Motorinstructeur opleiding

Motorrijden is populairder dan ooit. Nog nooit zijn er zo veel motorexamens afgenomen als in de afgelopen jaren. Met name het aantal ouderen dat hun motorrijbewijs heeft gehaald, is flink gestegen. Door de motorinstructeur opleiding te volgen zorg je niet alleen voor meer variatie in je werkzaamheden als instructeur, maar verruim je ook je doelgroep. Door motorrijles te geven maak je van je hobby je beroep. En dankzij onze unieke bijscholingen voor motorinstructeurs kun je je bij De VerkeersAcademie altijd blijven door ontwikkelen.

Fase 1

Je start met fase 1 en komt daar voor 6 dagen naar school (inclusief praktijklessen). Ook kun je ervoor kiezen om de theorie via internet te bestuderen.

Tijdens Fase 1 leer je theorie van de rijtaak (1.A), verkeersbeheersing (1.B) en voertuigbeheersing (1.C). Aan het eind van fase 1 maak je drie examens: een theorie-examen van 25 vragen, een rijproef en een examen voor de bijzondere verrichtingen. Tijdens de praktijklessen en de praktijkexamens maak je gebruik van je eigen motor.

Fase 3

Wie geslaagd is voor fase 1, kan direct aan fase 3 beginnen, aangezien je voor fase 2 vrijstelling krijgt. Dit onderdeel van de opleiding neemt twee maanden in beslag. Tijdens fase 3 loop je praktijkstage en leer je alle praktijklessen geven. Zodra je geslaagd bent voor fase 3 ontvang je jouw bevoegdheidspas voor de motor. Om je daarmee van harte te feliciteren ontvang je van ons een gratis lidmaatschap van motorrijdersvereniging KNMV voor de rest van het jaar.

Examen

Om aan de examens deel te mogen nemen moet je beschikken over het rijbewijs A. Alleen A1 of A2 is onvoldoende. De motorinstructeur opleiding sluit af met een staatsexamen, dat wordt afgenomen door IBKI. Het IBKI bevindt zich in de directe omgeving van onze locaties. Het examen voor de bijzondere verrichtingen wordt zelfs afgenomen op één van onze eigen locaties. Dit biedt veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan minder spanning, omdat je al goed bekend bent met de locatie.

Toelatingseisen opleiding motorinstructeur

Om met deze vervolgopleiding te kunnen starten dien je al in het bezit te zijn van een instructeurscertificaat categorie B. Heb je dit nog niet, dan kun je bij ons eerst de rijinstructeur opleiding volgen. Ook moet je beschikken over het rijbewijs A. Alleen A1 of A2 is onvoldoende.

Wij hebben Goud!

Wow! Onze OGS+instructeursopleiding is in de prijzen gevallen. Wij zijn de winnaar van de aNewSpring award 2023 in de categorie ‘Most impactful learning journey’. De internationale vakjury prijst vooral de didactische aanpak. Het gaat om de opleiding tot instructeur voor het rijden met optische en geluidssignalen -waaronder ambulances en brandweerauto’s -, die we in samenwerking met Onlinstuderen.com hebben ontwikkeld.