Vrachtauto en Bus
Instructeursopleidingen

Rijinstructeur Vrachtauto en Bus

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs

Algemene informatie

Ook voor de categorieŽn vrachtauto (C) en bus (D) verzorgt De VerkeersAcademie vervolgopleidingen. Met certificaten voor deze categorieŽn verruim je jouw kennis en vergroot je de doelgroep waarop je kunt richten. Er is immers een grote vraag naar vrachtauto-instructeurs. Iedere vrachtauto- en buschauffeur moet jaarlijks nog een dag naar school. Zo'n vervolgopleiding is dus zeker de moeite waard. Het is ook mogelijk om voor een gecombineerde opleiding C+D kiezen. Dit levert je, naast een flinke tijdsbesparing, ook een aanzienlijk financieel voordeel op.

Fase 1

Je start met fase 1. Tijdens deze word je alles bijgebracht over competente verkeersdeelname. Je krijgt theorie van de rijtaak (1.A) en voertuigbeheersing (1.B).†

Fase 3

Wie geslaagd is voor fase 1, kan aan†fase 3†beginnen, aaangezien je voor fase 2 vrijstelling krijgt. Dit onderdeel van de opleiding neemt twee maanden in beslag. Tijdens†fase 3†leer je hoe je een praktijkles hoort te geven. En voordat je op stage gaat, vertellen wij je uitgebreid wat je kunt verwachten. Je gaat dus goed voorbereid op stage.

Examen

De opleiding sluit af met een staatsexamen, dat wordt afgenomen door INNOVAM, het officiŽle exameninstituut voor de Nederlandse rijschoolwereld. Het Innovam bevindt zich slechts 200 meter van ons schoolgebouw.

Toelatingseisen

Om aan de opleiding tot vrachtauto- en/of businstructeur te kunnen deelnemen dien je in het bezit te zijn van een geldige bevoegdheidspas voor rijinstructeurs.

Lestijden en startdata

Nieuwegein - Best- Zwolle - Amsterdam - Delft
Dagopleiding Donderdag 24 september 08.30 - 15.00 uur 3 maanden

Opleidingskosten

In sommige gevallen bestaan er overheidsregelingen voor studiefinanciering. Voor militairen geldt een speciale regeling. Eventueel kun je gebruik maken van het Nieuwegein Educatief Krediet, waarmee je op een betrouwbare manier je studie kunt financieren. Dat kan al vanaf 49 euro per maand.

Opleiding Lesmethode Opleidingskosten Examenkosten
Vervolgopleiding vrachtauto of bus Klassikaal 2175 590
Combinatieopleiding vrachtauto en bus Klassikaal 3400 1180

Fiscaal aftrekbaar

Onder bepaalde voorwaarden zijn je studiekosten fiscaal aftrekbaar bij de belastingdienst. In sommige gevallen kun je zelfs tot 52% terugontvangen.†

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Deel deze opleiding via sociale media