taxichauffeur opleiding
Personen- en goederenvervoer

Opleiding taxichauffeur

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs

Algemene informatie

Wil je taxichauffeur worden? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij bieden je een uitgebreid chauffeursopleiding aan waarbij de nadruk wordt gelegd op het verwerven van kennis op het gebied van veiligheid, sociale vaardigheden, rijstijl en wet- en regelgeving. Tijdens de opleiding word je op een persoonlijke en praktijkgerichte manier onderwezen door docenten die ook zelf al jarenlang actief zijn in de taxibranche. Je krijgt een mentor toegewezen die verantwoordelijk is voor een soepel verloop van je opleiding. Als je vragen hebt kun je altijd bij je mentor terecht.De opleiding tot taxichauffeur is wettelijk verplicht en is bij ons door heel Nederland te volgen. 

Toelatingseisen

  • Een Verklaring omtrent Gedrag (gemeentehuis)
  • Een geneeskundige verklaring te overleggen (arbo-arts)

Opzet opleiding

De opleiding tot taxichauffeur duurt drie dagen, waarvan je twee dagen theorieles krijgt. Daarnaast  leer je ook in de praktijk hoe je een professionele rit uitvoert. Een rit, waarbij je klant zich comfortabel voelt en waarna de klant op de afgesproken bestemming aankomt. Je doet twee keer examen bij het CBR. Je legt daar een theorie-examen en een praktijkexamen af. Het is mogelijk om tijdens de opleiding en het examen gebruik te maken van een voertuig van De VerkeersAcademie. Hieronder vind je een video over het taxipraktijkexamen.

Extra begeleiding

De VerkeersAcademie heeft een speciale lesmethode ontwikkeld. Deze methode is bijzonder geschikt voor mensen die speciale aandacht behoeven. Dat kan zijn omdat men wat lager is opgeleid of omdat het al enige tijd geleden is dat men in de schoolbanken heeft gezeten. Ook is onze manier van lesgeven bijzonder geschikt voor mensen die kampen met moeilijkheden op het gebied van het lezen en spreken van de Nederlandse taal. Bij deze aanpak staat niet alleen het leren centraal. Dankzij de persoonlijke begeleiding wordt ook gewerkt aan zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Baangarantie

Dankzij ons zeer uitgebreide netwerk van taxibedrijven in geheel Nederland kunnen wij de opleiding aanbieden inclusief baangarantie. Je volgt dan ook de twee modules Sociale Vaardigheden en Doelgroepenvervoer. Na het behalen van je diploma ga je gedurende een half jaar minimaal 18 uur per week aan de slag als taxichauffeur. Een leuke en afwisselende baan in het groepsvervoer of vervoer van zieken en gehandicapten. En dat voor een meerprijs van slechts € 495,-

Vrije tram- en busbaan Amsterdam

Als vervolgopleiding bieden wij jouw de mogelijkheid om de opleiding tot vrije tram- en busbaan te volgen. Hiermee krijg je de bevoegdheid om als taxichauffeur gebruik te maken van deze speciale rijbanen. De kosten voor deze 2,5 dag durende opleiding bedragen € 830,- en dat is inclusief examenkosten.

Vrijblijvende informatiebijeenkomst

Regelmatig organiseren wij vrijblijvende informatiebijeenkomsten op ons hoofdkantoor in Nieuwegein. Wij geven dan uitgebreid uitleg over de opleiding tot taxichauffeur. Ook bieden wij je dan de gelegenheid om al je vragen te stellen. Je kunt jezelf aanmelden door ons een e-mail te sturen of door te bellen met 030 - 604 25 14. Kun je niet aanwezig zijn op een informatiebijeenkomst, laat ons dat dan weten. We kunnen dan een aparte afspraak maken. De volgende informatiebijeenkomst staat gepland:

Taxibijeenkomt 12 januari 2019 Aanvang 13:30 uur

Lestijden en startdata

Nieuwegein Taxi opleiding dinsdag 15 januari 09.00 - 16.00 uur 2 wkn
Zwolle Taxi opleiding woensdag 6 februari 09.00 - 16.00 uur 2 wkn
Amsterdam Taxi opleiding woensdag 20 februari 09.00 - 16.00 uur 2 wkn
Delft Taxi opleiding vrijdag 6  maart 09.00 - 16.00 uur 2 wkn
Nieuwegein Taxi opleiding dinsdag 12 maart 09.00 - 16.00 uur 2 wkn
Best Taxi opleiding dinsdag 12 maart 09.00 - 16.00 uur 2 wkn

Voor de taxichauffeursopleiding kom je 2 theoriedagen naar school. De praktijkdag en het examen plannen we daarna in op het moment dat jou dat het best uitkomt.

Doelgroepenvervoer 15 mei
Doelgroepenvervoer 16 oktober
Sociale vaardigheden 22 mei         
Sociale vaardigheden 23 oktober

 

Opleidingskosten

 

Opleiding Opleidingskosten
Taxichauffeur, inclusief examenkosten € 799,-
   
Sociale vaardigheden en omgaan met agressie € 275,-
Vervoer van zieken en gehandicapten € 275,-
Levensreddend Handelen en Reanimatie € 219,-
   
Optioneel: examenkosten Sociale vaardigheden € 125,-
Optioneel: examenkosten vervoer van zieken € 475,-

Fiscaal aftrekbaar

Je studiekosten zijn fiscaal aftrekbaar bij de belastingdienst. In sommige gevallen kun je zelfs 52% van de totale opleidingskosten terugontvangen. Je voordeel kan dus oplopen tot wel duizend euro.

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Deel deze opleiding via sociale media