Rijlessimulator
Instructeursopleidingen

Rijinstructeur / Rijschoolhouder

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Algemene informatie

Rijinstructeur worden? Met het diploma rijinstructeur / rijschoolhouder van De VerkeersAcademie heb je echt een streepje voor op de rest. Uit gegevens van examenbureau IBKI blijkt dat De VerkeersAcademie het allerhoogste slagingspercentage heeft gehaald. Je kunt de opleiding tot rijinstructeur volgen in Nieuwegein, Best, Zwolle, Amsterdam, Delft en via e-learning. Na het behalen van je diploma kun je direct van start gaan. Met je eigen rijschool of in dienst bij een leuke rijschool bij jou in de buurt. Rijscholen hadden nog nooit zoveel vacatures als nu. We bieden het complete pakket aan opleidingen en bijscholingen. Daardoor bieden we je volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen of aanvullende bevoegdheden halen, zoals motorinstructeur.

Groot tekort aan rijinstructeurs

Er is sprake van topdrukte in de rijschoolbranche. Kies je er nu voor om rijinstructeur te worden dan ben je verzekerd van ontzettend leuk en afwisselend werk. We ontvangen dagelijks nieuwe vacatures van de leukste rijscholen uit heel Nederland die op zoek zijn naar rijinstructeurs.

Wij maken leren leuk

Tijdens je studie leer je met de tablet, laptop of papier. Je ontvangt vooraf de lesstof die we behandelen in de volgende les. Deze bereid je thuis voor. Tijdens de klassikale lessen toetsen we de lesstof en bespreken we de resultaten. Bekijk hier onze unieke leeromgeving.

Nieuw vanaf 1 september

Naast deze nieuwe ontwikkelingen hebben we inmiddels ook een succesvolle pilot gedaan met examens in een elektrische lesauto. We menen dat rijinstructeurs in opleiding in een vroegtijdig stadium kennis moeten maken met deze systemen. Vanaf 1 september 2019 krijg je bij ons de module "Autonoom rijden en rijhulpsystemen" helemaal gratis!

Leren door doen!

De VerkeersAcademie biedt je als enige in Nederland een praktijkgericht onderwijsprogramma. Je maakt veel praktijkopdrachten, waardoor je de geleerde theorie meteen om kunt zetten in de praktijk. Zo laten we je bijvoorbeeld regelmatig oefenen in onze rijlessimulator. Je vergaart je kennis niet meer uitsluitend uit boekjes. We laten je de praktijk als het ware spelenderwijs onder de knie krijgen.

De hoogste slagingspercentages

Al deze extra's en extra begeleiding hebben ertoe geleid, dat De VerkeersAcademie over heel 2018 voor het tweede jaar op rij de allerhoogste slagingspercentages heeft gehaald. Het enige onafhankelijke vakblad Rij-instructie noemde dat een "uitzonderlijke prestatie om als grootste opleider ook als beste uit de bus te komen." Daar zijn we enorm trots op. Net zoals onze klantwaardering van 9,0. Vergelijk hier onze percentages met die van alle andere erkende opleiders.

Persoonlijke begeleiding

Bij ons studeer je met intensieve begeleiding en krijg je een persoonlijke mentor toegewezen die je helpt in de klas. Daarnaast staat je mentor ook voor je klaar als je thuis oefent of lessen voorbereidt. Je kunt je hem/haar bij vragen gewoon bellen of mailen. Doordat jouw mentor je persoonlijk kent, weet hij/zij precies waar je mee bezig bent. 

De VerkeersAcademie app

Om het leren nog makkelijker en leuker te maken hebben we de unieke VerkeersAcademie app ontwikkeld. Via deze handige app  ontvang je dagelijks 5 vragen waarmee we continu je kennis toetsen. Zo zorgen we ervoor dat je scherp blijft en optimaal presteert tijdens je examens.

Rijlessimulator

Tot slot zijn wij de enige opleider voor rijscholen in Nederland die beschikken over een rijlessimulator. Hiermee kun je wanneer je kiest voor de klassikale opleiding praktijkgericht oefenen met lesgeven, zelfs als je dit nog niet op de openbare weg mag doen. Dit vergroot je slagingskans aanzienlijk. En dat is natuurlijk wat we willen: dat je in één keer slaagt! 

