Dit is waarom rijinstructeurs hun werk zo leuk vinden

Omscholing tot rijinstructeur is een goed idee. Je gaat dan aan de slag in een hele leuke baan. Wij hebben de mening gevraagd van diverse rijinstructeurs en dit is waarom zij hun baan zo leuk vinden.

Dit is waarom rijinstructeurs hun werk zo leuk vinden

Ideaal naast mijn gezin
Zo ook Ingrid (37). Zij werd rijinstructeur toen de jongste van haar naar school ging. “Toen de oudste geboren werd, stopte ik met mijn baan als verzorgende in een verpleeghuis. Zes jaar later ging de jongste naar school en kreeg ik ineens heel veel vrije tijd. Ik wilde weer aan de slag, maar dan wel een baan waarin ik de zorg voor mijn gezin kan combineren met werken.”

“Dat zorgen zit er bij mij wel in. Met mensen werken deed ik ook al als verzorgende. Gezellig, maar ook nuttig. En als rijinstructeur heb je dat ook. En dat niet alleen: ik ben thuis als de kinderen thuis zijn. En als mijn man thuis is ga ik twee avondjes nog even lessen.”

“Ik rij ongeveer 20, 24 uur per week. En wat ik verdien, kreeg ik niet als verzorgende.”

Ik wilde altijd al een eigen bedrijf
Mo (21) was net klaar met zijn MBO4-opleiding Commercieel Business Management toen hij met de opleiding startte. “Ik wilde altijd al een eigen bedrijf. Daarom heb ik die MBO-opleiding gedaan. Als jeugtrainer bij mijn voetbalclub vond ik het ook leuk om met die jongens bezig te zijn, te coachen. Toen kreeg ik het idee om het coachen te willen combineren met mijn bedrijf. En toen kwam ik op het idee van een eigen rijschool. Daar ben ik tijdens mijn opleiding ook businessplannen voor gaan schrijven. Nu heb ik 5 maanden een rijschool en zit al helemaal vol. Ik rij nu 40-45 uur per week. En met die gasten de weg op is heel afwisselend en daarom ontzettend leuk.”

Die targets was ik wel beu
Raymond (47) was salesmanager bij een technische groothandel. Hij kwam met een burnout thuis te zitten. “Elk jaar weer hogere targets. Ik kreeg er geen voldoening meer van en dat leidde ertoe dat ik overspannen thuis kwam te zitten. Dat bleek een goed moment om na te denken over mijn toekomst en de vraag ‘wat wil ik nou echt?'”

“Ik wilde met mensen werken. En ik hou van autorijden. Ik bedoel, voor mijn werk reed ik 60-70 duizend kilometer per jaar. Met mijn vrouw ben ik toen eens gaan zitten en ineens zei een kennis dat zij rijinstructeur wel iets voor mij vond. Ze vond me altijd rustig overkomen, ik heb natuurlijk heel veel rijervaring.”

“Het was niet bij mezelf opgekomen, maar ik ben erover na gaan denken. Inderdaad ben ik rustig, heb ik rijervaring, wil ik met mensen werken. Toen ben ik gaan zoeken naar meer informatie en na een zoektocht bleek De VerkeersAcademie het beste aangeschreven. Nu heb ik mijn eigen rijschool. Ik voel me zo vrij als een vogel. Heerlijk, want die targets was ik wel beu.”