opleiding vrachtwagenchauffeur
Instructeursopleidingen

Rijinstructeur Aanhangwagen

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs

Algemene informatie

Indien je les wilt gaan geven op een lescombinatie voor de auto met aanhangwagen (BE) of vrachtauto met aanhangwagen (CE) dan moet je hiervoor een opleiding volgen. Dit kan bij ons. Om de theorie onder de knie te krijgen volg je twee klassikale lessen op vastgelegde startdata. De praktijk kun je doorlopen wanneer je maar wilt. Indien je de lesbevoegdheid CE haalt, dan haalt je daarmee ook automatisch de lesbevoegdheid BE.

Geen stage

Als beide examens met goed gevolg zijn afgelegd, ontvang je al jouw nieuwe lesbevoegdheid. Je hoeft dus alleen een kleine theorietoets te maken en een rijproef af te leggen.

Examen

De opleiding sluit af met een staatsexamen, dat wordt afgenomen door INNOVAM, het officiële exameninstituut voor de Nederlandse rijschoolwereld. Het Innovam bevindt zich slechts 200 meter van ons schoolgebouw.

Toelatingseisen

Om aan de opleiding te kunnen deelnemen dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en bevoegdheidspas voor rijinstructeurs. Categorie B als je met de auto een aanhanger wilt gaan rijden en categorie C als je dit met de vrachtauto wilt gaan doen. 

Lestijden en startdata

De praktijklessen plannen we samen in op de dagen die jou het best uitkomen. Voor de theoretische lessen kom je twee keer naar school.

Nieuwegein - Best - Zwolle - Amsterdam - Delft
Klassikaal Donderdag 24 september 08.30 - 15.00 uur 1 maand 

 

 

Opleidingskosten

De opleidingskosten zijn inclusief lesmateriaal, examenvoertuig en begeleiding tijdens het praktijkexamen. In sommige gevallen bestaan er overheidsregelingen voor studiefinanciering. Eventueel kun je gebruik maken van het Nieuwegein Educatief Krediet, waarmee je op een betrouwbare manier je studie kunt financieren. Dat kan al vanaf 49 euro per maand.

Opleiding Lesmethode Opleidingskosten Examenkosten
Aanhanger (E) achter auto (B) Klassikaal 1650 € 295
Aanhanger (E) achter vrachtauto (C) Klassikaal 1950 € 295

Fiscaal aftrekbaar

Onder bepaalde voorwaarden zijn je studiekosten fiscaal aftrekbaar bij de belastingdienst. In sommige gevallen kun je zelfs tot 52% terugontvangen. 

Direct inschrijven

Kies de methode die bij je past:

Klassikaal onderwijs Blended learning Online studeren

Deel deze opleiding via sociale media