terug naar opleidingen

OGS+ compleet

De opleiding OGS+ compleet bestaat uit 3 fases: fase 1, fase 2 en fase 3. In deze opleiding worden aankomende OGS-instructeurs echt voorbereid op hun beroepstaak: lesgeven aan aankomende en/of ervaren OGS-chauffeurs.

Fase 1: OGS+ theorie en praktijk

Fase 1 bestaat uit 2 onderdelen: fase 1A en fase 1B.

Fase 1A gaat over de theorie van het rijden met OGS en het leren rijden met OGS. De eerste ervaringen hiermee zullen de deelnemers opdoen in onze rijsimulator. Collega-deelnemers kunnen meekijken tijdens de simulator training en na afloop kan gezamenlijk de rit worden geëvalueerd. De registratie van het kijkgedrag tijdens de prio- ritten is hierbij van grote waarde.

Fase 1B bestaat uit rijlessen in een voorrangsvoertuig. Deze uitgebreide rijtraining omvat 3 hele dagen les. Tijdens deze dagen leren de deelnemers onder begeleiding van een ervaren OGS-docent op demonstratieniveau te rijden met OGS. Zo zijn ze in staat om in de praktijk het gewenst rijgedrag over te dragen aan hun leerlingen. In deze fase worden de deelnemers voorbereid op hun theorie,- en praktijkexamen bij het IBKI. Als beide examens zijn behaald, is de deelnemer in het bezit van de OGS+ pas.

Fase 2: OGS+ didactiek en instructie

Fase 2 is een unieke module in Nederland. Het geeft de deelnemers niet alleen extra didactische vaardigheden. Het geeft ze ook inzicht en kennis op het gebied van lesgeven aan aankomende en ervaren OGS-chauffeurs en de druk en spanning die het rijden in een voorrangsvoertuig met zich meebrengt. Door een intensieve samenwerking met een trainingsacteur in combinatie met de jarenlange ervaring met OGS-rijden en instructie geven van de docent, kunnen de opgedane vaardigheden direct worden toegepast in de praktijk.

Fase 3: OGS+ lesgeven in de praktijk

Tijdens fase 3 gaan de deelnemers onder leiding van de docent aan de slag met het OGS lesgeven in de praktijk. Op deze manier kunnen ze ervaring opdoen en leren ze van de gerichte feedback van de docent. Deze ervaringsmodule maakt de opleiding compleet en de deelnemers direct inzetbaar als OGS+ instructeur binnen hun organisatie.

Wij hebben Goud!

Wow! Onze OGS+instructeursopleiding is in de prijzen gevallen. Wij zijn de winnaar van de aNewSpring award 2023 in de categorie ‘Most impactful learning journey’. De internationale vakjury prijst vooral de didactische aanpak. Het gaat om de opleiding tot instructeur voor het rijden met optische en geluidssignalen -waaronder ambulances en brandweerauto’s -, die we in samenwerking met Onlinstuderen.com hebben ontwikkeld.