We doen het uitstekend als rijschoolbranche! 💪

Je leest het goed: we doen het uitstekend als rijschoolbranche. En dat mag ook wel eens gezegd worden. En waaruit blijkt dan dat we het samen zo goed doen? Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse automobilist de op één na beste ter wereld is.

We doen het uitstekend als rijschoolbranche! 💪

Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek door experts van de Britse verzekeringsmaatschappij Compare the Market. Japanners blijken de beste bestuurders van de wereld.
Er werd niet alleen gekeken naar de kwaliteiten van de bestuurders, maar ook naar andere factoren. Zo heeft Japan de eerste plek niet alleen te danken aan zijn gedisciplineerde automobilisten, maar ook aan onder meer de vrij lage grenswaarden voor alcohol in het bloed. Bovendien heeft het de op drie na hoogste scores als het gaat om de kwaliteit van het wegennet.

Nederland op plek twee

Nederland staat op de tweede plaats. Met een 6,4 heeft ons land het op één na hoogste kwaliteitsniveau van het wegennet, net na Singapore met een 6,5. Verder heeft het gemiddeld een laag aantal verkeersdoden per 100.000 inwoners, vergelijkbaar met landen als Japan, Denemarken en Duitsland.

De top-10 bestaat verder uit landen waar de rijopleiding op een hoog niveau staat. Denk bijvoorbeeld aan Noorwegen, Zwitserland en Oostenrijk.
Landen waar (vaak) geen professionele rijopleiding bungelen onderaan de lijst, zoals de Verenigde Staten.