motorinstructeur
Instructeursopleidingen

Opleiding motorinstructeur

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs

Algemene informatie

Motorrijden is populair. Nog nooit zijn er zo veel motorexamens afgenomen als in 2018. Met name het aantal ouderen dat hun motorrijbewijs heeft gehaald, is de afgelopen jaren flink gestegen. Door de vervolgopleiding voor motorinstructeur te volgen zorg je niet alleen voor meer variatie in je werkzaamheden als instructeur, maar verruim je ook je doelgroep. Door motorrijles te geven maak je van je hobby je beroep. En dankzij onze unieke bijscholingen voor motorinstructeurs kun je je bij De VerkeersAcademie altijd blijven doorontwikkelen.

Fase 1

Je start met fase 1 en komt daar voor 6 dagen naar school (inclusief praktijklessen). Ook kun je ervoor kiezen om de theorie via internet te bestuderen.

Tijdens Fase 1 leer je theorie van de rijtaak (1.A), verkeersbeheersing (1.B) en voertuigbeheersing (1.C). Aan het eind van fase 1 maak je drie examens: een theorie-examen van 25 vragen, een rijproef en een examen voor de bijzondere verrichtingen. Tijdens de praktijklessen en de praktijkexamens maak je gebruik van je eigen motor.

Fase 3

Wie geslaagd is voor fase 1, kan direct aan fase 3 beginnen, aangezien je voor fase 2 vrijstelling krijgt. Dit onderdeel van de opleiding neemt twee maanden in beslag. Tijdens fase 3 loop je praktijkstage en leer je alle praktijklessen geven. Zodra je geslaagd bent voor fase 3 ontvang je jouw bevoegdheidspas voor de motor. Om je daarmee van harte te feliciteren ontvang je van ons een gratis lidmaatschap van motorrijdersvereniging KNMV voor de rest van het jaar. 

Examen

Om aan de examens deel te mogen nemen moet je beschikken over het rijbewijs A. Alleen A1 of A2 is onvoldoende. De opleiding sluit af met een staatsexamen, dat wordt afgenomen door INNOVAM, het officiële exameninstituut voor de Nederlandse rijschoolwereld. Het Innovam bevindt zich slechts 200 meter van ons schoolgebouw. Het examen voor de bijzondere verrichtingen wordt zelfs afgenomen op één van onze eigen locaties. Dit biedt veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan minder spanning, omdat je al goed bekend bent met de locatie.

Toelatingseisen

Om met deze vervolgopleiding te kunnen starten dien je al in het bezit te zijn van een instructeurscertificaat categorie B. Ook moet je beschikken over het rijbewijs A. Alleen A1 of A2 is onvoldoende.

Lestijden en startdata

Amsterdam - Best - Delft - Nieuwegein - Zwolle
Dagopleiding woensdag 23 sep 08.30 - 15.00 uur 3 maanden

Klassikale opleiding:

 

Online opleiding (starten wanneer jij wilt):

Opleidingskosten

Je kunt er dus voor kiezen om de theorie in de klas of via internet te volgen. Daarnaast zijn er drie praktijkmodules. Hieronder vind je de opleidingskosten per studiemethode.

Lesmethode Opleidingskosten Examenkosten
Klassikale lessen 1950 785
Via internet 1795 785

Fiscaal aftrekbaar

Onder bepaalde voorwaarden zijn je studiekosten fiscaal aftrekbaar bij de belastingdienst. In sommige gevallen kun je zelfs tot 52% terugontvangen. 

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Deel deze opleiding via sociale media