terug naar opleidingen

OGS+ nascholing

De OGS+ nascholing bestaat uit fase 2 en fase 3.

Fase 2: OGS+ didactiek en instructie

Fase 2 is een unieke module in Nederland. Het geeft de deelnemers niet alleen extra didactische vaardigheden. Het geeft ze ook inzicht en kennis op het gebied van lesgeven aan aankomende en ervaren OGS-chauffeurs en de druk en spanning die het rijden in een voorrangsvoertuig met zich meebrengt. Door een intensieve samenwerking met een trainingsacteur in combinatie met de jarenlange ervaring met OGS-rijden en instructie geven van de docent, kunnen de opgedane vaardigheden direct worden toegepast in de praktijk.

Fase 3: OGS+ lesgeven in de praktijk

Tijdens fase 3 gaan de deelnemers onder leiding van de docent aan de slag met het lesgeven in de praktijk. Op deze manier kunnen ze ervaring opdoen en leren ze van de gerichte feedback van de docent. Deze ervaringsmodule maakt de opleiding compleet en de deelnemers direct inzetbaar als OGS+ instructeur binnen hun organisatie.

Wij hebben Goud!

Wow! Onze OGS+instructeursopleiding is in de prijzen gevallen. Wij zijn de winnaar van de aNewSpring award 2023 in de categorie ‘Most impactful learning journey’. De internationale vakjury prijst vooral de didactische aanpak. Het gaat om de opleiding tot instructeur voor het rijden met optische en geluidssignalen -waaronder ambulances en brandweerauto’s -, die we in samenwerking met Onlinstuderen.com hebben ontwikkeld.