Rijlessimulator
Instructeursopleidingen

Rijinstructeur / Rijschoolhouder

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Algemene informatie

Rijinstructeur worden? Met het diploma rijinstructeur / rijschoolhouder van De VerkeersAcademie heb je een behoorlijk streepje voor op de rest. Uit gegevens van exzamenbureau IBKI blijkt dat De VerkeersAcademie in 2017 het allerhoogste slagingspercentage heeft gehaald. We timmeren al sinds 1971 aan de weg en staan inmiddels hoog aangeschreven binnen de verkeersbranche. Je kunt de opleiding tot rijinstructeur volgen in Nieuwegein, Best, Zwolle, Amsterdam en Delft. Na het behalen van je diploma kun je direct van start gaan. Rijscholen hadden nog nooit zoveel vacatures als nu. We bieden het complete pakket aan opleidingen en bijscholingen. Daardoor bieden we je volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen of aanvullende bevoegdheden halen, zoals motorinstructeur.

Baanzekerheid als rijinstructeur

Er is sprake van topdrukte in de rijschoolbranche. Kies je er nu voor om rijinstructeur te worden dan ben je verzekerd van ontzettend leuk en afwisselend werk. En dankzij ons uniek en zeer sterk netwerk zijn wij in staat om je altijd aan een baan te helpen, mocht je hier hulp bij nodig hebben. We ontvangen dagelijks nieuwe vacatures van rijscholen uit heel Nederland die op zoek zijn naar rijinstructeurs, omdat ze het simpelweg te druk hebben.

Wij maken leren makkelijk en leuk

Tijdens je studie leer je met de tablet, laptop of papier. Je ontvangt vooraf de lesstof die we behandelen in de volgende les. Deze bereid je thuis voor. Als je moeite hebt met lezen, kun je de stof voor laten lezen. Ook wordt de tekst dan opgelicht wat de leesbaarheid verbetert. Tijdens de klassikale lessen toetsen we de lesstof en bespreken we de resultaten.

Leren door doen!

De VerkeersAcademie biedt je als enige in Nederland een praktijkgericht onderwijsprogramma. Je maakt veel praktijkopdrachten, waardoor je de geleerde theorie meteen om kunt zetten in de praktijk. Zo laten we je bijvoorbeeld regelmatig oefenen in onze rijlessimulator. Je vergaart je kennis niet meer uitsluitend uit boekjes. We laten je de praktijk als het ware spelenderwijs onder de knie krijgen.

De hoogste slagingspercentages

Al deze extra's en extra begeleiding hebben ertoe geleid, dat De VerkeersAcademie over heel 2017 de hoogste slagingspercentages heeft gehaald. Het vakblad Rij-instructie noemde dat een "uitzonderlijke prestatie om als grootste opleider ook als beste uit de bus te komen." Daar zijn we enorm trots op. Net zoals onze klantwaardering van 9,0. Vergelijk hier onze percentages van 2017 met die van alle andere erkende opleiders.

Persoonlijke begeleiding

Bij ons studeer je met intensieve begeleiding en krijg je een persoonlijke mentor toegewezen die je helpt in de klas. Daarnaast staat je mentor ook voor je klaar als je thuis oefent of lessen voorbereidt. Je kunt je hem/haar bij vragen gewoon bellen of mailen. Doordat jouw mentor je persoonlijk kent, weet hij/zij precies waar je mee bezig bent. 

De VerkeersAcademie app

Om het leren nog makkelijker en leuker te maken hebben we de unieke VerkeersAcademie app ontwikkeld. Via deze handige app  ontvang je dagelijks 5 vragen waarmee we continu je kennis toetsen. Zo zorgen we ervoor dat je scherp blijft en optimaal presteert tijdens je examens.

Rijlessimulator

Tot slot zijn wij de enige opleider voor rijscholen in Nederland die beschikken over een rijlessimulator. Hiermee kun je praktijkgericht oefenen met lesgeven, zelfs als je dit nog niet op de openbare weg mag doen. Dit vergroot je slagingskans aanzienlijk. En dat is natuurlijk wat we willen: dat je in één keer slaagt! 

