start gaan. Met je eigen rijschool of in dienst bij een leuke rijschool bij jou in de buurt. Rijscholen hadden nog nooit zoveel vacatures als nu. We bieden het complete pakket aan opleidingen en bijscholingen. Daardoor bieden we je volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen of aanvullende bevoegdheden halen, zoals motorinstructeur.

Groot tekort aan rijinstructeurs

Er is sprake van topdrukte in de rijschoolbranche. Zeker nu het CBR alleen al tijdens de Coronacrisis maar liefst 300 duizend examens heeft moeten annuleren. Kies je er nu voor om rijinstructeur te worden dan ben je verzekerd van ontzettend leuk en afwisselend werk. We ontvangen dagelijks nieuwe vacatures van de leukste rijscholen uit heel Nederland die op zoek zijn naar rijinstructeurs.

Wij maken leren leuk

Tijdens je studie leer je met de tablet, laptop of papier. Je ontvangt vooraf de lesstof die we behandelen in de volgende les. Deze bereid je thuis voor. Tijdens de klassikale lessen toetsen we de lesstof en bespreken we de resultaten. Om het leren nog makkelijker en leuker te maken hebben we de unieke VerkeersAcademie app ontwikkeld. Via deze handige app  ontvang je dagelijks 5 vragen waarmee we continu je kennis toetsen. Zo zorgen we ervoor dat je scherp blijft en optimaal presteert tijdens je examens.Bekijk hier onze unieke leeromgeving.

Duurzaam, milieubewust en geavanceerd

De VerkeersAcademie blijft graag naar de toekomst kijken. Niet alleen als het gaat om moderne lesmethodes in de vorm van klassikale, blended en e-learning opleidingen, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Daarom is het volledige wagenpark inmiddels vervangen door elektrische Opels Ampera. Ook als het gaat om rijhulpsystemen wil de VerkeersAcademie vooroplopen. Daarom worden alle praktijklessen gedaan in onze nieuwe lesauto's, die boordevol ADAS-systemen zitten. Drive the future!

ADAS verplicht in rijexamen

Binnenkort wordt het gebruik van ADAS verplicht in het rijexamen. De VerkeersAcademie is daar nu al klaar voor. Jij leert tijdens je opleiding alles op het gebied van ADAS, zowel in de theorie als in de praktijk als bestuurder en als rijinstructeur. Zodat jij na je opleiding helemaal up-to-date bent opgeleid.

Leren door doen!

De VerkeersAcademie biedt je als enige in Nederland een praktijkgericht onderwijsprogramma. Je maakt veel praktijkopdrachten, waardoor je de geleerde theorie meteen om kunt zetten in de praktijk.

Persoonlijke begeleiding

Bij ons studeer je met intensieve begeleiding en krijg je een persoonlijke mentor toegewezen die je helpt in de klas. Daarnaast staat je mentor ook voor je klaar als je thuis oefent of lessen voorbereidt. Je kunt je hem/haar bij vragen gewoon bellen of mailen. Doordat jouw mentor je persoonlijk kent, weet hij/zij precies waar je mee bezig bent. 

De hoogste slagingspercentages

Al deze extra's en extra begeleiding hebben ertoe geleid, dat De VerkeersAcademie over heel 2019 voor het derde jaar op rij de allerhoogste slagingspercentages heeft gehaald. Het enige onafhankelijke vakblad Rij-instructie noemde dat een "uitzonderlijke prestatie om als grootste opleider ook als beste uit de bus te komen." Daar zijn we enorm trots op. Net zoals onze klantwaardering van 9,0. Vergelijk hier onze percentages met die van alle andere erkende opleiders.

Rijlessimulator

Tot slot zijn wij de enige opleider voor rijscholen in Nederland die beschikken over een rijlessimulator. Hiermee kun je wanneer je kiest voor de klassikale opleiding praktijkgericht oefenen met lesgeven, zelfs als je dit nog niet op de openbare weg mag doen. Dit vergroot je slagingskans aanzienlijk. En dat is natuurlijk wat we willen: dat je in één keer slaagt! 

Rijopleiding in Stappen

Omdat wij enkel het beste willen voor onze studenten hebben we de Rijopleiding In Stappen (RIS) standaard opgenomen in ons basisopleiding voor rijinstructeurs. Met deze moderne rijopleiding, ontwikkeld door het CBR, wordt als uitgangspount genomen voor het nieuwe rijexamen. Daarmee kun je straks jouw leerlingen nog beter voorbereiden op deelname aan het verkeer en ben je al klaar voor het nieuwe rijexamen dat nu ontwikkeld wordt. Klaar voor de toekomst. Een mooi extraatje dat studeren aan De VerkeersAcademie uniek maakt.