Rijopleiding in Stappen

Omdat wij enkel het beste willen voor onze studenten hebben we de Rijopleiding In Stappen (RIS) standaard opgenomen in ons basisopleiding voor rijinstructeurs. Met deze moderne rijopleiding wordt als uitgangspount genomen voor het nieuwe rijexamen. Daarmee kun je straks jouw leerlingen nog beter voorbereiden op deelname aan het verkeer en ben je al klaar voor het nieuwe rijexamen dat nu ontwikkeld wordt. Als je dus besluit om bij ons jouw rijinstructeursbevoegdheid te behalen, ben je daarna klaar om door het CBR erkend te worden om les te mogen geven volgens de moderne RIS-methodiek. Klaar voor de toekomst. Een mooi extraatje dat studeren aan De VerkeersAcademie uniek maakt.

LifestyleXperience

Het RTL4-programma LifestyleXperience heeft een reportage gemaakt over De VerkeersAcademie. We zijn hier erg trots op. Je kunt de reportage hieronder terugzien. 

Toelatingseisen

  • Schooldiploma op LBO/VMBO-niveau of een vergelijkbaar buitenlands diploma 
  • In het bezit van je rijbewijs B
  • Met ingang van 1 januari 2020 is ook een verklaring omtrent gedrag (vog) verplicht

Geen geldig diploma? Doe dan een geschiktheidstest bij het IBKI.

Lestijden en startdata

Nieuwegein
Blended Learning Woensdag 23 okt 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Blended Learning Zaterdag 23 nov 09:00 - 16:00 uur 7 maanden
Zaterdagopleiding Zaterdag 25 jan 09:00 - 16:00 uur 7 maanden
Dagopleiding Dinsdag en donderdag 28 jan 09:00 -16:00 uur 5 maanden
Online studeren Meer informatie        -                     -             Vanaf 4 maanden
Best
Blended Learning Zaterdag 16 nov 09:00 - 16:00 uur 7 maaden
Dagopleiding Woensdag en vrijdag 29 jan 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Zaterdagopleiding Zaterdag 14 mrt 09:00 -16:00 uur 7 maanden
Online studeren Meer informatie       -             -  Vanaf 4 maanden
Amsterdam
Blended Learning Zaterdag 12 okt 09:00 - 16:00 uur 7 maanden
Blended Learning Donderdag 23 jan 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Online studeren Meer informatie        -                 - Vanaf 4 maanden
Zwolle
Dagopleiding dinsdag en donderdag 22 okt 09:00 - 16:00 uur 5 maaden
Blended Learning zaterdag 26 okt 09:00 - 16:00 uur 7 maanden
Blended Learning Vrijdag 13 dec 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Zaterdagopleiding zaterdag 22 feb 09:00 - 16:00 uur 7 maanden
Online studeren Meer informatie        -             - Vanaf 4 maanden
Delft
Dagopleiding woensdag en vrijdag 16 okt 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Zaterdagopleiding Zaterdag 19 okt 09:00 - 16:00 uur 7 maanden
Blended Learning Woensdag 08 apr 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Online studeren Meer informatie        -             - Vanaf 4 maanden

Opleidingskosten

De opleidingskosten zijn inclusief de opleiding volgens de RIS-methodiek, de opleiding rijschoolmarketing, deelname aan De Startersdag voor Rijscholen, het lesmateriaal en de module "Autonoom rijden en rijhulpsystemen". Hetzelfde geldt voor de praktijklessen tijdens fase 3, die je als aanvulling op je stage bij ons volgt. Je komt dus niet voor onverwachte uitgaven te staan. 

Lesmethode Opleidingskosten Maandtermijnen Examenkosten
Online studeren 2995 375 985
Blended learning 3590 359 985
Klassikale opleiding 4680 390 985

Elke opleiding is makkelijk in maandtermijnen te betalen. Betaal je de klassikale opleiding vooruit, dan ontvang je 5% (234 euro) korting. De examenkosten brengen we in rekening zodra we de examens voor jou aanvragen. De RIS-erkenning vraag je na je opleiding aan bij het CBR. Voor deze praktijkbegeleiding berekent het CBR 216 euro.

Fiscaal aftrekbaar en subsidies

Onder bepaalde voorwaarden zijn je studiekosten fiscaal aftrekbaar bij de belastingdienst. In sommige gevallen kun je zelfs tot 52% terugontvangen. Ook bestaan er overheidsregelingen voor studiefinanciering, zoals voor medewerkers van defensie.

Vraag nu de studiegids aan

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Deel deze opleiding via sociale media