motorinstructeur
Instructeursopleidingen

Rijinstructeur Motor

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs

Algemene informatie

Motorrijden is populair. Met name het aantal jongeren dat hun motorrijbewijs heeft gehaald, is de afgelopen jaren flink gestegen. Door de vervolgopleiding voor motorinstructeur te volgen zorg je niet alleen voor meer variatie in je werkzaamheden als instructeur, maar verruim je ook je doelgroep.

Fase 1

Jestart met fase1 en komt daar voor 6 donderdagen naar school (inclusief praktijklessen). Tijdens deze fase leer je theorie van de rijtaak (1.A), verkeersbeheersing (1.B) en voertuigbeheersing (1.C). Aan het eind van fase 1 maak je drie examens. Tijdens de praktijklessen en de praktijkexamens maak je gebruik van je eigen motor.

Fase 3

Wie geslaagd is voor fase 1, kan direct aanfase 3beginnen, aangezien je voor fase 2 vrijstelling krijgt. Dit onderdeel van de opleiding neemttwee maanden in beslag. Tijdens fase3 loop je praktijkstage en leer je alle praktijklessen geven.Zodra je geslaagd bent voor fase 3 ontvang je jouw bevoegdheidspas voor de motor. Om je daarmee van harte te feliciteren ontvang je van onseen gratis lidmaatschap van motorrijdersvereniging KNMV voor de rest van het jaar.

Examen

Om aan de examens deel te mogen nemen moet je beschikken over het rijbewijs A. Alleen A1 of A2 is onvoldoende. De opleiding sluit af met een staatsexamen, dat wordt afgenomen door INNOVAM, het officile exameninstituut voor de Nederlandse rijschoolwereld. Het Innovam bevindt zich slechts 200 meter van ons schoolgebouw. Het examen voor de bijzondere verrichtingen wordt zelfs afgenomen op n van onze eigen locaties. Dit biedt veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan minder spanning, omdat je al goed bekend bent met de locatie.

Toelatingseisen

Om met deze vervolgopleiding te kunnen starten dien je al in het bezit te zijn van een instructeurscertificaat categorie B.

Lestijden en startdata

Amsterdam - Best - Delft - Nieuwegein - Zwolle
Dagopleiding Donderdag 25 jan 09:00 - 16:00 uur 3 maanden

Opleidingskosten

In sommige gevallen bestaan er overheidsregelingen voor studiefinanciering. Voor militairen geldt een speciale regeling. Eventueel kun je gebruik maken van het Nieuwegein Educatief Krediet, waarmee je op een betrouwbare manier je studie kunt financieren. Dat kan al vanaf 49 euro per maand.

Lesmethode Opleidingskosten Examenkosten
Klassikale lessen 1950 860

Fiscaal aftrekbaar

Onder bepaalde voorwaarden zijn je studiekosten fiscaal aftrekbaar bij de belastingdienst. In sommige gevallen kun je zelfs tot 52% terugontvangen.

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Deel deze opleiding via sociale media