LifestyleXperience

Het RTL4-programma LifestyleXperience heeft een reportage gemaakt over De VerkeersAcademie. We zijn hier erg trots op. Je kunt de reportage hieronder terugzien. 

Toelatingseisen

  • Schooldiploma op MAVO of VMBO-GL of TL-niveau of een vergelijkbaar buitenlands diploma 
  • In het bezit van je rijbewijs B
  • Een verklaring omtrent gedrag (vog) verplicht

Geen geldig diploma? Dan vragen we graag een geschiktheidstest voor je aan bij het exameninstituut IBKI. 98% van de deelnemers haalt de test en krijgt daarmee alsnog toegang tot de opleiding.

Lestijden en startdata

Alle klassikale en blended lessen kunnen doorgaan. Onze lokalen zijn dermate ruim dat we de 1,5 meter afstand kunnen garanderen en ook kunnen voldoen aan de eisen die het RIVM stelt.

Nieuwegein
Zaterdagopleiding zaterdag 26 sep 08.30 - 15.00 uur 7 maanden
Avondopleiding dinsdag en donderdag 29 sep 19.00 - 22.00 uur 7 maanden
Dagopleiding dinsdag en donderdag 29 sep 08.30 - 15.00 uur 5 maanden
Blended Learning woensdag 21 okt 08.30 - 15.00 uur 5 maanden
Blended Learning zaterdag 21 nov 08.30 - 15.00 uur 7 maanden
Online studeren Meer informatie        -                     -             Vanaf 4 maanden
Best
Dagopleiding woensdag en vrijdag 30 sep 08.30 - 15.00 uur 5 maanden
Zaterdagopleiding zaterdag 03 okt 08.30 - 15.00 uur 7 maanden
Blended Learning dinsdag 10 nov 08.30 - 15.00 uur 5 maanden
Online studeren Meer informatie       -             -  Vanaf 4 maanden
Amsterdam
Blended Learning donderdag 08 okt 08.30 - 15.00 uur 5 maanden
Blended Learning zaterdag 10 okt 08.30 - 15.00 uur 7 maanden
Online studeren Meer informatie        -                 - Vanaf 4 maanden
Zwolle
Zaterdagopleiding zaterdag 26 sep 08.30 - 15.00 uur 7 maanden
Dagopleiding dinsdag en donderdag 20 okt 08.30 15.00 uur 5 maanden
Blended Learning zaterdag 24 okt 08.30 - 15.00 uur 7 maanden
Blended Learning vrijdag 11 dec 08.30 - 15.00 uur 5 maanden
Online studeren Meer informatie        -             - Vanaf 4 maanden
Delft
Dagopleiding woensdag en vrijdag 14 okt 08.30 - 15.00 uur 5 maanden
Zaterdagopleiding zaterdag 17 okt 08.30 - 15.00 uur 7 maanden
Online studeren Meer informatie        -             - Vanaf 4 maanden
Arnhem        
Dagopleiding woensdag en vrijdag 4 nov 08.30 - 15.00 uur 5 maanden
Zaterdagopleiding zaterdag 7 nov 08.30 - 15.00 uur 7 maanden
Online studeren Meer informatie -              - vanaf 4 maanden
Alkmaar        
Dagopleiding woensdag en vrijdag 08 jul 08.30 - 15.00 uur 5 maanden

Opleidingskosten

De opleidingskosten zijn all-in. Dus al het bovenstaande en ook nog de opleiding rijschoolmarketing, De Startersdag voor Rijscholen, al het lesmateriaal en onze unieke en uitgebreide lesmodule tijdens fase 3. Je komt dus niet voor onverwachte uitgaven te staan. 

Lesmethode Opleidingskosten Maandtermijnen Examenkosten
Online studeren 2995 8x 375 985
Blended learning 3590 10x 359 985
Klassikale opleiding 4680 12x 390 985

Elke opleiding is makkelijk in maandtermijnen te betalen. Betaal je de klassikale opleiding vooruit, dan ontvang je 5% (234 euro) korting. De examenkosten brengen we in rekening zodra we de examens voor jou aanvragen. De RIS-erkenning vraag je na je opleiding aan bij het CBR. Voor deze praktijkbegeleiding berekent het CBR 216 euro.

Fiscaal aftrekbaar en subsidies

Onder bepaalde voorwaarden zijn je studiekosten fiscaal aftrekbaar bij de belastingdienst. In sommige gevallen kun je zelfs tot 52% terugontvangen. Ook bestaan er overheidsregelingen voor studiefinanciering, zoals voor medewerkers van defensie.

Vraag nu de studiegids aan

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Deel deze opleiding via sociale media