Rijopleiding in Stappen

Omdat wij enkel het beste willen voor onze studenten hebben we de Rijopleiding In Stappen (RIS) standaard opgenomen in ons basisopleiding voor rijinstructeurs. Met deze moderne rijopleiding kun je straks jouw leerlingen nog beter voorbereiden op deelname aan het verkeer. Als je dus besluit om bij ons jouw rijinstructeursbevoegdheid te behalen, ben je daarna direct door het CBR erkend om les te mogen geven bij RIS-rijscholen. Een mooi extraatje dat alleen wij bieden.

LifestyleXperience

Het RTL4-programma LifestyleXperience heeft een reportage gemaakt over De VerkeersAcademie. We zijn hier erg trots op. Je kunt de reportage hieronder terugzien. 

Toelatingseisen

  • Schooldiploma op LBO/VMBO-niveau of een vergelijkbaar buitenlands diploma 
  • In het bezit van je rijbewijs B

Geen geldig diploma? Doe dan een geschiktheidstest bij het IBKI.

Lestijden en startdata

Nieuwegein
Dagopleiding Dinsdag en donderdag 25 sept 09.00 - 16.00 uur 5 maanden
Avondopleiding Dinsdag en donderdag 25 sept 19:00 - 22:00 uur 7 maanden
Zaterdagopleiding Zaterdag 29 sept 09.00 - 16.00 uur 7 maanden
Blended Learning Donderdag 25 okt 09.00 - 16.00 uur 5 maanden
Blended Learning Zaterdag 1 dec 08.00 - 16.00 uur 7 maanden
Online studeren Meer informatie        -                     -             Vanaf 4 maanden
Best
Dagopleiding Woensdag en vrijdag 3 okt 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Blended Learning Dinsdag 09 okt 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Zaterdagopleiding Zaterdag 13 okt 09:00 - 16:00 uur 7 maanden
Blended Learning Zaterdag 03 nov 09:00 -16:00 uur 7 maanden
Online studeren Meer informatie       -             -  Vanaf 4 maanden
Amsterdam
Dagopleiding Woensdag en vrijdag 17 okt 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Zaterdag Zaterdag 20 okt 9:00 - 16:00 uur 7 maanden
Online studeren Meer informatie        -                 - Vanaf 4 maanden
Zwolle
Dagopleiding Dinsdag en donderdag 9 okt 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Zaterdagopleiding Zaterdag 27 okt 09:00 - 16:00 uur 7 maanden
Online studeren Meer informatie        -             - Vanaf 4 maanden
Delft
Blended learning Donderdag 13 sept 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Dagopleiding Dinsdag en Donderdag 16 okt 09:00 - 16:00 uur 5 maanden
Zaterdagopleiding Zaterdag 27 okt 09:00 - 16:00 uur 7 maanden
Blended Learning Zaterdag 19 jan 09:00 - 16:00 uur 7 maanden
Online studeren Meer informatie        -             - Vanaf 4 maanden

Opleidingskosten

De opleidingskosten zijn inclusief de CBR-erkenning tot RIS-instructeur, de opleiding rijschoolmarketing en al het lesmateriaal. Hetzelfde geldt voor de praktijklessen tijdens fase 3, die je als aanvulling op je stage bij ons volgt. Je komt niet voor onverwachte uitgaven te staan. 

Lesmethode Opleidingskosten Maandtermijnen Examenkosten
Online studeren 2995 375 985
Blended learning 3590 399 985
Klassikale opleiding 4680 390 985

Elke opleiding is makkelijk in maandtermijnen te betalen. Betaal je de klassikale opleiding vooruit, dan ontvang je 5% (234 euro) korting. De examenkosten brengen we in rekening zodra we de examens voor jou aanvragen.

Fiscaal aftrekbaar en subsidies

Onder bepaalde voorwaarden zijn je studiekosten fiscaal aftrekbaar bij de belastingdienst. In sommige gevallen kun je zelfs tot 52% terugontvangen. Ook bestaan er overheidsregelingen voor studiefinanciering, zoals voor medewerkers van defensie.

Vraag nu de studiegids aan

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Deel deze opleiding via sociale media