Herintrederstraject rijinstructeur
Instructeursopleidingen

Herintrederstraject rijinstructeur cat. B

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Opnieuw je WRM pas behalen

Is je WRM bevoegdheidspas verlopen? En wil je toch weer ontzettend graag aan het werk als rijinstructeur? Dan kun je bij ons het herintrederstraject voor rijinstructeurs volgen. Na het succesvol doorlopen van dit traject ontvang je opnieuw je WRM pas en ben je weer bevoegd om als rijinstructeur les te mogen geven.

Wanneer kun je als rijinstructeur herintreden?

Niet iedereen komt in aanmerking om via het herintrederstraject opnieuw rijinstructeur te worden. Om het herintrederstraject te mogen volgen, dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Zo mag je WRM bevoegdheidspas niet langer dan vijf jaar verlopen zijn; †of
  • Je beschikt over een WRM bevoegdheidspas, maar je hebt na drie pogingen onvoldoende resultaat weten te behalen voor de praktijkbegeleiding.

Let op!

Als je als rijinstructeur in het bezit was van een WRM-certificaat voor meerdere categorieŽn, start je eerst met het herintrederstraject B. Daarna dien je voor elke andere categorie, waarvoor je bevoegd was, een rijproef af te leggen. Voor de categorie A verstaan we daaronder ook het examen Voertuigbeheersing.

Opzet herintrederstraject

Voor het herintrederstraject categorie B hoef je alleen voor Fase I en Fase II examens af te leggen. Voor Fase III krijg je vrijstelling. Hieronder kun je exact zien welke examens je moet doen.

Fase 1 Competente verkeersdeelname

  • 1.A Theorie van de rijtaak (theorietoets)
  • 1.B Voertuig- en verkeersbeheersing (praktijktoets)

Fase 2 Didactische voorwaarden

  • 2.A Didactiek en lesvoorbereiding (theorietoets)
  • 2.B Lesuitvoering en lesevaluatie (theorietoets)

Wij maken leren makkelijk en leuk

Je leert tijdens je studie met de tablet, laptop of papier. Je ontvangt vooraf de lesstof die we behandelen in de volgende les. Deze bereid je thuis voor. Als je moeite hebt met lezen, kun je de stof voor laten lezen. Tijdens de klassikale lessen toetsen we de lesstof en bespreken we de resultaten.

Persoonlijke begeleiding

Bij De VerkeersAcademie studeer je met intensieve begeleiding en krijg je een persoonlijke mentor toegewezen die je helpt in de klas. Natuurlijk staat onze mentor ook voor je klaar als je thuis oefent of lessen voorbereidt. Je kunt je hem/haar bij vragen gewoon bellen of mailen. Doordat jouw mentor je persoonlijk kent, weet hij/zij precies waar je mee bezig bent.†

Startdata

Een volledig overzicht van startdata vind je op deze pagina.

Kosten herintrederstraject

De opleidingskosten zijn inclusief al het lesmateriaal en vrijgesteld van BTW. Het is mogelijk om gespreid te betalen. Informeer bij onze studentenservice naar de mogelijkheden.

Lesmethode Opleidingskosten Examenkosten
Klassikaal onderwijs 3430 600
Blended learning 2340 600
Online studeren 1645 600

Meer informatie?

Wil je jezelf aanmelden of heb†je vragen over†het herintrederstraject? Neem dan contact op met onze studentenservice via †het telefoonnummer 030 Ė 604 25 14. Je kunt natuurlijk ook een mail sturen info@deverkeersacademie.nl.

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Deel deze opleiding via sociale media