terug naar opleidingen

OGS+ basis

In deze opleiding worden aankomende OGS+ instructeurs voorbereid op het IBKI-examen en hun beroepstaak: lesgeven aan aankomende en ook ervaren OGS-chauffeurs. Deze opleiding bestaat uit 1 fase.

Fase 1: OGS+ theorie en praktijk

Fase 1 bestaat uit 2 onderdelen: fase 1A en fase 1B.

Fase 1A gaat over de theorie van het rijden met OGS en het leren rijden met OGS. De eerste ervaringen hiermee zullen de deelnemers opdoen in onze rijsimulator. Collega-deelnemers kunnen meekijken tijdens de simulator training en na afloop kan gezamenlijk de rit worden geëvalueerd. De registratie van het kijkgedrag tijdens de prio- ritten is hierbij van grote waarde. De deelnemers krijgen toegang tot het online lesmateriaal om zich voor te bereiden op de klassikale lessen. Met de reeds opgedane kennis kunnen ze in de klas met elkaar werken aan praktijkopdrachten. Dit onderdeel wordt afgesloten met een theorie-examen bij het IBKI.

Fase 1B bestaat uit rijlessen in een voorrangsvoertuig. Deze uitgebreide rijtraining omvat 3 hele dagen les. Tijdens deze dagen leren de deelnemers op demonstratieniveau te rijden met OGS. Zo zijn ze in staat om in de praktijk het gewenst rijgedrag over te dragen aan hun leerlingen. Dit onderdeel wordt afgesloten met een praktijkexamen bij het IBKI.

Nadat het praktijk en het theorie examen is behaald, is de deelnemer in het bezit van de OGS+ pas.

Wij hebben Goud!

Wow! Onze OGS+instructeursopleiding is in de prijzen gevallen. Wij zijn de winnaar van de aNewSpring award 2023 in de categorie ‘Most impactful learning journey’. De internationale vakjury prijst vooral de didactische aanpak. Het gaat om de opleiding tot instructeur voor het rijden met optische en geluidssignalen -waaronder ambulances en brandweerauto’s -, die we in samenwerking met Onlinstuderen.com hebben ontwikkeld.